Клуб "Дебати"
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
-
SILVER ARROW
- Пишете, о, братя
- jantex
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
Най-използваният формат в студентските дебати е парламентарният дебат. В него участват две отбора по двама души.
Тук за ректората ли става въпрос?Сбирките са веднъж седмично, към 7 вечерта, май бяха в четвъртък, но не съм сигурна. Няма определена продължителност самата сбирка, аудиторията беше 40 и някоя, но не пмня коя точно, ще попитам.
Тва значили, че в клуба взимат участие само студенти от СУ...т.е. на самите сбирки се подготвят само студенти на СУ?Клуб "Дебати" на Софийския е част от Национална асоциация "Дебати".
The only thing Columbus discovered was that he was lost!
-
SILVER ARROW
- Пишете, о, братя
Мда то и аз ще съм така, почти никакъв нет като съм в София, само като се прежаля да платя за интернет зала. Дайте повече информация, иначе хубаво е че има интерес от хората във форума определено което е супер.А записването как става/извинявам се,че задавам толкова много въпроси,но искам да разбера каква е процедурата,преди за замина за Сф,защото тогава няма да имам възможност да ползвам редовно нета/.

Така, jantex, не, не е като в ученическите дебати. Там си беше по-забавно, аз го предпочитам този формат, но порастваме
Сбирките са в Ректората, да. Клубът се води към Софийския, но идват и студенти от други вузове, които нямат собствен клуб.
ugly_girl, темите са най-различни, вие си ги избирате по принцип, но на състезанията се дават "от горе". Не се сещам за примерна тема в момента. За шоу дебат може и да е нещо за дядо Коледа
Elektra, обикновено треньорите пускат списък, в които се записваш и даваш някакви координати. Винаги можеш и да се отпишеш при желание.
Предполагам, че срещата няма да е първата седмица, така че не се притеснявайте, ще ви напускам лични на всички. На първия учебен ден обикновено раздават зарибяващи листовки и на тях трябва да пише кога е първата среща, ако моят информатор нещо се позагуби, вие ще кажете
ugly_girl, темите са най-различни, вие си ги избирате по принцип, но на състезанията се дават "от горе". Не се сещам за примерна тема в момента. За шоу дебат може и да е нещо за дядо Коледа
Elektra, обикновено треньорите пускат списък, в които се записваш и даваш някакви координати. Винаги можеш и да се отпишеш при желание.
Предполагам, че срещата няма да е първата седмица, така че не се притеснявайте, ще ви напускам лични на всички. На първия учебен ден обикновено раздават зарибяващи листовки и на тях трябва да пише кога е първата среща, ако моят информатор нещо се позагуби, вие ще кажете
The Forbidden Lady from the Forbidden floor 
Какви са тези треньори и къде ще го пускат този списък-да не го изтърваXin написа: Elektra, обикновено треньорите пускат списък, в които се записваш и даваш някакви координати. Винаги можеш и да се отпишеш при желание.
and than she`d say:It`s OK,I got lost on the way...but i`m a supergirl,and supergirls don`t cry!!!
- Pepita
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Здравейте!
аз съм вече втори курс и миналата година за първи път ми се случи да попадна в Дебати! Няма такова забавление! Ученето на това да говориш добре и аргументирано идва някак си м/у другото! Разбира се нещата са сериозни, но въпросните треньори са просто хора, които се занемават от по-отдавна с дебатиране!
Занемаването с нещо подобно не ти отнема много време, да, сбирките бяха всеки четвърток от 7 до към 8 и 30, като те представляват наблюдаването на дебат, който е предварително подготвен от два отбора. Миналата гоина ни нправиха едно съботно-неделно обучение и след това имахме състезание само за новите и беше невероятно. По-късно през годината някои от круба ходиха и на международно състезание...абе, струва си!
Тази годена, както и миналата ще продготвим едни шоу-дебат с който ще ви се представим, така че да видите за какво става въпрос. За конкретна дата не мога да се ангажирам, но със сигурност ще разберете по някакъв начин!
А записването става смо като си пожелаеш да се занимаваш с това и по-късното присъединяване не е ама никакъв проблем!
аз съм вече втори курс и миналата година за първи път ми се случи да попадна в Дебати! Няма такова забавление! Ученето на това да говориш добре и аргументирано идва някак си м/у другото! Разбира се нещата са сериозни, но въпросните треньори са просто хора, които се занемават от по-отдавна с дебатиране!
Занемаването с нещо подобно не ти отнема много време, да, сбирките бяха всеки четвърток от 7 до към 8 и 30, като те представляват наблюдаването на дебат, който е предварително подготвен от два отбора. Миналата гоина ни нправиха едно съботно-неделно обучение и след това имахме състезание само за новите и беше невероятно. По-късно през годината някои от круба ходиха и на международно състезание...абе, струва си!
Тази годена, както и миналата ще продготвим едни шоу-дебат с който ще ви се представим, така че да видите за какво става въпрос. За конкретна дата не мога да се ангажирам, но със сигурност ще разберете по някакъв начин!
А записването става смо като си пожелаеш да се занимаваш с това и по-късното присъединяване не е ама никакъв проблем!
- Mo'Nique
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
ами аз засега имам желание...като предишен опит - нямам опит с клубове за дебати...три години в младежки общински съвет как звучат...координиране на проекти на неправителствени младежки организации и лобиране пред кмета на общината
ами ако ме искате, ще дойда 
Далеч от претенциите че съм вълк, аз отказвам да блея.
Защо очакваш един мъж да плаща на други хора, за да те забавляват (в ресторанти, дискотеки, кина) вместо да му позволиш да те забавлява той лично (у тях)?
http://puresmile.blog.bg
Защо очакваш един мъж да плаща на други хора, за да те забавляват (в ресторанти, дискотеки, кина) вместо да му позволиш да те забавлява той лично (у тях)?
http://puresmile.blog.bg