Клуб "Дебати"

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Идейно е,пък и обичам да споря по най-различни теми,тъй че ще му фърля един размисъл по въпроса :roll:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
SILVER ARROW
Пишете, о, братя

Мнение от SILVER ARROW »

Аз бих се навил както казах и преди, макар че не знам дали бих се справил добре, но засега едва ли просто много неизвестни има специално при мен още, за това къде ще пребивавам в бъдеще в София и така нататък, но ако бързо вляза в релси и имам време може и да пробвам ще видим, до там да стигна! :roll:
Изображение
Аватар
jantex
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от jantex »

Най-използваният формат в студентските дебати е парламентарният дебат. В него участват две отбора по двама души.
:( E, не са ли както при учениците "Policy" в Карл Попър формат с трима души в отбор :? (така противниците имат по-голям шанс да се изложат :D )
Сбирките са веднъж седмично, към 7 вечерта, май бяха в четвъртък, но не съм сигурна. Няма определена продължителност самата сбирка, аудиторията беше 40 и някоя, но не пмня коя точно, ще попитам.
Тук за ректората ли става въпрос? :oops:
Клуб "Дебати" на Софийския е част от Национална асоциация "Дебати".
Тва значили, че в клуба взимат участие само студенти от СУ...т.е. на самите сбирки се подготвят само студенти на СУ?
The only thing Columbus discovered was that he was lost!
Аватар
ugly_girl
От дъжд на вятър

Мнение от ugly_girl »

Аз съм ще съм първи курс журналистика и това ми звучи много добре,така че ме бройте и мен:)))
Само един въпрос-горе долу на какви теми са дебатите?Даже ако може да споделите някои минали теми...
:wink:
and than she`d say:It`s OK,I got lost on the way...but i`m a supergirl,and supergirls don`t cry!!!
Аватар
Elektra
Живее, за да пише

Мнение от Elektra »

А записването как става/извинявам се,че задавам толкова много въпроси,но искам да разбера каква е процедурата,преди за замина за Сф,защото тогава няма да имам възможност да ползвам редовно нета/.
Може да вървя бавно, но никога назад!
SILVER ARROW
Пишете, о, братя

Мнение от SILVER ARROW »

А записването как става/извинявам се,че задавам толкова много въпроси,но искам да разбера каква е процедурата,преди за замина за Сф,защото тогава няма да имам възможност да ползвам редовно нета/.
Мда то и аз ще съм така, почти никакъв нет като съм в София, само като се прежаля да платя за интернет зала. Дайте повече информация, иначе хубаво е че има интерес от хората във форума определено което е супер.
Изображение
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Така, jantex, не, не е като в ученическите дебати. Там си беше по-забавно, аз го предпочитам този формат, но порастваме :P Сбирките са в Ректората, да. Клубът се води към Софийския, но идват и студенти от други вузове, които нямат собствен клуб.
ugly_girl, темите са най-различни, вие си ги избирате по принцип, но на състезанията се дават "от горе". Не се сещам за примерна тема в момента. За шоу дебат може и да е нещо за дядо Коледа :wink:
Elektra, обикновено треньорите пускат списък, в които се записваш и даваш някакви координати. Винаги можеш и да се отпишеш при желание.
Предполагам, че срещата няма да е първата седмица, така че не се притеснявайте, ще ви напускам лични на всички. На първия учебен ден обикновено раздават зарибяващи листовки и на тях трябва да пише кога е първата среща, ако моят информатор нещо се позагуби, вие ще кажете :P
The Forbidden Lady from the Forbidden floor ;)
Аватар
Elektra
Живее, за да пише

Мнение от Elektra »

Мерси много за инфото.Ако се сетя нещо друго,пак ще питам :D
Може да вървя бавно, но никога назад!
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

:wink:
Assasiyah
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Assasiyah »

Ей, моля те не ни забравяй! :D Аз няма как да съм на откриването, така че разчитам да разбера оттука и да се присъединя. :D
Изображение
Аватар
collisio
В началото бе словото

Мнение от collisio »

Брой ме и мен!
Изображение
Аватар
ugly_girl
От дъжд на вятър

Мнение от ugly_girl »

Xin написа: Elektra, обикновено треньорите пускат списък, в които се записваш и даваш някакви координати. Винаги можеш и да се отпишеш при желание.
Какви са тези треньори и къде ще го пускат този списък-да не го изтърва :roll: Има ли ограничение на местата??
and than she`d say:It`s OK,I got lost on the way...but i`m a supergirl,and supergirls don`t cry!!!
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Просто лист хартия, може и по средата на годината да се запишеш, не съм чула да са ограничени местата, треньорите са тези, които те обучават, ръководителите :D
Аватар
Pepita
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Pepita »

Здравейте!
аз съм вече втори курс и миналата година за първи път ми се случи да попадна в Дебати! Няма такова забавление! Ученето на това да говориш добре и аргументирано идва някак си м/у другото! Разбира се нещата са сериозни, но въпросните треньори са просто хора, които се занемават от по-отдавна с дебатиране!
Занемаването с нещо подобно не ти отнема много време, да, сбирките бяха всеки четвърток от 7 до към 8 и 30, като те представляват наблюдаването на дебат, който е предварително подготвен от два отбора. Миналата гоина ни нправиха едно съботно-неделно обучение и след това имахме състезание само за новите и беше невероятно. По-късно през годината някои от круба ходиха и на международно състезание...абе, струва си!
Тази годена, както и миналата ще продготвим едни шоу-дебат с който ще ви се представим, така че да видите за какво става въпрос. За конкретна дата не мога да се ангажирам, но със сигурност ще разберете по някакъв начин!
А записването става смо като си пожелаеш да се занимаваш с това и по-късното присъединяване не е ама никакъв проблем!
Аватар
Mo'Nique
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Mo'Nique »

ами аз засега имам желание...като предишен опит - нямам опит с клубове за дебати...три години в младежки общински съвет как звучат...координиране на проекти на неправителствени младежки организации и лобиране пред кмета на общината :) ами ако ме искате, ще дойда :)
Далеч от претенциите че съм вълк, аз отказвам да блея.
Защо очакваш един мъж да плаща на други хора, за да те забавляват (в ресторанти, дискотеки, кина) вместо да му позволиш да те забавлява той лично (у тях)?
http://puresmile.blog.bg
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”