Кака или батко Славянска филология ?:)

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Ro
В началото бе словото

Мнение от Ro »

Ей го и баткоооо :D

Лееееко съм завършил веч', но с радост ще помогна, ако има нужда :D Само казвайте какво ви трябва. Допълнителна информация - полски.
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

Мнение от inaccessibility »

интерено ми е на лекциите само по специалности ли се събират студенти или могат да се срещнат от други?

питам, защото съм Руска филология, пък знам че програмата ни с тази от Славянската филология се препокриват по някои предмети...

пък знам само за трима от форума, които ще са ми колеги (и които естествено изчезнаха някъде)... :?
Аватар
BeBsaNchO
В началото бе словото

Мнение от BeBsaNchO »

Аз съм вече втори курс :) Може и аз да помогна на първокурсниците с нещо.. само питайте :) Програмата ще излезе на 2-ри.. ще я лепнат в гълъбарника.. сега може да разгледате в сайта какво ще учите и какви изпити ви чакат първия семестър :)
T1000
В началото бе словото
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от T1000 »

Ако кажеш кое е гълъбарника, че аз поне нямам никаква идея коя част на СУ носи този прякор :oops: :oops:
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

предполагам е Ректоратът, защото на горните етажи се събират много гълъби, но нека някой да потвърди :P
Аватар
BeBsaNchO
В началото бе словото

Мнение от BeBsaNchO »

Мда.. в ректората е.. една определена част, ако не се лъжа северното крило.. ако се качиш на горните етажи и погледнеш през прозореца.. ще видиш за какво става на въпрос.. там са славянските филологии, балканистиката, руската филология.. на петия етаж е библиотеката.. и още куп други :))
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

мдам, редовно ще посещавам тази библиотека :lol:
Аватар
BeBsaNchO
В началото бе словото

Мнение от BeBsaNchO »

Тези, които са слав. филология.. няма да имат проблеми първия семетър.. но втория вече става трудно.. изпит по езика, изпит по езикознание, изпит по теория на литературата.. прекланям се пред взелите тези изпити без проблем :)))
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

BeBsaNchO написа:Тези, които са слав. филология.. няма да имат проблеми първия семетър.. но втория вече става трудно.. изпит по езика, изпит по езикознание, изпит по теория на литературата.. прекланям се пред взелите тези изпити без проблем :)))
звучи много успокоително :lol: предполагам това се отнася и за Руската филология :wink:
zari4ka
В началото бе словото

Мнение от zari4ka »

bebsancho,значи си ни кака :D а Ро батко :D на него вече пратих лично,но и теб да питам лесно ли е първи курс поне,ще мога ли да работа и уча :roll: колко изпити имаме първи и втори семестър?как са изпитите,някой предподавател който ще трови живота:)абе всичко,за което се сетите :D
Аватар
fruit_of_love
От дъжд на вятър

Мнение от fruit_of_love »

Хей, аз съм Балканистика? Има ли още някой тази специалност? Четох, че сме само 12 момичета и 3 момчета... :?
zari4ka
В началото бе словото

Мнение от zari4ka »

дам,доколкото знам балканистиката са доста ограничена бройка :roll:
Аватар
BeBsaNchO
В началото бе словото

Мнение от BeBsaNchO »

Не мисля, че може да се работи нормално.. просто изпускаш езика и всичко в един момент се скапва.. може да ходиш почасово петък,събота и неделя.. но пак не гарантирам, че ще се справиш, въпреки че е мн. индивидуално. Поне не знам някой да се справя от потока.. единици са.. Аз ходя на рекламни промоции и се справям.. но те ми отнемат малко от времето..

Първият семестър ще имате изпит по Техника на филологическата работа (лесен ),Увод в славянската филология (среден), Исторически и културни реалии на съответната страна (среден, зависи какъв език си). Ще имате и колоквиум по езика :) Общо взето няма да имате проблеми (на който му се учи ) първуя семестър :)

Изпитите вторият семестър са Антропология на славяните.Фолклор, Изпит по езика, Увод е езикознанието (кошмар, мн.внимавайте тук..), Теория на литературата (и тук). Може да имате и изпит по СИД, ако изберете Увод в християнството (което си е оферта, изпитът е елементарен) или пък Философия (там съм влизала на няколко лекции и се отказах, не ми се видя добре, а и на тях изпитът ще им е сега третия семестър.. че пак ще се занимават със СИД ). Трябва да ходите и на спорт и има заверка и оценка, която ще ви бъде нанесена края на втория семестър:)

Това е от мен.. Мн. внимавайте с езика, не пропускайте, пишете си домашните, учете си думичките, ако трябва си намерете чужденец в icq, за да се упражнявате.. Разпитвайте, интересувайте се.. там трябва да сте вунаги, вече ако не ходите винаги на лекциите по другите, се постарайте да има кой да ги пише.. особено по Теория, че нещата за изпита са от там предимно..

Който попадне в сръбската група, да ми пише, ще помагам :)

При Балканистиката и Руската филология нещата се различават от нас..:)) Е мн. изпити са ни еднакви.. но най-близък ни е планът с бълг. филология, все пак излизаме с две висши - българисти и слависти :)
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

а как се издържат, онези, които не работят никъде? :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”