Бойни спортове
Модератори: ники, Methuselah
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
- Mira
- Стенограф
- Специалност: ИстЕрия
- Курс: завършил
Re: Кикбокса....
супер ми звучи това на менfan4battle написа:За мен загубата на време беше в задръстването в 94, докато стигна до залата и се върна от нея. Самите тренировки бяха супер, страхотно бях доволен и много съжалявам, че не успях да продължа. Записах се с идеята, че ще уча кик-бокс, но тренирах бокс. И много съм щастлив от това. Научих основите, не знам колко съм изпуснал, но тренировките бяха солидни! И после се чувстваш страхотно. Престава да те е страх от конфронтация и да те ударят (това е като почнеш спаринг, иначе преди това добре оттренирваш ударите, блоковете, силова подготовка, супер загрявка, яко физическо натоварване). Абе препоръчвам страхотно!
- fan4battle
- Форумозавър Рекс
- Обратна връзка:
Не мога да кажа за нормативи - преди края на първия семестър престанах да ходя.
Кварталът мисля се води Дианабад, но не съм сигурен. Ако си спомням правилно, слиза се на хотел Диана, и после се отива в ляво от него по улицата, където след малко ходене отдясно в едно дворче е залата. Но шансът да те излъжа не е малък, така че най-добре питай за упътване някой, който знае. Аз например уцелих Ацев (треньорът) първия ден като бях в спортния отдел.
Между другото, цялото оборудвана на залата би трябвало да е подновено.
Кварталът мисля се води Дианабад, но не съм сигурен. Ако си спомням правилно, слиза се на хотел Диана, и после се отива в ляво от него по улицата, където след малко ходене отдясно в едно дворче е залата. Но шансът да те излъжа не е малък, така че най-добре питай за упътване някой, който знае. Аз например уцелих Ацев (треньорът) първия ден като бях в спортния отдел.
Много мерси за изчерпателната инфо:)) А има ли вариант да се запиша на айкидо и когато реша да отида на някоя тренировка по кикбокс ей така за спорта да видя там как ги тренират?fan4battle написа: Престава да те е страх от конфронтация и да те ударят (това е като почнеш спаринг, иначе преди това добре оттренирваш ударите, блоковете, силова подготовка, супер загрявка, яко физическо натоварване). Абе препоръчвам страхотно!
Тренировките по Айкидо не са особено натоварващи, поне за мен. Аз бях тренирал Айкидо преди това, и тъй като тези занимания са за студенти, които освен че са студенти - и не са се занимавали с такова нещо досега, не се преподава така сериозно, както ако се запишеш да ходиш в някой клуб. Просто такава е спецификата на заданието, иначе треньорът е страхотен! В залата вечерите се провеждат нормални тренировки на клуба му - Ошинкан доджо. Иначе за нетренирали нищо хора, може да им дойде малко повечко - някои лицеви опори, търкалянията поне в началото доста дезориентират, може да боли от дългото стоене в сейдза (японския седеж на колене), но то е до свикване.
Понеже питаш, тренировката започва като всички се събуват боси като се качват на татамито, нареждат се, и се почва с малко медитация, поклон, после загрявка, и след това демонстриране на техники и практикуването им с партньор. Накрая се завършва пак с медитация и поклон. Много е готино, че се запознаваш с много хора, понеже идеята е да практикуваш с колкото се можеш повече партньори, като така научаваш повече. Някакви конкретни въпроси ако има...
Оценката е с изпит, показваш какво си научил, демонстрираш изпълнението на техники с партньор. Изобщо не е страшно, не знам да има скъсани.
- Mira
- Стенограф
мерси за отговоритеfan4battle написа:Не мога да кажа за нормативи - преди края на първия семестър престанах да ходя.
- Mira
- Стенограф
хора,защо ми се струва,че според това нещо тука- http://www.uni-sofia.bg/calendar+bg/news+bg/sport.doc -няма кик-бокс тая година

-
admin.sport
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
среща на отбора по джудо на СУ
[size=18]среща на отборите по джудо (мъже и жени) на СУ и на всички студенти, които искат да се усъвършенстват в бойното изкуство джудо, ще се проведе на 5 октомври - четвъртък в 18.30 ч. на стадион "Академик" до зала Фестивална.[/size]
Най-добре за всеки случай да попиташ директнохора,защо ми се струва,че според това нещо тука- http://www.uni-sofia.bg/calendar+bg/news+bg/sport.doc -няма кик-бокс тая година
И самоотбраната за жени я няма в този списък, но пък се надявам след две седмици да има студенти в списъка на записалите се
- fan4battle
- Форумозавър Рекс
- Обратна връзка:
Ами можеш да идеш, не мисля че ще те спрат да гледаш, макар че като се замисля, мен треньорът ме изгони веднъж като закъснях...entry91 написа:А има ли вариант да се запиша на айкидо и когато реша да отида на някоя тренировка по кикбокс ей така за спорта да видя там как ги тренират?
Иначе ако искаш да ходиш на тренировка извън квотата, преди две години мисля че беше по 2 лева на тренировка.
На стадион Академика, IV километър. Близо е до хотел Плиска, на пет минути от него. Като се влезе в сградата, в края на коридора от ляво.entry91 написа:И един основен въпрос - КЪДЕ ТОЧНО се провеждат тренировките по айкидо
http://aikido-bg.com/joomla/index.php?o ... &Itemid=47
Не се сещам. Имаше всеки делник сутрешни тренировки, мисля че и следобедни. Една продължава към час и половина. Но наистина мина доста време, може да те излъжа.Mira написа:колко пъти седмично бяха тренировките,по колко часа продължава една и има ли по всяко време на деня,щото трябва да се съобразявам и с лекции все пак
- fan4battle
- Форумозавър Рекс
- Обратна връзка:
При положение че е изтекъл срокът за записване не вярвам да те пусне да се запишеш към СУ, ама знае ли човек. 
Иначе преди две години отделна тренировка мисля че струваше 2 лв - по всяко време когато има треньор.
За това къде се провеждат тренировките - мисля че бях писал по-горе, но по-добре да провериш в спортния отдел, треньорът май си имаше и приемно време там. Обикновено времето, което е дадено за записване по спортни бази е същото, в което има тренировки през семестъра. Тази година имаме някакъв видим напредък, защото бяха залепили списъка и в нашия факултет, а не само в Ректората (където, също ъпгрейд, го имаше и от двете страни на коридора за Спортния департамент, за да не се гъчкат студентите там на откриването).
Иначе преди две години отделна тренировка мисля че струваше 2 лв - по всяко време когато има треньор.
За това къде се провеждат тренировките - мисля че бях писал по-горе, но по-добре да провериш в спортния отдел, треньорът май си имаше и приемно време там. Обикновено времето, което е дадено за записване по спортни бази е същото, в което има тренировки през семестъра. Тази година имаме някакъв видим напредък, защото бяха залепили списъка и в нашия факултет, а не само в Ректората (където, също ъпгрейд, го имаше и от двете страни на коридора за Спортния департамент, за да не се гъчкат студентите там на откриването).
-
АЛБЕН БЕЛИНСКИ
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
ALBEN BELINSKI
ЗМС АЛБЕН БЕЛИНСКИ
ЗАПОЧВА ДА ОБУЧАВА ПРИВЪРЖЕНИЦИ НА К-1
ОТ 21.01.07
ТЕЛ. 0878916111
/////////////////////////
.....КЪМ 3 СЕДМИЧНИ ЗАНЯТИЯ... ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С БЕЛИ ФАНЕЛКИ.... ЖЕЛАТЕЛНО Е ОЩЕ СЛЕД ПЪРВИТЕ НЯКОЛКО ЗАНЯТИЯ ДА СЕ ВЗЕМАТ РЪКАВИЦИ,НО НЕ УРЕДНИ,А БОЙНИ /ЗА РАБОТАТА НА ЧУВАЛИТЕ/.... ПО КЪСНО ВЕЧЕРТА.... ОКОЛО 21Ч.-ОБИКНОВЕНО СРЯДА И ЧЕТВЪРТЪК..... МАЛКО ПО РАНО В ПОЧИВНИТЕ ДНИ.... ИЗКЛюЧИТЕЛЕН АКЦЕНТ В/У БИОМЕХАНИКАТА НА ДВИЖЕНИЯТА..... ПРЕДИМНО АЕРОБНА РАБОТА НА ЧУВАЛИ....И.Т.Н...НЕКА ГО ОПРЕДЕЛЕЛИМ, КАТО ''АКЦЕНТИРАЩО'' И ''ЕФЕКТИВНО'' ТАЕ-БО..... ЦЕНА НА ТРЕНИРОВКА 6ЛВ. + /1,50ЛВ ТАКСА ЗАЛА/....ЗА СЕГА ''СЛАВИЯ''.... ДАНО ДА ЗВУЧИ РАЗБИРАЕМО,КАТО ЗА ПЛЕДОАРИЯ.... УСПЕХ!!!
ЗАПОЧВА ДА ОБУЧАВА ПРИВЪРЖЕНИЦИ НА К-1
ОТ 21.01.07
ТЕЛ. 0878916111
/////////////////////////
.....КЪМ 3 СЕДМИЧНИ ЗАНЯТИЯ... ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С БЕЛИ ФАНЕЛКИ.... ЖЕЛАТЕЛНО Е ОЩЕ СЛЕД ПЪРВИТЕ НЯКОЛКО ЗАНЯТИЯ ДА СЕ ВЗЕМАТ РЪКАВИЦИ,НО НЕ УРЕДНИ,А БОЙНИ /ЗА РАБОТАТА НА ЧУВАЛИТЕ/.... ПО КЪСНО ВЕЧЕРТА.... ОКОЛО 21Ч.-ОБИКНОВЕНО СРЯДА И ЧЕТВЪРТЪК..... МАЛКО ПО РАНО В ПОЧИВНИТЕ ДНИ.... ИЗКЛюЧИТЕЛЕН АКЦЕНТ В/У БИОМЕХАНИКАТА НА ДВИЖЕНИЯТА..... ПРЕДИМНО АЕРОБНА РАБОТА НА ЧУВАЛИ....И.Т.Н...НЕКА ГО ОПРЕДЕЛЕЛИМ, КАТО ''АКЦЕНТИРАЩО'' И ''ЕФЕКТИВНО'' ТАЕ-БО..... ЦЕНА НА ТРЕНИРОВКА 6ЛВ. + /1,50ЛВ ТАКСА ЗАЛА/....ЗА СЕГА ''СЛАВИЯ''.... ДАНО ДА ЗВУЧИ РАЗБИРАЕМО,КАТО ЗА ПЛЕДОАРИЯ.... УСПЕХ!!!
0878916111