Абе аз не съм от тези, които се оправдават с чужбина. Просто чета много и съм забелязала, че въпреки че има нови и вероятно добри български писатели навсякъде рекламират само чуждите книги. То си е чисто и просто наблюдение. За пробиването в чужбина зависи от много неща, най-вече от това накъде ще ме понесе животът. Може пък и да реша, че не искам да си публикувам творенията. Иначе аз вярвам,че с повече желание всичко е възможно. Явно съм оптимист.Хеx, ама българите все с чужбина се оправдават![]()
Дори да пробиеш като писател в България, в чужбина пак е -> абсурд!!!!![]()
![]()
![]()
Какви мечтаехте да станете като бяхте малки?
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- Night_Wolf
- В началото бе словото
"Hope
Sees the invisible
Achieves the impossible
If you look up
There are no limits… " You create-Lacuna Coil
Sees the invisible
Achieves the impossible
If you look up
- jantex
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
Ами рекламират чужди, защото българинът още не се е научил да цени своето изкуство и да чете българска съвременна литература...Night_Wolf написа:Абе аз не съм от тези, които се оправдават с чужбина. Просто чета много и съм забелязала, че въпреки че има нови и вероятно добри български писатели навсякъде рекламират само чуждите книги. То си е чисто и просто наблюдение. За пробиването в чужбина зависи от много неща, най-вече от това накъде ще ме понесе животът. Може пък и да реша, че не искам да си публикувам творенията. Иначе аз вярвам,че с повече желание всичко е възможно. Явно съм оптимист.Хеx, ама българите все с чужбина се оправдават![]()
![]()
![]()
The only thing Columbus discovered was that he was lost!
- greeny
- Пишете, о, братя
А има ли въобще български съвременни книги? такива аз чета само на историческа тематика. и аз съм на мнение, че да се пробие в чужбина е абсурд, но винаги си има 1ви път.jantex написа:Ами рекламират чужди, защото българинът още не се е научил да цени своето изкуство и да чете българска съвременна литература...Night_Wolf написа:Абе аз не съм от тези, които се оправдават с чужбина. Просто чета много и съм забелязала, че въпреки че има нови и вероятно добри български писатели навсякъде рекламират само чуждите книги. То си е чисто и просто наблюдение. За пробиването в чужбина зависи от много неща, най-вече от това накъде ще ме понесе животът. Може пък и да реша, че не искам да си публикувам творенията. Иначе аз вярвам,че с повече желание всичко е възможно. Явно съм оптимист.Хеx, ама българите все с чужбина се оправдават![]()
![]()
![]()
А иначе и в България не е лесно - за да ти издадат книга, трябва да си платиш, а не както в Европа - на теб да ти платят...и така...беднотия до шия...пишеш, а същевременно умираш от глад...абе то и по-времето на Багряна не е било по различно, тъй че явно не сме мръднали особено
тва е абсурдно. аз не съм публикувала нищо, освен в интернет, но това не ми пречи да се смятам за писателка. и обратно - има доста публикации на хора, които по никой начин не бих определила като писателиТо и аз вече съм написала някои неща, но знам ли, предполагам,че чак като/ако ги публикувам ще се считам за писателка
та значи да се върнем на мечтите - моята е да стана ИЗВЕСТНА И БОГАТА писателка
не искам състрадание от хората!
аз имам всичко: моя е смъртта.
и аз ще се изплезя на света,
обесен върху черния прозорец.
- jantex
- Пишеща машина
- Обратна връзка:
greeny написа:А има ли въобще български съвременни книги?
Е, има, разбира се, може ли да няма ... трябва да следиш малко повече...Но издават предимно по-известни и утвърдени автори, за да им е сигурно печалбата.Сега излезе новата книга на Стефан Цанев -"Български хроники", която ми казаха, че е добра. Пр. Боби Димитров също пуска по някоя книжка от време на време
Но некомерсиалните трудно ги издават - киберпънк и сай-фай авторите се разпрпстраняват едва ли не апокрифно
Абе и на мен не са ми много ясни взаимоотношенията писател - издател, но знам, че са сложни и се търси предимно комерсиалното...
The only thing Columbus discovered was that he was lost!
- ChiLL_PiLL
- Драскач
- Catherine
- Летящите Пръсти
- Специалност: Нордистика
- Курс: втори
баРелина ми беше първата мечта.

На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/

http://predi13.pernik-bg.com/

- Night_Wolf
- В началото бе словото
Еее, разбира се,че има български съвременни книги. Просто никой не ги рекламира и не ги поставя на най-видно място в книжарницата или сергията си. Тъй де, тук родната литература не се насърчава, а напротив. Това никак не ми харесва лично на мен.А има ли въобще български съвременни книги?
Това дали се считаш за писател или не е въпрос на лично мнение. Аз съм по-скоро писател в уединение, защото само семейството и приятелите ми плюс някой хора в Интернет са чели разказите ми. Като се позамисля Greeny е права-наистина няма значение дали са те публикували някъде или не. То си е въпрос на нагласа. Къде мога да прочета нещо твое Greeny? Събуди интереса ми.
"Hope
Sees the invisible
Achieves the impossible
If you look up
Sees the invisible
Achieves the impossible
If you look up
- pliu6eno_me4e
- Драскач
- Обратна връзка:
мдааа за професия майка съм вече доста подготвенаChiLL_PiLL написа:тва последното-отсега си се упражняваш с бебчото ааzaharinka написа:учителка, балерина, лекарка, майка....за другите сега не се сещам![]()
да ви е жива и здрава
Nicht alles Wünschenswerte ist erreichbar, nicht alles Erkennenswertе erkennbar!
- greeny
- Пишете, о, братя
това за българските книги го написах с иронична нотка. за стефан цанев - това искам да го прочета. всеки ден я гледам тая книжка на славейков и се чудя кога точно ще си я закупя 
за издателите - мога да издам нещо - имам някои връзки, но все още съм на принципа на самодостатъчността
за издателите - мога да издам нещо - имам някои връзки, но все още съм на принципа на самодостатъчността
не искам състрадание от хората!