Не знам какво толкова всички роптаят с/у курсовете на СУ... Все пак нали не сте очаквали да ви кажат "Научете тези 5 теми, една от тях ще ви се падне". Истината е, че тази практика е в УНъСъСъ и то срещу допълнително заплащане, ама както и да е. В началото след като изкарах курса си мислех - как можах да се набутам да дам 360 кинта и да не получа нищо повече от това, което и без друго си знам. Като дойде предварителният изпит обаче осъзнах, че това разминаване с очакваниятя ми се е дължало на факта, че просто учителят ми в училище е направил точно това, което по принцип трябва да направи всеки съвестен преподавател. Не е нужно мисля да споменавам, че реалността обаче е друга
Противно на това, което твърдят голяма част от хората - курса по история ИМА полза... със следната забележка - ползата е предимно за тези, които не искат да си губят времето със заучаване на изуст на глупави фразички, а да вникнат в материята. Първо на курса дават конкретни насоки по чисто техническата част (което си е бонус), второ - ако наистина помислите внимателно и се концентрирате в/у думите на лектора няма как да не забележите, че някои уж случайно подхвърлени идейки всъщност са ключът към мах висока оценка. Аз лично "учих" около седмица и половина и точно тези малки "жокерчета" ми повишиха оценката. Ако обаче вие сте по-ученолюбиви и мислите да си учите системно и редовно през цялата година - личният ми съвет е да НЕ давате толкова пари за курсове или още по-малко за уроци, които едиствено разоряват и объркват хората.