Социология
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
Здравейте,да се включа и аз...Виждам,че имате доста чудения,а търпение хич
И ми стана хем смешно,хем жално,защото миналата година си беше почти същото.Всички се шашкахме,имаше изгубени,ненамерени,обрани!
Вчера бях във факултета,програмата не е излязла,но пък това няма да стане чак на 2-ри.Проверете предишния петък ако сте в Сф.За специалността-не се учи чак толкова много-лесно е и приятно за тези,които харесват по-хуманитарните науки.Математиката е много малко,т.е. ще се занимавате с нея само по статистика и то не в чистия и вид.Другото са приказки,спорове,клюки и т.н.Препоръчвам ви да запишете психологиите,поне за облекчение от страна на ученето в сесията.Минава се лесно,интересно е и кредитите се трупат.Имаше недоволни и дори сплашени от публичната администрация.Но всъщност вместо да ви описвам всичко едно по едно най-добре ще е да ви посъветвам да запишете всички избираеми предвидени за първи семестър.Да отидете на една-две лекции и след това,което не ви харесва го махате.Т.е. има срок до 30 октомври някъде
за отписване от избираемите дисциплини.Друга препоръка-който е със самочувствието и убедеността,че нивото му на английски език е високо,да не си губи времето с него.Защото там отписването е свързано с доста проблеми.Хванала ви веднъж не пуска току-така 
Ако искате още инфо питайте
Ако искате още инфо питайте
Smile!
1:не се започва от начало,но нивото е гимназиално,учебниците също-Headaway.Плюс това кредитите не се зачитат.Само при класациите за стипендия и общежитие.Губене на време си е..
2:Защото само по описанието на курса няма да добиете ясна представа.Трябва да влезете на лекция,да чуете ,да видите.А и да не забравяме ,че преподавателите са си страшно важни.Та за това ви препоръчвам да запишете всичко,за да си прецените сами и да не разчитате на чуто-дочуто.Отписването не става при преподавателя,че да ви е неудобно от него.Всичко става собственоръчно при секретарката.Даже може и тя да не забележи от какво точно се отписвате
2:Защото само по описанието на курса няма да добиете ясна представа.Трябва да влезете на лекция,да чуете ,да видите.А и да не забравяме ,че преподавателите са си страшно важни.Та за това ви препоръчвам да запишете всичко,за да си прецените сами и да не разчитате на чуто-дочуто.Отписването не става при преподавателя,че да ви е неудобно от него.Всичко става собственоръчно при секретарката.Даже може и тя да не забележи от какво точно се отписвате
Smile!
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Не мога да повярвам, че доживях да го кажа - здравейте, колеги. Две години вече ме сърбят пръстите да го напиша и ето - факт.
При мен ситуацията е малко по-различна, уча журналистика, което си ми беше първо желание, но покрай журналистиката така здраво се зарибих по социологията, че реших да се пробвам за втора специалност. И... тарааааааам. Привет на всички!
Отсега ще почвам с молбите - скатайте някоя и друга лекция, понеже съм в чужбина (уча, не си развявам г*за, да не си помислите нещо), та да си ги поизпрося, когато се завърна (това ще е на Нова година). Тогава и ще се запознаем, вече нямам търпение
Нали ще ме осведомявате за ставащото, макар и виртуално?
Поздрави и усмивки!
При мен ситуацията е малко по-различна, уча журналистика, което си ми беше първо желание, но покрай журналистиката така здраво се зарибих по социологията, че реших да се пробвам за втора специалност. И... тарааааааам. Привет на всички!
Отсега ще почвам с молбите - скатайте някоя и друга лекция, понеже съм в чужбина (уча, не си развявам г*за, да не си помислите нещо), та да си ги поизпрося, когато се завърна (това ще е на Нова година). Тогава и ще се запознаем, вече нямам търпение
Поздрави и усмивки!
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
Хей, аз пък искам да направя точно обратното, започвам социология и се надявам някак да го съчетая с журналистика по-нататък, защото това си ми е детска мечтаТърговецът на кристал написа:Не мога да повярвам, че доживях да го кажа - здравейте, колеги. Две години вече ме сърбят пръстите да го напиша и ето - факт.
- Mira_sf
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
здравейте на всички от 1 курс социология
Здрасти. Аз уча в Журналистическия факултет ( ФЖМК ) 3 курс, сега ще бъда и с вас. Не искам да те разочаровам,но във ФЖМК няма възможност за втора специалност, т.е. не можеш да пробваш за нито една от 3-те, но дано нещата се променят до тогава де. Стискам палци!!! Хайде до скоро вижданеХей, аз пък искам да направя точно обратното, започвам социология и се надявам някак да го съчетая с журналистика по-нататък, защото това си ми е детска мечта
"Всички сме ангели само с едно крило и можем да летим единствено като се
прегърнем един друг."
прегърнем един друг."
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Re: здравейте на всички от 1 курс социология
Ъъъъ.. Мира, сега ще бъдеш 3ти курс, така ли? ПР ли си? Нещо не се сещам за физиономия... Как реши да запишеш социология, повечето приказваха нещо за политологии и т.н.т. като втора специалност?Mira_sf написа:Здрасти. Аз уча в Журналистическия факултет ( ФЖМК ) 3 курс, сега ще бъда и с вас. Не искам да те разочаровам,но във ФЖМК няма възможност за втора специалност, т.е. не можеш да пробваш за нито една от 3-те, но дано нещата се променят до тогава де. Стискам палци!!! Хайде до скоро вижданеХей, аз пък искам да направя точно обратното, започвам социология и се надявам някак да го съчетая с журналистика по-нататък, защото това си ми е детска мечтацелувки на всички
На печелившите - честито, на останалите - успех.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Mira_sf
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Re: здравейте на всички от 1 курс социология
здрасти.Уча книгоиздаванеЪъъъ.. Мира, сега ще бъдеш 3ти курс, така ли? ПР ли си? Нещо не се сещам за физиономия... Как реши да запишеш социология, повечето приказваха нещо за политологии и т.н.т. като втора специалност?
На печелившите - честито, на останалите - успех.
прегърнем един друг."
прегърнем един друг."
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Така, така... от книгоиздаване познавам Петя, Габриела, Ягодина и едно русичко дребничко момиче, не мога да се сетя за името.
Както и да е, честито. Ще се видим като се прибера, надявам се
В края на ноември
В края на ноември
- Mira_sf
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Петя също е приета социологияТърговецът на кристал написа:Така, така... от книгоиздаване познавам Петя, Габриела, Ягодина и едно русичко дребничко момиче, не мога да се сетя за името.
прегърнем един друг."
прегърнем един друг."