Иначе за знаене от първи курс, мнееее... Просто споменавам, че точно това го знам. Но от ясно по-ясно е, че сигурно и в четвръти курс ще има много неща, които да не знам...Та и по-натам
А как искам да уча кантонски... *замечтано*
Модератор: Don Horhe
С леко минимално закъснение отговарям...Xin написа:Гледахте ли вчера Слави? Бяха му на гости двама китайци, които играят куклен театър. Доста правилно говореха и разбрах почти всичкоКоето ми напомня, то другите едва ли могат да направят разлика вече, но Стив, говорил ли си с южняци? Ултра забавно ми е като си кажат култовото Zongguo вместо Zhongguo senme весто shenme и si bu si вместо shi bu shi
Споко, като учите редовно и ходите редовно постепенно ще си влязат в релси нещата:)slavena написа:Айде и един заек да се включиУводният курс вече започна да ме отчайва. Постоянно забравям всичко научено. Не знам дали в мен е проблемът, или е нормално. Явно не отделям достатъчно време на китайския, просто не съм свикнала на това систематично учене. За колегите още не бих могла да се изкажа, мисля че се сработваме, но все пак съвсем малко се познаваме. Постоянният ни състав е 7 човека, и едно момиче, което идва от време на време. Изглежда някои са се отказали още преди да са опитали
Но май започвам да им завиждам
![]()
Ей ей, стой на място, никакви такива!slavena написа:Айде и един заек да се включиУводният курс вече започна да ме отчайва. Постоянно забравям всичко научено. Не знам дали в мен е проблемът, или е нормално. Явно не отделям достатъчно време на китайския, просто не съм свикнала на това систематично учене. За колегите още не бих могла да се изкажа, мисля че се сработваме, но все пак съвсем малко се познаваме. Постоянният ни състав е 7 човека, и едно момиче, което идва от време на време. Изглежда някои са се отказали още преди да са опитали
Но май започвам да им завиждам
![]()