За или против квотите по пол?

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор

За или против половото разделение и определените борйки

За
320
47%
Против
356
53%

Общо гласове: 676

Аватар
Josefinne
Пишете, о, братя
Специалност: право
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Josefinne »

Хах, естествено , че ПРОТИВ! Не че ми е приятно да се давя в море от колежки при положение, че мн мразя да се събирам с жени, но ... Не само под женските задници трябва да е горещо по време на изпитите. Благодаря за вниманието и извинете, ако постът ми ви е прозвучал грубо... :roll:
Изображение
OmeRga
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от OmeRga »

Против, Против, Против.!

И апропо, цялата тзи история с момчетата са по-добри в това, а момичетата онова са измишльотини и никак не отиват на средноинтелигентни хора

(това по повод няколко поста, на които хвърлих по един поглед. не съм чела всичко обаче:)))
Изображение
Изображение
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Добре... замисли се. Не влизат почти никакви мъже прависти. Съдийската професия се феминизира... Ти как виждаш една жена (просто психиката ви е друга) да осъжда трезво, адекватно всеки ден престъпници на десетки години затвор?
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
nqma_takava
Пишете, о, братя

Мнение от nqma_takava »

Яворе, голям шовинист излезе. И пак се изказваш неподготвен. Не ме карай пак да ти давам примери, но този път за жени, които "осъждат трезво всеки ден престъпници на десетки години затвор".
П.П. Защо говориш наизуст бе, момче? Вземи малко се поинтересувай, пък после изказвай "компетентно" мнение.
Everything in my world
Everything in your world
Things won`t always go right in this life
There`s always changes
We`ll make it
That`s why I gotta do the best that I can...
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Е кое беше некомпетентно! Я не ми говори така!

Ако искаш питай приятелките на майка ми, съдийки!
Цитирам: "Маринче(майка ми), рева и после ги осъждам на 15 години, рева и после пак..."
Айде да не съм говорил наизуст! Няма какво да се интересувам... и двамата ми родители са били съдии!!!

НЕЩО ДА КАЖЕШ!!!
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Отворете сърцата си ;)
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

Мнение от inaccessibility »

всъщност има много добри съдии-жени, нека не правим заключения от няколко частни случая... :wink:
nqma_takava
Пишете, о, братя

Мнение от nqma_takava »

Да, имам какво да ти кажа!
Това, че майка ти реве като ги осъжда, не означава, че това се случва при всички жени. Това искам да ти кажа. Хората са различни - не можеш да съдиш само по един човек. Няма как да правиш такива заключения за всички жени, защото не са МЕРОДАВНИ!
П.П. Как ти говоря, че толкова ми се обиждаш? Имаш склонност да правиш невярни обобщения! Толкова по въпроса!
Everything in my world
Everything in your world
There`s always changes
We`ll make it
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

inaccessibility написа:всъщност има много добри съдии-жени, нека не правим заключения от няколко частни случая... :wink:
Мнението ми е, че именно подходящите за наказателни съдии жени са частните случаи...
П.П. Ако не си разбрал, говорим само за наказателните...
nqma_takava написа:Да, имам какво да ти кажа!
Това, че майка ти реве като ги осъжда, не означава, че това се случва при всички жени. Това искам да ти кажа. Хората са различни - не можеш да съдиш само по един човек. Няма как да правиш такива заключения за всички жени, защото не са МЕРОДАВНИ!
П.П. Как ти говоря, че толкова ми се обиждаш? Имаш склонност да правиш невярни обобщения! Толкова по въпроса!
1. Във всички теми много дразнещо се подхващате, като казвате, че не важи за всички!!! ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ НЕ ВАЖИ!!! ПРЕСТАНЕТЕ ДА ИЗКАРВАТЕ НЕЩАТА ТАКА! КОГАТО ГОВОРЯ ЗА НЕЩО, ИМАЙТЕ В ПРЕДВИД, ЧЕ ГОВОРЯ В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАЙ! НИЩО НЕ Е ЧЕРНО ИЛИ БЯЛО! Това вече го обяснявам за 324435354 път!
2. При горепосоченото обяснение (1.) сега следва да разясня. Не съдя само по 1 човек!!! Познавам много хора в тези среди... Израстнал съм в тях! Много е лесно да ми казваш, че нямам довод да направя някякво обобщение за каквото и да било... Само дето от твоите думи излиза, че за нищо човек никога не трябва да прави обобщение... Никакви примери не даваш, само се основаваш на това, че ми контрираш.
3. Говори ми нормално, а не да ме нареждаш и да ме подиграваш.
Отворете сърцата си ;)
nqma_takava
Пишете, о, братя

Мнение от nqma_takava »

Не става въпрос за това, че човек не трябва да прави никакви обощения! И не може да говориш за "повечето случаИ", защото познатите на родителите ти в "милата ти Варна" НЕ СА ПОВЕЧЕТО случаи! Не ти давам примери, защото няма смисъл - в другата тема, в която бяхме писали, да не би да обърна внимание на примерите? Контрирам те, защото трябва най- накрая да разбереш, че НЕ САМО ТИ СИ ПРАВ НА ТОЯ СВЯТ!
П.П. В случай, че не си разбрал, ти говоря нормално, защото не смятам за нужно да ти се подигравам - достатъчно други хора го правят.
Everything in my world
Everything in your world
There`s always changes
We`ll make it
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

явор написа:Мнението ми е, че именно подходящите за наказателни съдии жени са частните случаи... П.П. Ако не си разбрал, говорим само за наказателните...
ти сам го казваш - твоето мнение/впечатление/отношение

друг е въпросът, че много мъже юристи (и не само) споделят твоето мнение, но рядко го изразяват толкова публично и директно :wink:
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

nqma_takava написа:И не може да говориш за "повечето случаИ", защото познатите на родителите ти в "милата ти Варна" НЕ СА ПОВЕЧЕТО случаи! Не ти давам примери, защото няма смисъл - в другата тема, в която бяхме писали, да не би да обърна внимание на примерите? Контрирам те, защото трябва най-накрая да разбереш, че НЕ САМО ТИ СИ ПРАВ НА ТОЯ СВЯТ!
ДОБРЕ! ЖЕНИТЕ ВЪВ ВСИЧКИ ГРАДОВЕ ОСВЕН ВАРНА СА ПО-БЕЗЧУВСТВЕНИ, НАПРАВО ЗВЕРОВЕ! ДОВОЛНА ЛИ СИ?!
За мен мъжете винаги ще са по подходящи за подобни професии с тежко психическо натоварване, обвързани с крайно нечовешки действия, със смърт и прочие... пробвай да се убедиш в обратното. СЕга пък ми кажи, че и няма неща като майчин инстинкт, че жените не са по чувствителни и грижовни и не са по-подходящи за учителки в детски градини(примерно).
ВМЕСТО ДА СЕ ПРАВИТЕ НА ВЕЛИКИ (ЖЕНИТЕ) И ДА ИСКАТЕ ДА ЗАВЗЕМЕТЕ ВСИЧКИ ПРОФЕСИИ, В КОИТО МЪЖЕТЕ ИМАТ ЛИДЕРСКИ ПОЗИЦИИ ПО-ДОБРЕ ВСЕКИ ДА СЕ СЪОБРАЗИ С ПРИРОДНИТЕ ОСОБЕНОСТИ НА ДВАТА ПОЛА!
nqma_takava написа:П.П. В случай, че не си разбрал, ти говоря нормално, защото не смятам за нужно да ти се подигравам - достатъчно други хора го правят.
Само виж от това изказване.... от него достатъчно добер личи как ми говориш.
Отворете сърцата си ;)
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

inaccessibility написа:
явор написа:Мнението ми е, че именно подходящите за наказателни съдии жени са частните случаи... П.П. Ако не си разбрал, говорим само за наказателните...
ти сам го казваш - твоето мнение/впечатление/отношение

друг е въпросът, че много мъже юристи (и не само) споделят твоето мнение, но рядко го изразяват толкова публично и директно
:wink:

Това го имайте в предвид, дори и когато не го изписвам. Разбира се, че не се сямтам за Бог, който да казва това е така, а онова - онака!

А може би е с основание, а? :roll:
Отворете сърцата си ;)
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

явор написа:А може би е с основание, а? :roll:
с основание е :wink:
или поне отчасти е основателно :D
nqma_takava
Пишете, о, братя

Мнение от nqma_takava »

Лидерски позиции... :lol: :lol: :lol: Природни особености... :lol: :lol: :lol: Да завзимаме всички професии...
И пак намесваш "милата ти Варна"... Ех, няма спасение...
Хич не ми споменавай за майчинския инстинкт, чувствителността, грижовността и прочее... Защото тези неща никога няма да ги разбереш!!!
Съжалявам, че ограничеността ти не ти позволява да смяташ жените за по- подходящи и в други професии освен учителската!
Everything in my world
Everything in your world
There`s always changes
We`ll make it
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

това противопоставяне няма смисъл - нито единият може да убеди другия, нито обратното...

нека запазим добрия тон, след като всеки е споделил станивището си :D

повярвайте, няма резон в тази дискусия :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”