Какво сънувате?

Архив на теми от "Студентски живот".
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Специалност: Английска филология
Курс: четвърти

Мнение от Лорд Носферату »

Много често сънувам неща, които ще ми се случат, и те ми се случват (не питайте как - не знам :shock: ). Обикновено си ги спомням точно в момента, в който се случват (дежа ву веднъж, дежа ву два пъти, ама на мен ми се случва средно по два пъти на месец) и само 2-3 пъти успявах да си ги спомня секунда по-рано. А какъв сън сънувах преди няколко дена... ей сега ще падне писане....Нападнаха ни извънземни!
Значи, седя си аз в кафето на майка ми и си работим двамата - ежедневие. По едно време започна да духа вятър, да гърми в далечината, леки земетръсчета, ама малко, та си продължаваме да работим. Но когато всичките тия работи се засилиха, майка ми отиде вкъщи да се скрие, а аз останах. Когато вече нямаше хора и ония гадове почнаха да стрелят по нас от облаците, реших и аз да се скътая. Ама не мога да остана в кафето, нито да изляза отпред. Сетих се, че отзад има някаква дупка в стената. Разместих огромна купчина каси от кока кола, махнах пластмасовата тапа (!) и се изнизах в последния момент (не знам какво щеше да стане, ако се бях забавил, но знам, че едва успях). Оттам подскачах по един-два покрива и после тичах по улицата... Всички бягаха паникьосано и ги изпържваха извънземните (стреляха с някакви лазери, като лъчът, малко преди да стигне земята, се разделяше на няколко малки, като гребло, и се приплъзваше по земята и така помиташе един квадрат, около 40 х 40см. Изпаряваше всичко органично. Аз обаче се научих да гледам към корабите и да познавам кога ще стрелят, та отскачах навреме. Другите хора ми се струваха много глупави. Обаче накрая отскочих, но се ударих в стената и не успях да се отместя достатъчно. Отидоха ми дясният крак до глезена и дясната ръка до лакътя. Стана ми гадно, много силно си помислих, че така не ми харесва и си ги искам и така успях да ги накарам да ми порастнат отново за секунда.
Продължих да тичам насам натам, накрая реших, че е по-добре да се върна в кафето и забързах в тази посока. Пътьом видях два вида кораби и реших, че едните са човешки, защото не стреляха по нас. В последствие се оказа, че нашите са си стандартните бойни самолети, които излитаха от някакъв огромен подвижен хангар... ама ОГРОМЕН! Оттам изстрелваха и още недовършени ракети... Накой познат мина с кола и на лседващия ъгъл спря и загледа небето, което аз не виждах заради една висока сграда и ми извика, че небето не се виждало от извънземни кораби. После умря. Продължих към кафето, минавайки покрай Пирогоф (какво съм търсил чак там, не знам. По едно време бях в студентски град. Бая тичане съм му ударил) Стигнах, промъкнах се през дупката, сврях се между касите и заспах. Като се събудих (от това заспиване, инак още сънувах)... леле... кафето си работеше, ама не беше майка ми там. Някаква китайка... млада, хубава... влюбих се от пръв поглед, тя също. Беше много изненадана от появяването ми, явно не е знаела, че спя отзад между касите. Не знам говорихме ли си, или просто го разбрах това, но излезе, че съм спал няколко десетилетия (и съм се запазил, какъвто съм си бил) и хората са събрани в някакви градове-куполи (виждах единия купол през входа на кафето) и точно тук е китайският. Знаех, че трябва да се махна от този и да ида в точно определен друг, но не помня кой. Май щях да търся рода и познати... А между куполите условията за живот са кажи-речи никакви и нокй не оцелявал дълго... пък аз щях, бях уверен в това. Не исках да тръгвам, исках да остана тук, с нея, но трябваше. Целунах я и се изнизах през дупката...
Ди енд

И това беше съкратена версия. Всичко помня с такив детайли... капчиците засъхнало кафе по чиниите, сребърната верижка на китката на майка ми, фасадите на сградите, цветовете на лазерите, дрехите на хората, грапавината на камъка на стената, в която се ударих, самолетите, корабите и всяка тяхна частичка, мръсното по касите от кола, драскотините по тапата, нанесени от ноктите ми, покривите, по които скачах и боклуците по тях... Беше толкова реално. Не знам дали някога пак ще сънувам нещо такова, но преживяването (да, преживяване) беше уникално и го пожелавам на всеки.
Знам и кои скорошни събития са вдъхновили всяко едно от нещата, които ми се случиха...
Беше велико! Навремето сънувах как с един приятел караме някакви въздушни сърфове/скейтбордове из Венеция, бягайки от разгневена тълпа, която искаше главата ми. И тогава беше реалистично, то това тук би всичките ми рекорди... Иде ми да ревна, че е било смао сън...

ПП:
За "lucid dreams" частта: Не ползвам техники, самичко си става. Когато съм буден, пък контролирам и променям какво усещам в даден момент - щастие, тъга, гняв, завист, скука....
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
goadelic
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от goadelic »

Един приятел е сънувал как лежи на леглото и спи. Егати пича. :D
Upwards, upwards into the sky, flying higher and higher, until I feel like I could touch the Sun.
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

Аз пък познавам хора, които никога през живота си не са сънували...
Чудно на какво ли се дължи... :?:
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

всеки човек сънува докато спи друг е въпроса че не винаги си спомняме сънищата. не ми се вярва чак пък никога да не си спомнят?!
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
goadelic
Танцуващия с клавиатури
Обратна връзка:

Мнение от goadelic »

А от какво произлизат тези пусти сънища?
Upwards, upwards into the sky, flying higher and higher, until I feel like I could touch the Sun.
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

ако някой обясни изчепателно и го докаже може и нобелова награда да получи :wink:

Изображение
Аватар
John_Coffey
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от John_Coffey »

twiggy написа:ако някой обясни изчепателно и го докаже може и нобелова награда да получи :wink:
Що ве...аз ще кажа. Дай ми Нобелова награда :lol: :lol: :lol:

Не са ли на основата на преживяното от нас през деня/периода. Сънуваме през не-знам-коя-си фаза на съня (лек сън), а когато изпаднем в дълбок сън, не сънуваме. Това, предполагам, oбяснява връзката на сънищата със съзнанието. Сънищата са просто продукт на мозъчната ни дейност в полуспящо състояние. Или поне аз толкоз знам.

П.П. Носферату, ей сега започвам да чета романа ти :D
Jah Bless :rr:
Изображение
Изображение
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

Джон-ка ти не си лягал бе, какво сънуваш в будно състояние :D
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Аватар
John_Coffey
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от John_Coffey »

Аз затова обяснявам от обективната гледна точка. Не съм подвластен на врага.

Между другото, хора, спете! Безсънието и въобще нередовния и нездравословен сън водят до неправилна обмяна на няккви ензими, химикали, хормони и не-знам-какви-си вещества (чиито имена забравих) и се отделя повечко от едно, което балансира нещо...и Ви се променя характера и настроението. С една дума ако не спите, сте абонат-депресанти! Извинявам се за бездарното обяснение, но горе-долу, криво-ляво, има-нема, тук-таме, кажи-речи, дума да няма и в края на краищата работите така стоят.
Jah Bless :rr:
Изображение
Изображение
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

John_Coffey написа:
twiggy написа:ако някой обясни изчепателно и го докаже може и нобелова награда да получи :wink:
Що ве...аз ще кажа. Дай ми Нобелова награда :lol: :lol: :lol:

Не са ли на основата на преживяното от нас през деня/периода. Сънуваме през не-знам-коя-си фаза на съня (лек сън), а когато изпаднем в дълбок сън, не сънуваме. Това, предполагам, oбяснява връзката на сънищата със съзнанието. Сънищата са просто продукт на мозъчната ни дейност в полуспящо състояние. Или поне аз толкоз знам.

П.П. Носферату, ей сега започвам да чета романа ти :D

е то това всеки го знае но не е достатъчно дори не е съвсем сигурно на какво просто са продукт сънищата

Изображение
impure_blood
От дъжд на вятър

Мнение от impure_blood »

сънувах, че трябваше да ходя до някакъв хотел, за да ме доизпитат по английски и на отиване минах покрай някакви висооооооооки скали, на които беше Слави трифонов с майка му(не я знам как изглежда) .. и Славчо ме хвана за ръката и ме караше да ходя на ръба да гледам каква прекрасна гледка се разкривала... ама аз не оцених прекрасното, понеже ме е страх от високо :)и продължих към хотела :)
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Пфффф...е са ставам от сън. И то колко странно- станах към 7, закусих една консерва русенско варено с много хляб, после прочетох 30 страници от една книга и заспах пак. И какво сънувах...ами някакви несвързани шизофрении: снимам някакви партизански паметници с фотоапарат насред гората, после изведнъж се озовавам на село, където пък влизаме с приятели с взлом в бабешки къщи и гледаме какво има за ядене в тях, а после прескачаме през оградата. Над една къща пък гледам- комин. На комина-огромна сова. Тя се клатушка и от комина падат тухли и се руши. Свалих совата на земята и я настъпих. Тя се отърси, изквича и рече: "егаси, за малко да ме убиеш бе!", след което понечи да се върне на комина, ама я викнах да дойде с мене.

АЗ НЕ СЪМ НОРМАЛЕН! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Аватар
fire
Живее, за да пише

Мнение от fire »

Ха-ха-ха... Ако още веднъж сънуваш нещо такова и го разкажеш ще ме умра от смях :lol:
Работи, сякаш нямаш нужда от пари. Обичай сякаш никога не са те наранявали. Танцувай сякаш никой не те гледа. Пей сякаш никой не те слуша. ЖИВЕЙ СЯКАШ НА ЗЕМЯТА Е РАЙ!
Аватар
Himera
Летописец Виртуоз
Обратна връзка:

Мнение от Himera »

аз сънувах, много дори,ама вече забравих какво. Може би след време,ако мис е случи в реалния живот ще се чудя,от кдъе мие познато това. Случвали са се подобни неща...
Човек трябва да бъде отговорен за действията си
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Аз не съм нормален...
Тази сутрин сънувах че вървя по някакви стълби с Волен Сидеров и си говорим. Той беше същия като по телевизията- начумерен, сериозен, мислещ... После отидохме в някакъв парк, където пък довтаса доц. Георги Лозанов и пусна с някаква камера анимационно филмче по БНТ, за да се кефят някакви дечица там...
Не съм нормален... :shock:
Заключено

Обратно към “Студентски живот - АРХИВ”