Лееееко съм завършил веч', но с радост ще помогна, ако има нужда
Кака или батко Славянска филология ?:)
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
интерено ми е на лекциите само по специалности ли се събират студенти или могат да се срещнат от други?
питам, защото съм Руска филология, пък знам че програмата ни с тази от Славянската филология се препокриват по някои предмети...
пък знам само за трима от форума, които ще са ми колеги (и които естествено изчезнаха някъде)...
питам, защото съм Руска филология, пък знам че програмата ни с тази от Славянската филология се препокриват по някои предмети...
пък знам само за трима от форума, които ще са ми колеги (и които естествено изчезнаха някъде)...
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
звучи много успокоителноBeBsaNchO написа:Тези, които са слав. филология.. няма да имат проблеми първия семетър.. но втория вече става трудно.. изпит по езика, изпит по езикознание, изпит по теория на литературата.. прекланям се пред взелите тези изпити без проблем))
- fruit_of_love
- От дъжд на вятър
- BeBsaNchO
- В началото бе словото
Не мисля, че може да се работи нормално.. просто изпускаш езика и всичко в един момент се скапва.. може да ходиш почасово петък,събота и неделя.. но пак не гарантирам, че ще се справиш, въпреки че е мн. индивидуално. Поне не знам някой да се справя от потока.. единици са.. Аз ходя на рекламни промоции и се справям.. но те ми отнемат малко от времето..
Първият семестър ще имате изпит по Техника на филологическата работа (лесен ),Увод в славянската филология (среден), Исторически и културни реалии на съответната страна (среден, зависи какъв език си). Ще имате и колоквиум по езика
Общо взето няма да имате проблеми (на който му се учи ) първуя семестър 
Изпитите вторият семестър са Антропология на славяните.Фолклор, Изпит по езика, Увод е езикознанието (кошмар, мн.внимавайте тук..), Теория на литературата (и тук). Може да имате и изпит по СИД, ако изберете Увод в християнството (което си е оферта, изпитът е елементарен) или пък Философия (там съм влизала на няколко лекции и се отказах, не ми се видя добре, а и на тях изпитът ще им е сега третия семестър.. че пак ще се занимават със СИД ). Трябва да ходите и на спорт и има заверка и оценка, която ще ви бъде нанесена края на втория семестър:)
Това е от мен.. Мн. внимавайте с езика, не пропускайте, пишете си домашните, учете си думичките, ако трябва си намерете чужденец в icq, за да се упражнявате.. Разпитвайте, интересувайте се.. там трябва да сте вунаги, вече ако не ходите винаги на лекциите по другите, се постарайте да има кой да ги пише.. особено по Теория, че нещата за изпита са от там предимно..
Който попадне в сръбската група, да ми пише, ще помагам
При Балканистиката и Руската филология нещата се различават от нас..
) Е мн. изпити са ни еднакви.. но най-близък ни е планът с бълг. филология, все пак излизаме с две висши - българисти и слависти 
Първият семестър ще имате изпит по Техника на филологическата работа (лесен ),Увод в славянската филология (среден), Исторически и културни реалии на съответната страна (среден, зависи какъв език си). Ще имате и колоквиум по езика
Изпитите вторият семестър са Антропология на славяните.Фолклор, Изпит по езика, Увод е езикознанието (кошмар, мн.внимавайте тук..), Теория на литературата (и тук). Може да имате и изпит по СИД, ако изберете Увод в християнството (което си е оферта, изпитът е елементарен) или пък Философия (там съм влизала на няколко лекции и се отказах, не ми се видя добре, а и на тях изпитът ще им е сега третия семестър.. че пак ще се занимават със СИД ). Трябва да ходите и на спорт и има заверка и оценка, която ще ви бъде нанесена края на втория семестър:)
Това е от мен.. Мн. внимавайте с езика, не пропускайте, пишете си домашните, учете си думичките, ако трябва си намерете чужденец в icq, за да се упражнявате.. Разпитвайте, интересувайте се.. там трябва да сте вунаги, вече ако не ходите винаги на лекциите по другите, се постарайте да има кой да ги пише.. особено по Теория, че нещата за изпита са от там предимно..
Който попадне в сръбската група, да ми пише, ще помагам
При Балканистиката и Руската филология нещата се различават от нас..
- inaccessibility
- Летящите Пръсти