"За" или "против" църковния брак?

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Публикувай отговор

"За" или "против" църковния брак?

ЗА
55
71%
ПРОТИВ
22
29%

Общо гласове: 77

SILVER ARROW
Пишете, о, братя

Мнение от SILVER ARROW »

Зависи и от въпросната двойка, но за мен бракът в църква си е най-уникален и истински. Да се вречеш пред Бога, ако има такъв, а не пред държавата или нещо такова, няма смисъл. Всеки си решава за себе си, ако стигна до брак, засега изглеждащо невъзможно но знае ли човек, в църквата съм! :wink:
Изображение
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

SILVER ARROW написа:Зависи и от въпросната двойка, но за мен бракът в църква си е най-уникален и истински. Да се вречеш пред Бога, ако има такъв, а не пред държавата или нещо такова, няма смисъл.
Както си написал в изречението: "Да се вречеш пред Бога, ако има такъв, а не пред държавата или нещо такова, няма смисъл",

защото все едн оси казал: "Да се вречеш пред Бога няма смисъл"

Излиза все едно се отказваш от първото си мнение: "Зависи и от въпросната двойка, но за мен бракът в църква си е най-уникален и истински"

:P :P :P
Последно промяна от Паган на 21 Сеп 2006, 15:50, променено общо 1 път.
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
MZ4
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от MZ4 »

^^^И аз така го прочитох :roll:
"Aко не умееш да говориш, научи се да мълчиш."
SILVER ARROW
Пишете, о, братя

Мнение от SILVER ARROW »

Ми написал съм пълна глупост затова не се разбира извинявайте за което. Имах в предвид, че съм за църковният брак, пред гражданският. Сори още веднъж за объркването стават и такива гафове! :?
Изображение
Аватар
dormouse
Вазов

Мнение от dormouse »

аз не гласувах,защото съм ЗА и ПРОТИВ....ЗА църковния съм само ако не се сключва веднага,защото не се знае след време дали още ще се обичате и ако решите да се разделите това пред Бога не може да стане......затова съм ПРОТИВ ранния църковен брак......по-добре е да се сключи,когато вече си обеден,че наистина това е човекът!!!(и не си мислете,че 1 година е достатъчна! :wink: )
Изображение
Аватар
Анастасия
От дъжд на вятър

Мнение от Анастасия »

Най-яко ми се струва първо граждански и някъде 20тина години по-късно църковен.Тъкмо хлапетата са изчезнали,пламъка е позагаснал....а и сигурно е много ефектно да видиш майка си в булчинска рокля, а баща си - с корона :D
SILVER ARROW
Пишете, о, братя

Мнение от SILVER ARROW »

dormouse написа:аз не гласувах,защото съм ЗА и ПРОТИВ....ЗА църковния съм само ако не се сключва веднага,защото не се знае след време дали още ще се обичате и ако решите да се разделите това пред Бога не може да стане......затова съм ПРОТИВ ранния църковен брак......по-добре е да се сключи,когато вече си обеден,че наистина това е човекът!!!(и не си мислете,че 1 година е достатъчна! :wink: )
Точно така.Подкрепям напълно. Не трябва да се прибързва
Изображение
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика
Курс: втори

Мнение от Catherine »

Аз принципно съм много повече за църковния брак, отколкото за гражданския. Свързването пред Бог е много по-романтично от свързването пред общината. Някак... по-друго си е. Пък и и църковен брак се разтрогва в краен случай. :)
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Мнение от feichka »

Catherine написа:Аз принципно съм много повече за църковния брак, отколкото за гражданския. Свързването пред Бог е много по-романтично от свързването пред общината. Някак... по-друго си е. Пък и и църковен брак се разтрогва в краен случай. :)
Даа, аз съм го казала и по-горе, но именно църковния брак е една от причните да съм ЗА брака. :) Страннно звучи предполагам. :)
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

след като бях на сватба, вече мога да се изкажа "компетентно" :wink: - определено искам да сключа църковен брак, гражданския ще е само за валидност 8)...
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Аватар
Sandra
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Sandra »

На мен пък много би ми се искало да пропусна ритуалната зала, защото колкото пъти съм била на сватба досега, винаги напевните приказки на тия лелки ме успиват :lol: По принцип аз също харесвам църковния брак и евентуално ако някога ми дойде на акъла да се омъжвам, бих сключила такъв. Но бих го направила само ако знам, че "това е човекът", което не можело да се разбере преди 3тата сватба, както казва една комшийка :lol: Мисля, че най-точното е наистина да се изчакат поне 15тина годинки, за да знаеш, че има смисъл от църковния брак.
Intimacy is a four-syllable word for, "Here are my heart and soul, please grind them into a hamburger, and enjoy."
Аватар
dormouse
Вазов

Мнение от dormouse »

съгласна и подкрепям изчакването....бтв имаш баси яката кумшийка :lol: :lol: :lol:
Изображение
Аватар
vilityyy
В началото бе словото

Мнение от vilityyy »

аз съм против гражданския пък незнам за вас...
duh_navodneniq
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от duh_navodneniq »

vilityyy написа:аз съм против гражданския пък незнам за вас...
Значи новият семеен кодекс е тъкмо като за теб :lol: 8)
Тя ми каза, че дракони няма, а после ме заведе в леговището им ...
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: "За" или "против" църковния брак?

Мнение от alter ego »

Всеки да избере за себе си, но да избере един от двата брака! Аз ще избера църковния. :BMK_01:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”