За или против квотите по пол?
- явор
- Летописец Виртуоз
Мила, не съм казал, че ви е по-лесно. Даже напротив. Аз ако трябваше да избирам да съм мъж или жена пак щях да избера да съм мъж, защото не бих поел риск да се родя грозна жена... Е тогава ще ми е доста черен живота.
Столичен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
Яворе,цуцеце,изфърли се като топла чикия на мокър пясък
Фактът,че във почти всички професии има професионалисти и от двата пола може да ти говори достатъчно красноречиво за социалното равенство между тях.Когато мъжете са били на война в смутни времена,кой мислиш е поддържал икономиката на страната,като под икономика разбирай ВСИЧКИ сфери на труда
Те на това твойто му се вика тесногръдо мислене.Друг е въпросът,че с изказвания от подобен тип обиждаш и майка си,която доколкото разбрах също е юрист и респективно съдия
тоест и тя не е достойна за професията си
Не те знам с какво си се надишал,но вземи се освести,че с такива приказки излагаш и пола си и "милата си Варна".
Колкото до обобщенията.Сам казваш,че изказваш собствено мнение и в следващия момент се тупаш в гърдите,че знаеш,че "повечето" били еди какво си
Амо то като е твое мнението,то "повечето" си е твое понятие,те са "повече" за теб,но не и за нас.Сгряваш ли или трябва да гушнеш радиатора
И тъ чакам на форум срещите както муха чака лайно
А мила ми Мила,интересно ми е какво ще каже учителката на твоят "насран сополанко" след време,ако й развиеш теорията,че учителките са жени без амбиции,тоест втора ръка хора
*Едит*
Яворе красотата е преходна интелигенте
Те на това твойто му се вика тесногръдо мислене.Друг е въпросът,че с изказвания от подобен тип обиждаш и майка си,която доколкото разбрах също е юрист и респективно съдия
Колкото до обобщенията.Сам казваш,че изказваш собствено мнение и в следващия момент се тупаш в гърдите,че знаеш,че "повечето" били еди какво си
И тъ чакам на форум срещите както муха чака лайно
А мила ми Мила,интересно ми е какво ще каже учителката на твоят "насран сополанко" след време,ако й развиеш теорията,че учителките са жени без амбиции,тоест втора ръка хора
*Едит*
Яворе красотата е преходна интелигенте
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
възнамерявам да работя достатъчно упорито за да мога да си позволя насрания ми споланко да получи компетентни грижи от човек, който получава заплата еквивалентна на положения труд, а не от някоя пишман адвокатката, която не са я приели, та е записала педагогика на незнамсикое желание... И не си ме разбрал, смятам, че преподавател и възпитател, независимо в каква образователна степен се разглеждат, са професии, които са изключително важни, респектиращи и прочее положителни качества, но са дискредитирани от индивиди тип "сульо и пульо тръгва студент, за да не го вземат в казарма/за да не й се налага да работи" и тн. Има хора като maimunka и др. от форума, които записват педагогиките на първо място - т.е. те искат да работят това. И заслужават уважение и престижно заплащане. Докато обаче разни комплексарчета, почитетели на Фройд се държат сякаш тази професия е по-нелепа и от цирков клоун, това няма да се случи.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- явор
- Летописец Виртуоз
1. Не съм казал, че няма, но голяма част от професионалистите в дадено професионално направление не рядко са представители на един и същи пол(преимуществено)Stark написа:1. Фактът,че във почти всички професии има професионалисти и от двата пола може да ти говори достатъчно красноречиво за социалното равенство между тях.
2. Когато мъжете са били на война в смутни времена,кой мислиш е поддържал икономиката на страната,като под икономика разбирай ВСИЧКИ сфери на труда![]()
3. Те на това твойто му се вика тесногръдо мислене.Друг е въпросът,че с изказвания от подобен тип обиждаш и майка си,която доколкото разбрах също е юрист и респективно съдиятоест и тя не е достойна за професията си
![]()
4. Не те знам с какво си се надишал,но вземи се освести,че с такива приказки излагаш и пола си и "милата си Варна".
5. Колкото до обобщенията.Сам казваш,че изказваш собствено мнение и в следващия момент се тупаш в гърдите,че знаеш,че "повечето" били еди какво сиАмо то като е твое мнението,то "повечето" си е твое понятие,те са "повече" за теб,но не и за нас.Сгряваш ли или трябва да гушнеш радиатора
![]()
6. Яворе красотата е преходна интелигенте
говорим за природни дадености, а не за социални неща
2. Това изказване е крайно несериозно. Разбира се, че жените са успявали да свършат работата... Все пак обаче въпросът е тя не просто да бъде "свършена", а да се намери оптималната специализация на всеки.
3. Не бих се изказал за това колко се отдава правото на жените. Моето мнение визираше единствено наказателните съдии. Да не говорим, че изключения винаги има. (Това трябва да си го сложа в подписа за такива като вас, дето трябва да им се повтаря всеки път)
4. Едва ли някой би си помислил, че един жител на град дава достатъчно добра оценка за повечето хора в града.
5. Ами развии малко мисловна дейност. Изказвам мнение и обяснявам защо мисля така. Няма да оставя едни постни ненужни никому мнения! А за употребата на "повечето" ... ами аз нищо не мога да направя по въпроса, че вие си нямате изградено мнение за нещата като цяло!!!
6. Аз си признавам, че поне съм малко повърхностен! Не мога да се влюбя в едноока слоница. Вече съм те поздравявал, че си го превъзмогнал това и съм ти споделил моя "проблем", така че спри да го дискутираш.
И не виждам защо пак те изббива на грубост... бива ли да си толкова неуравновесен!
Столичен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си
- явор
- Летописец Виртуоз
1. Не мисля, че се правя на велик. И определено не се имам за такъв.Da BuzZ написа:Яворчо, в този форум не съм видял някой друг да се прави на велик, освен тебе. Така че е по-добре да си избрал риска, да се родиш жена и да докажеш лафовете си. Сега си противоречиш, както винагиявор написа:ВМЕСТО ДА СЕ ПРАВИТЕ НА ВЕЛИКИ (ЖЕНИТЕ) И ДА ИСКАТЕ ДА ЗАВЗЕМЕТЕ ВСИЧКИ ПРОФЕСИИ, В КОИТО МЪЖЕТЕ ИМАТ ЛИДЕРСКИ ПОЗИЦИИ ПО-ДОБРЕ ВСЕКИ ДА СЕ СЪОБРАЗИ С ПРИРОДНИТЕ ОСОБЕНОСТИ НА ДВАТА ПОЛА!И с едно око да си бил. Друг ти е проблема. Някъде в мозъка.
И за какви лидерски позиции говориш? Сигурен си, че няма да имаш колежки, които ще са по-добри от тебе? ОК, ще видиме. Ама ако от другата седмица започнеш с твоите си простотии,(да не ги изброявам)... твоя си работа. Както и да е. Това не ме интересува, но ме подразниха, а и не само мен както се вижда твоите недомислени скапани изказвания.
2. Ще имам по-добри от мен колежки жени със сигурност, но средностатистически колегите ми, предполагам, ще са по-добри наказателни съдии от колежките ми.
3. "Недомислените ми скапани изказвания" поне показват началото на някаква мисловна дейност в правилна посока, която вие въобще не сте започнали, а ги оспорвате.
П.П. Ако искате да направим анкета кои са по-подходящи за наказателни съдии, за президенти - мъжете или жените и кои за детски възпитателки, педиатри и ще видим отговорите... подозирам, че ще има преимуществено гласуване за отделните полове.
Отворете сърцата си
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
Айде гугутчице пак си прочети противоречащите си писания и вземи се покрии някъдес тези изгъзици,че не са всички като нас,да драскат по форумиявор написа: 1. Не мисля, че се правя на велик. И определено не се имам за такъв.
3. "Недомислените ми скапани изказвания" поне показват началото на някаква мисловна дейност в правилна посока, която вие въобще не сте започнали, а ги оспорвате.
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
- Josefinne
- Пишете, о, братя
- Специалност: право
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Боже, аз си мислех, че живея в съвременно общество..Ей, хора това нещо с разделението на полове за определени професии и работи отдавна е отживелица. Жените са годни за абсолютно всяка работа, мъжете - също. Всички сме ХОРА и в 20ти век все по-малко има значение от какъв пол си. какви са тия мъже в Софийския Университет с изостанали представи за света? Жените не били годни за съдии - глупости на таркаленца. Психиката на всеки индивидуален човек е различна. Жените от деца ги учат да изразяват чувствата си, мъжете - да ги пазят под кожата си, но това не значи, че едните са по-лабилни от другите. И още нещо - неслучайно сигурно Софийският Университет примеа повече бройки от ЖЕНИ в специалност право. Просто всеки трябва да учи това, за което му е стигнал балът и за колкото се е потрудил. Знаете ли, че сега момчетата влизат право с 3 - 3.50 на изпитите, а на момичетата им трябва поне единица - единица и половина повече. Защо на нас трябва да ни е по-трудно? Ами защото момичетата се стараят повече. Това не трябва да оправдава момчетата, простете. Ако се премахне това - аз съм сигурна, че и господата ще си седнат на хубавите , стегнати дупенца и ще си наврат нещо в главата, така както момичетата го правят.
От друга страна, дори и обратното да беше - да се приемаха момчетата с по-висок бал, пак щях да съм против половото разделение, защото просто не е честно. Както казах - половото разделение е отживелица! В ТУ доколкото знам проблемът е обратния - много малко момичета кандидатстват там и затова ги приемат с по-нисък бал - еми пак не е честно.
От друга страна, дори и обратното да беше - да се приемаха момчетата с по-висок бал, пак щях да съм против половото разделение, защото просто не е честно. Както казах - половото разделение е отживелица! В ТУ доколкото знам проблемът е обратния - много малко момичета кандидатстват там и затова ги приемат с по-нисък бал - еми пак не е честно.

- явор
- Летописец Виртуоз
1. То се е видяло, че всеки ще си държи на своето. Колко хора тук споделят, че мъжете и жените са с еднакви способности? Аз определено не съм от тях... Затова съм за разделението. Не е заради някакви други умисли.Josefinne написа:Боже, аз си мислех, че живея в съвременно общество..Ей, хора това нещо с разделението на полове за определени професии и работи отдавна е отживелица. Жените са годни за абсолютно всяка работа, мъжете - също. Всички сме ХОРА и в 20ти век все по-малко има значение от какъв пол си. какви са тия мъже в Софийския Университет с изостанали представи за света? Жените не били годни за съдии - глупости на таркаленца. Психиката на всеки индивидуален човек е различна. Жените от деца ги учат да изразяват чувствата си, мъжете - да ги пазят под кожата си, но това не значи, че едните са по-лабилни от другите. И още нещо - неслучайно сигурно Софийският Университет примеа повече бройки от ЖЕНИ в специалност право. Просто всеки трябва да учи това, за което му е стигнал балът и за колкото се е потрудил. Знаете ли, че сега момчетата влизат право с 3 - 3.50 на изпитите, а на момичетата им трябва поне единица - единица и половина повече. Защо на нас трябва да ни е по-трудно? Ами защото момичетата се стараят повече. Това не трябва да оправдава момчетата, простете. Ако се премахне това - аз съм сигурна, че и господата ще си седнат на хубавите , стегнати дупенца и ще си наврат нещо в главата, така както момичетата го правят.
2. Сега да за правото и ТУ. От мойте дългогодишни (12) наблюдения, от филми, които съм гледал, и прочие съм стигнал да убеждението, че на жените повече им се отдава литературата, а на мъжете - математиката. Явно и с това няма да се съгласите. Това обаче е причината за разликата в оценките... мързелът не е основна причина.
3. Необходима е друг вид реформа... Не е справедливо конкуренцията на пазара на труда да се определя от държавата. Да приемат всички, да завършват най-способните, а пък всеки после да му мисли как ще се оправя. Каква е тази мафия с 5 души японистика (примерно) или 20-30 души архитектура... То като стане липса на работна ръка в някой сфера цените там ще се качат и натам ще се насочат новите специалисти... Едва ли ще се прецакат нещата.
Отворете сърцата си
.
Съжелявам,че ще те разочаровам,но аз се справям еднакво добре и с двете(и с литература и с математика)
.Не знам дали си наясно ,но провери кой изпълнява функцията мин.председател в Германия.
.Не знам дали си наясно ,но провери кой изпълнява функцията мин.председател в Германия.