За или против брака сте?

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Заключено
Аватар
Polliwog
От дъжд на вятър

Мнение от Polliwog »

ХЕхех еее защо бре..аз пък съм на мнение, че Господ си знае работата и ако реши, че утре трябва да се женя ..пак бих :lol: :lol: :lol:
Защото е по-лошо ако въобще не реши :roll:
Експерт е човек, който утре ще знае, защо нещата, които е предвидил вчера, не са се случили днес.
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

Аз пък не съм за брака.Ако двама човека се ?обичат?, какво им пречи
да си живеят заедно или да имат деца без да са женени.
Според мен това е остарял и безсмислен ритуал - да видят другите,
че са "законно" заедно.Че какво му е незаконното да са си заедно без
да са встъпили в брак?!
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Е,тъй, дойде ми времето и то не само заради пустата бяла рокля, защото въобще няма да я имам :lol: Явно Господ (в кого не вярвам, но приятелят ми се казва Христо :lol: ) така реши...И ей ме на бъдеща съпруга след по-малко от 2 месеца, надявам се.
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Ще се жениш по време на студентскяи си живот ?

Джизъс! :shock:
Аватар
Malizia
Постоянно присъствие

Мнение от Malizia »

Паган написа: Според мен това е остарял и безсмислен ритуал - да видят другите,
че са "законно" заедно.
Бракосъчетанието,сватбата е ритуалът...а бракът е едно перманентно законово съжителство, водещо след себе си редица правни последици от доста голямо значение...
Колкото до ритуалът-аз го намирам доста вълнуващ,но не във варианта с цялата рода до 20-то коляно,подписването в общината и разни там просташки ритуалчета..Има и хубави такива,де... :roll:
I live my life and all I know is
Follow your dream and don't let go
No one can live for me
No one can see the things I see
I walk this road no one can tell me how to be
It's my destiny
Аватар
fire
Живее, за да пише

Мнение от fire »

Аз по принцип нямам нищо против брака, не го отричам. Но и не смятам, че е задължителен. Той не гарантира любов, уважение и добри взаимоотношения. Но всъщност, какво ви обяснявам. За малко да открия "топлата вода" :D Абе правете каквото намерите за добре - ако искате се женете, ако искате си живейте волни като птички... Само това което смятам за задължително е че и в двата случая трябва да имате за резултат поне 1-2-3... дечица :wink:
Работи, сякаш нямаш нужда от пари. Обичай сякаш никога не са те наранявали. Танцувай сякаш никой не те гледа. Пей сякаш никой не те слуша. ЖИВЕЙ СЯКАШ НА ЗЕМЯТА Е РАЙ!
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

fire написа:Аз по принцип нямам нищо против брака, не го отричам. Но и не смятам, че е задължителен. Той не гарантира любов, уважение и добри взаимоотношения. Но всъщност, какво ви обяснявам. За малко да открия "топлата вода" :D Абе правете каквото намерите за добре - ако искате се женете, ако искате си живейте волни като птички... Само това което смятам за задължително е че и в двата случая трябва да имате за резултат поне 1-2-3... дечица :wink:
Именно! Че и повече може!
За бога, раждайте, българки! Раждайте, за да го има свещения ни народ! Това е най-големият проблем в момента...пред цялата ни нация...
Аватар
fire
Живее, за да пише

Мнение от fire »

И не само заради това, сладурче, и не само заради това. Представи си го едно мъничко, пухкавко, сладичко, миличко, невинно бебче как ти гука и как протяга ръчички към теб...
Работи, сякаш нямаш нужда от пари. Обичай сякаш никога не са те наранявали. Танцувай сякаш никой не те гледа. Пей сякаш никой не те слуша. ЖИВЕЙ СЯКАШ НА ЗЕМЯТА Е РАЙ!
Аватар
John_Coffey
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от John_Coffey »

Vintersorg написа: Именно! Че и повече може!
За бога, раждайте, българки! Раждайте, за да го има свещения ни народ! Това е най-големият проблем в момента...пред цялата ни нация...

Спокойно, Волен, спокойно :wink:
Вазов е мъртъв 8)

По същество:
Не съм толкова против брака, колкото против тоталното му и сляпо налагане. Просто начин на социална уредба, който, не зная защо, е приет за абсолют. Този модел, наложен от християнството, е колкото "удобен" за препитание, толкова и ограничващ и остарял. "Т'ва е мойта пещера, т'ва е мойта гьостерица, т'ва е моят дивеч, т'ва е мойто място в трамвая, т'ва е мойта...БУЛКА!" Аман от собственически истории и изкуствен морал. Какво ли ще стане ако за минутка си вдигнем оженените главици от "тате носи, мама меси" и не видим, че има и други култури, които някак си не се "пържат в Ада", заради "греховния" си начин на живот. Започвам да се измествам малко от темата за брака, но е невъзможно тя да не се разглежда чисто и просто като част от цялата християнска етика.
Jah Bless :rr:
Изображение
Изображение
Аватар
Bobi Turboto
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Bobi Turboto »

За брака съм!!! Това, че си женен не означава, че си вързан просто трябва да намериш подходящия човек, с който да си пастнете. Тогава няма да има проблеми, стига да си вярвате. :love5:
Postoqnstvoto e klu4 kum vseki uspeh!
Аватар
fire
Живее, за да пише

Мнение от fire »

Това за вярването е нещо много относително. Днес си вярвате, а утре се оказва, че той вече вярва на някоя друга. Затова според мен брака е нещо много сериозно и отговорно. Трябва да знаеш, че именно това е човекът, с когото искаш да остарееш и никой друг.
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Vintersorg написа:
fire написа: Само това което смятам за задължително е че и в двата случая трябва да имате за резултат поне 1-2-3... дечица :wink:
Именно! Че и повече може!
Съгласна съм с Fire, но Vintersorg, Жорко, поспри се:) Няма да ги раждаш ти тия 3+ деца...За мен 3 е идеалната бройка...Макар че той е казал или едно или повече от три...та ще видим :D И , да, ще се омъжа по време на студентския живот. Щото си взех всичко, каквото ми се полагаше от него в първи курс. Сега искам нещо стабилно, което той ще се опита да ми даде. Деца засега не, но дом и най-вече да опитоми нуждата ми да се грижа за някого - да :D А и колкото някой там се изрази за "мойта булка"...ами ,да, обичам го и просто ИСКАМ да бъда НЕГОВА. За мен не би било ограничение, а отдаване...Но да не се впускам в подробности, всеки сам решава за себе си да го има ли подписа или не. За мен този подпис е сигурност...Не е гаранция,че няма да ме напусне, но поне ще му е по-трудно :twisted:
Аватар
Filosoff
В началото бе словото

Ti_si_Myrtyv_no_ne_go_znae6

Мнение от Filosoff »

Времето е химера. Ако нещо е веременно то значи вече не съществува. Вазов ще бъде жив докато има България. Иска ми се да вярвам че ще бъде вечен!
Брака и децата са потребност на всеки човек - те са неговата следа в бъдещето. Брака не е само даване , а и получаване. Друг е въпроса, че много хора не познават сами себе си и смятат, че най-важните неща са свързани със суетата на младостта.
Не искам да познавам жени, които не биха искали да имат деца - те не са егоисти, те са заблудени до абсурд.
"мойта пещера, мойта сопа, мойта булка..." - да това означава да се бориш и да поемеш отговорност, когато се ограничиш от тълпата, тогава разбираш клко струваш. А дали ще възприемаш жена си като "мойта булка" или като най-хубавото и вдъхновяващо нещо което ти се е случило зависи от теб. Много повече приляга на някой който е против брака да прояви неуважение към приятелката си и много повече на неговата устя приляга да каже "мойта булка" "мойта женка" "мойта дупка" "оназ уфца" и т.н.
Да се ожениш, означава да поемеш отговорност. Да се ожениш означава да си свободен! Няма по-голяма отговорност от свободата и да ви кажа повечето хора се страхуват от нея!
Аватар
Himera
Летописец Виртуоз
Обратна връзка:

Мнение от Himera »

Ммм аз съм за брака! Защо ли си мисля,че тази тема се нуждае от анкета?
Човек трябва да бъде отговорен за действията си
Аватар
FataMorgana
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от FataMorgana »

Та за брака-"Хората отиват на олтара,за да се принесат в жертва по своя собствена воля" и още "Бракът е единствената война, която спиш с врага си"
Stat rosa pristina nomine,nomina nuda tenemus.

Изображение
Заключено

Обратно към “Любов, романтика...”