Стипендии Еразъм/Сократ
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- Гост
- Пишеща машина
Стипендии Еразъм/Сократ
Дайте информация за тези стипендии.
Имам предвид за новите.
Чух че имало някакви, които са излязли преди седмица.
По-специално се интересувам за ФКНФ:)
Имам предвид за новите.
-
Brainless Pirate
- Гутенберг
- SolarSystem
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
- don_angelitto
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Re: Стипендии Еразъм/Сократ
Ти за какво точно питаш, за стипендиите за езиковите курсове по програма Еразъм или за самата програмар т.е. предоставя ти се възможност за определен период на обучение в дадена страна по твоята специалност ?Гост написа:Дайте информация за тези стипендии.
Имам предвид за новите.
Като птичка в небесата 
- Гост
- Пишеща машина
Re: Стипендии Еразъм/Сократ
За каквото и да е...sientelo написа:Ти за какво точно питаш, за стипендиите за езиковите курсове по програма Еразъм или за самата програмар т.е. предоставя ти се възможност за определен период на обучение в дадена страна по твоята специалност ?Гост написа:Дайте информация за тези стипендии.
Имам предвид за новите.
Здрасти,
не знам каква специалност си, но аз съм английска филология и също се интересувам много от тези програми. Преди време питах и аз във форума, но едва един-двама се отзоваха:(
И общо взето отзивите не бяха особено "мотивиращи":)))
Ако не си го открил досега, можеш да погледнеш на този сайт - има подробна информация за изискванията и начина на кандидатстване
(на български език), но това се отнася до английска филология само, предполагам..е,дано съм ти помогнал.
Между другото, ще се радвам, ако някой може да даде повече информация:))
УСПЕХ!!!
Ето и сайта: http://forum.uni-sofia.bg/english (кликваш на scholarships)
не знам каква специалност си, но аз съм английска филология и също се интересувам много от тези програми. Преди време питах и аз във форума, но едва един-двама се отзоваха:(
И общо взето отзивите не бяха особено "мотивиращи":)))
Ако не си го открил досега, можеш да погледнеш на този сайт - има подробна информация за изискванията и начина на кандидатстване
(на български език), но това се отнася до английска филология само, предполагам..е,дано съм ти помогнал.
Между другото, ще се радвам, ако някой може да даде повече информация:))
УСПЕХ!!!
Ето и сайта: http://forum.uni-sofia.bg/english (кликваш на scholarships)
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Ами виж сега , доколкото знам има стипендии по Еразъм само за интензивни езикови курсове, но не знам ккава точно е процедурата за кандидатстване при тях.Иначе ако те одобрят по програма Еразъм, както си Новогръцка филология, можеш допълнително да кандидатстваш за тези интензивни еразъм курсове, освен това че ще учиш в даден университет в чужда страна.Инфо за програма Сократ/Еразъм можете да намерите на следните сайтове http://ec.europa.eu/education/programme ... ts_en.html
http://hrdc.bg/
но за всеки факултет сроковете за кандиддатсване са си индивидуални, но ако не ме лъже паметта инфото излиза някъде към края на Януари-нач на Фефруарир, така че си следете информацията и за всеки факултет има еразъм координатори
P.S. Гост, да ти кажа честно в Гърция е суперр тамън се върнах от еразъм курсовете оттам и след няколко дни пак заминавам за там по програма Еразъм, тъй че ще попитам там на място ако нещо по-специално те интересувар така че пиши ми ЛС ако искаш !
http://hrdc.bg/
но за всеки факултет сроковете за кандиддатсване са си индивидуални, но ако не ме лъже паметта инфото излиза някъде към края на Януари-нач на Фефруарир, така че си следете информацията и за всеки факултет има еразъм координатори
P.S. Гост, да ти кажа честно в Гърция е суперр тамън се върнах от еразъм курсовете оттам и след няколко дни пак заминавам за там по програма Еразъм, тъй че ще попитам там на място ако нещо по-специално те интересувар така че пиши ми ЛС ако искаш !
Като птичка в небесата 
значи: за всяка спесиалност се отпускат определен брой места в точно определени държави и определени университети(може всяка година да са различни). това обикновено се обявявя през март. стипендията е за един или два семестъра (само на нея не може да се разчита). за кандидатстването всеки факултет си има специфични изисквания:
-завършен втори курс
-успех- на мен ми искаха над 5.5 от всички семестри, някои факултети не го искат или изискват да е над 4.5, различно
-автобиография
-сертификат за владеене на езика, на който ще се провежда обучението (става и копие от дипломата за средно, ако имаш достатъчно часове по езика)
-мотивационно писмо на езика, на който ще се учи
- академична справка (около 20лв е)
-явяваш се и пред комисия от 5-6 човека на интервю(хора от факултета, от международен отдел и от студентски съвет). интервюто е на езика, на който се провежда обучението!!!....
обикновено в деня на интервюто излизат и резултатите...това, повярвайте е най- лесната част...после- жална ви майка, ако сте приети...но с питане и постоянство става...
за държавите- за англия няма представяте ли си да имаше!!!!! не, повечето стипендии са за германия, белгия, испания, холандия, кипър, франция, май за австрия има...но това няма голямо значение, защото както вече казах за социолозите може да има места за германия, а за правистите- не, например.
едно ще ви кажа- направете си сметка за парите и гледайте да си подавате документите в първия възможен ден за това ( а не в последния) защото повярвайте- винаги нещо не е в ред!!!!
за повече инфо: международен отдел в ректората, от 10 до 12 часа.
-завършен втори курс
-успех- на мен ми искаха над 5.5 от всички семестри, някои факултети не го искат или изискват да е над 4.5, различно
-автобиография
-сертификат за владеене на езика, на който ще се провежда обучението (става и копие от дипломата за средно, ако имаш достатъчно часове по езика)
-мотивационно писмо на езика, на който ще се учи
- академична справка (около 20лв е)
-явяваш се и пред комисия от 5-6 човека на интервю(хора от факултета, от международен отдел и от студентски съвет). интервюто е на езика, на който се провежда обучението!!!....
обикновено в деня на интервюто излизат и резултатите...това, повярвайте е най- лесната част...после- жална ви майка, ако сте приети...но с питане и постоянство става...
за държавите- за англия няма представяте ли си да имаше!!!!! не, повечето стипендии са за германия, белгия, испания, холандия, кипър, франция, май за австрия има...но това няма голямо значение, защото както вече казах за социолозите може да има места за германия, а за правистите- не, например.
едно ще ви кажа- направете си сметка за парите и гледайте да си подавате документите в първия възможен ден за това ( а не в последния) защото повярвайте- винаги нещо не е в ред!!!!
за повече инфо: международен отдел в ректората, от 10 до 12 часа.