В ЕС сме.

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Публикувай отговор
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Мнение от Циндил-Пиндил »

Richard B. Riddick написа:И като гледах на какви кадри вървяха тези неща-от БГ пак дадоха някакви градски "импресии",обаче от Румъния(то това ,че аз разбрах ,че са от съседите ,не значи ,че и средностатистическия европеец ще разбере)какви селски идилии дадоха-тия ще си кажат ,че са приели някаква африканска страна :roll:
:lol: :lol:
Абе нито ние, нито румънците сме за ЕС. Но това не значи, че влизането ни там е по-лошият вариант. Напротив - така трябва... независимо дали ще се сбъднат прогнозите за икономическа криза в първите години.
Казах вече - всичко си има цена и ние тепърва ще си плащаме за тези пропилени 20 години :idea:

Айде, на печелившите - честито! ...А на останалите - не губете кураж :wink:
Аватар
Richard B. Riddick
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Richard B. Riddick »

Ние никога не го губим куража-той винаги ни преследва :wink:
Но не ми е ясно тези ,които са ЗА влизането в ЕС къде виждат ползите.Нека ги изброят ,моля.Да видим дали са реалистични :roll:
.
Аватар
don_angelitto
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от don_angelitto »

Joker написа:Швейцарците и норвежците не са в ЕС и сигурно ги е много яд на тва... :wink:
А други 25 страни (да не ги изреждам) пък са в ЕС и сигурно не ги е яд. Глупаво е винаги да си контра. Аз например много се дразня на Англия, задето движението е наопаки.
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Richard B. Riddick написа: Но не ми е ясно тези ,които са ЗА влизането в ЕС къде виждат ползите.Нека ги изброят ,моля.Да видим дали са реалистични :roll:
Пари и строг контрол над изразходването им. За мен това е най-голямата полза.
Допреди малко говориха по новините колко средства от европейски програми са потънали вдън земя през последните години. Е, крайно време е някой отвън да се заеме с мониторинга ...и установят ли се злоупотреби - следствие и присъда.
Аватар
don_angelitto
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

THE_PARASITE написа:Най малкият пример - Бира - няколко евро !!!
Бирата в магазините не е няколко евро. Скъпа е само по заведенията.
Аватар
don_angelitto
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Циндил-Пиндил написа:Аре не се излагайте всички с тоя нелеп патриотизъм.
Аре верно! :)
Нормално ли е да се гордеем да кажем с някой си цар Симеон, който е пълен анонимник в Европа?
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

don_angelitto написа:
THE_PARASITE написа:Най малкият пример - Бира - няколко евро !!!
Бирата в магазините не е няколко евро. Скъпа е само по заведенията.
Ама те изобщо не се усещат колко смешни стават с подобни примери - "Ми бирата като стане 5 евро ко ше пийм??".
До това ли свеждате критериите си за развита икономика - колко често ще се напивате с аверите?
И още нещо за полемиката "лев/евро" - за мен лично по-голям повод за гордост ще е да видя Кирилица на европейската банкнота, отколкото да се тупам в гърдите, че си имаме левче, дето стига за едно кенефче :wink: :pottytrain3:
Последно промяна от Циндил-Пиндил на 27 Сеп 2006, 12:45, променено общо 1 път.
Аватар
don_angelitto
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Циндил-Пиндил написа:за мен лично по-голям повод за гордост ще е да видя Кирилица на европейската банкнота, отколкото да се тупам в гърдите, че си имаме левче, дето стига за едно кенефче
Респект!
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

don_angelitto написа:
Циндил-Пиндил написа:за мен лично по-голям повод за гордост ще е да видя Кирилица на европейската банкнота, отколкото да се тупам в гърдите, че си имаме левче, дето стига за едно кенефче
Респект!
:P
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

don_angelitto написа:
Joker написа:Швейцарците и норвежците не са в ЕС и сигурно ги е много яд на тва... :wink:
А други 25 страни (да не ги изреждам) пък са в ЕС и сигурно не ги е яд. Глупаво е винаги да си контра. Аз например много се дразня на Англия, задето движението е наопаки.
те англичаните по принцип винаги са си на контра. точно това най-много ме дразни у тях, а оттам и у американците, които пък, за да са контра на англичаните накрая съвсем осират нещата...
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Аватар
Richard B. Riddick
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Циндил-Пиндил написа:
Richard B. Riddick написа: Но не ми е ясно тези ,които са ЗА влизането в ЕС къде виждат ползите.Нека ги изброят ,моля.Да видим дали са реалистични :roll:
Допреди малко говориха по новините колко средства от европейски програми са потънали вдън земя през последните години. Е, крайно време е някой отвън да се заеме с мониторинга ...и установят ли се злоупотреби - следствие и присъда.
Там е работата ,че не смятам ,че ще ни дадът достатъчно пари ,които да компенсират мерките наложени срещу нас относно предприятия ,фирми и въобще икономика...Защото ако кажат преструктурирайте еди кои си предприятия(както примерно с АЕЦ-а) иначе ще трябва да ги затворите,а ние нямаме финансовата възможност...това едва ли ще бъде компенисирано от някакви подхвърлени жълти стотинки :wink:
.
THE_PARASITE
Легендарен флуудър

Мнение от THE_PARASITE »

don_angelitto написа:
Циндил-Пиндил написа:Аре не се излагайте всички с тоя нелеп патриотизъм.
Аре верно! :)
Нормално ли е да се гордеем да кажем с някой си цар Симеон, който е пълен анонимник в Европа?
Симеон не е анонимник !
Циндил-Пиндил
Легендарен флуудър

Richard B. Riddick написа:Там е работата ,че не смятам ,че ще ни дадът достатъчно пари ,които да компенсират мерките наложени срещу нас относно предприятия ,фирми и въобще икономика...Защото ако кажат преструктурирайте еди кои си предприятия(както примерно с АЕЦ-а) иначе ще трябва да ги затворите,а ние нямаме финансовата възможност...това едва ли ще бъде компенисирано от някакви подхвърлени жълти стотинки :wink:
Е, това си зависи от дипломатическите умения на управляващите ни - все пак националните интереси трябва да се поставят на първо място.
Аватар
Dani
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от Dani »

Циндил-Пиндил написа:
наистина ни е нужен малко контрол отвън,но си мился,че паричките от еврофондовете няма да огреят обикновените хора!даже няма и да усетим ,че ни се вливат пари-поне не и в близките години!а докато усетим нещо цените ще се вдигнат безбожно,заплатите ще си останат ниски
Аватар
Richard B. Riddick
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Това за безбожните цени ми се струва малко пресилено...Не може да получаваш 200Евро и 5 евро да ти е бирата,ако ще да си в Антарктическия съюз.Цените наистина може да се повишат малко,но ако се установи някакъв контрол смятам ,че ще се оваладеят нещата.Просто националните интереси наистина трябва да сса на първо място,а не да се съобразяваме с чужди такива :!:.Не знам какви ангажименти сме поели,но ми е чудно например какво ще стане ако кажем ,че няма да затворим повече реактори от АЕЦ-а... :twisted:
.
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”