Destination? "Студентски град - ЦИЕК"

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
pavlin
В началото бе словото

Destination? "Студентски град - ЦИЕК"

Мнение от pavlin »

Здравейте,

Имам един стратегически въпрос за редовните посетители на ЦИЕК. Как стигате до там?

Мисля да си вадя карта за пътуване, но не знам кой вариант би бил най-удачен имайки предвид трафик, време, климатични условия и т.н.

Възможностите за които се сещам сега са следните:

1. С 280 до СУ и оттам пеша до ЦИЕК - около 1час, като около 30 мин. пеша- зимата- мъка..

2. С 280 до Плиска оттам надолу 5мин. по една малка уличка и се хваща тролейбус 20- спира мн близо до ЦИЕК

3.С 280 до Орлов мост и оттам с 5-ца тролей до Mall of Sofia (нали?)

4. С 94 от Студентски град до...не знам коя спирка и оттам 1-ца до Руски паметник...и вървене,,

Сложна работа, надявам се че някой ще даде съвет :)

Благодаря!
Аватар
Lisichka
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Lisichka »

И единицата и петицата спират до Mall of Sofia на 2 крачки от ЦИЕК.Иначе колежките от студ.град обикновено хващат 280 или 94 ,слизат в центъра(може до ректората,може и преди това - има още 2-3 спирки на които може да се прехвърлиш) и от там хващат тролей 1 или 5 :wink:
Последно промяна от Lisichka на 22 Сеп 2006, 14:45, променено общо 1 път.
Не се сбъдват само забравените мечти...
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Дам, аз ти казах, да задаваш, въпроси, не видях, че вече си пуснал :D Най-бързо става с 94 до Патриарха и след това с 1 или 5 до Мола. Разбира се и другите варианти не са за изхвърляне, но по нашите изчисления този е най-бърз. Имай предвид, че като слезеш на Патриарха, трябва да повървиш до спирката на 1 или 5 в ОБРАТНА посока, защото те спират и точно където слизаш, но така ще отидеш до Ректората. Веднъж се разходих, затова сега съм подробна :)
The Forbidden Lady from the Forbidden floor ;)
Аватар
pliu6eno_me4e
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от pliu6eno_me4e »

Сори, ама в момента нито 1, нито 5 ходи до там. И май така ще е най-рано до края на месеца. Така че единственият вариант е с нещо до центъра и от там - пеша. Благодарете на Бойко Борисов, който в желанието си да оправи улиците на София е*а майката на градския транспорт.
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Колеги ползваха един друг вариант, преди да открием този, с 94 до НДК и от там с трамвай 6 или 9 до бул "Христо Ботев", не знам как се казва спирката, трябва да попитате, ако там не са променяни маршрути, предполагам така ще стигнете най-близо, вървенето е една-две пресечки, максимум 10 мин.
The Forbidden Lady from the Forbidden floor ;)
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Променяни са и там някъде :evil: Аз вчера висях да чакам трамвай 10 на Възраждане и естествено се оказа, че въобще не минава вече от там! И вървях пеша от номер 1 до номер 249 на Смаблоийски!!! :evil: :evil: :evil:
Така че и тоя район не е пощаден :?
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Специалност: Korean Language, Hanguk University of Foreign Studies, Seoul
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

Най-добре е с 280 до Орлов мост (не на Плиска, защото ако от Плиска хванеш тролей, той ще спира и на Яворов, а както сигурно знаеш, 280 пропуска спиркирте на Яворов). После от Орлов мост хващаш тролей 1 или 5 (на 1-ви октомври ще се възстановят линиите им, така че няма да има проблеми) и слизаш точно до ЦИЕК... Нарочно НЕ препоръчвам 94, защото то влиза в огромни задръствания, където се забавя поне с 30 мин. и така 1 час до ЦИЕК не ти мърда, а пък 280 пътува по по-пропускливи улици (най-много да има малко задръстване на левия завой на тролей 1 или 5 от ректората към Васил Левски) :wink:
Аватар
que3n0fdrama
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от que3n0fdrama »

280 и 94 незнам къде спират на центъра, но с метрото ЦИЕК е на 1 спирка след ЦУМ. Спира буквално пред входа, ако излезеш от правилната страна естествено, защото на мен посоките още са ми проблем. :oops: :lol:
Изображение
Аватар
pavlin
В началото бе словото

Мнение от pavlin »

Благодаря за предложенията!

Ще помисля пък ще видим :roll: :)

Успех,
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Специалност: Korean Language, Hanguk University of Foreign Studies, Seoul
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

que3n0fdrama написа:280 и 94 незнам къде спират на центъра, но с метрото ЦИЕК е на 1 спирка след ЦУМ. Спира буквално пред входа, ако излезеш от правилната страна естествено, защото на мен посоките още са ми проблем. :oops: :lol:
Дааа, с метрото е много удобно, стига се за броени минути, но в Студенстки град няма метро още и трябва да се лангъркаме с 94, 280 и после някой тролей. :cry:
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”