Отзиви за Айкидо и Спортни танци
Модератори: ники, Methuselah
- Гост
- Пишеща машина
Отзиви за Айкидо и Спортни танци
Аз за сега си тренирам плуване, даже и шестица си изкарах като пич,
но си мисля за догодина... Кажете някакви отзиви за тези двата спорта в СУ:)
но си мисля за догодина... Кажете някакви отзиви за тези двата спорта в СУ:)
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Здрасти,
Аз съм кандидат-студент и нямам никаква идея как стоят нещата със спорта в СУ, но тъй или иначе съм за Айкидо.
Първо на първо държа да отбележа, че това въобще не е спорт, а бойно изкуство. За разлика от повечето други такива, в Айкидото не се провеждат състезания, тъй като то е изцяло самоотбрана и (по идея) този който атакува винаги губи.
Аз лично го тренирам от три и половина години (стил Айкикай) и съм доста доволен. Нямам опит с други бойни изкуства (освен повърхностни наблюдения), но смея да твърдя че е най-доброто, за мене поне. 50% от кефа е във атмосферата в залата (поне в нашия клуб), всички са доброжелателни и по-големите степени гледат наистина да обучават по-малките; няма я тази омраза и дух на състезание, както в повечето други спортове.
Техниките са основно с ключове (обикновено за чупене на някой крайник) или за хвърляне, или комбинация между двете. Набляга се на еластичност и подвижност/пъргавина (ако си пушач трудно ще прокопсаш); това точно е изкуството в което използваш тежестта на противника срещу него.
Айкидото към университета доколкото знам е към асоциацията. Моят клуб е към федерацията по Айкидо и естествено предпочитам нея, още повече че има някакви разлики в стиловете между двете, но пак е нещо. Сори за обема, надявам се съм ти помогнал да се решиш -избора си е твой. Успех!
Аз съм кандидат-студент и нямам никаква идея как стоят нещата със спорта в СУ, но тъй или иначе съм за Айкидо.
Първо на първо държа да отбележа, че това въобще не е спорт, а бойно изкуство. За разлика от повечето други такива, в Айкидото не се провеждат състезания, тъй като то е изцяло самоотбрана и (по идея) този който атакува винаги губи.
Аз лично го тренирам от три и половина години (стил Айкикай) и съм доста доволен. Нямам опит с други бойни изкуства (освен повърхностни наблюдения), но смея да твърдя че е най-доброто, за мене поне. 50% от кефа е във атмосферата в залата (поне в нашия клуб), всички са доброжелателни и по-големите степени гледат наистина да обучават по-малките; няма я тази омраза и дух на състезание, както в повечето други спортове.
Техниките са основно с ключове (обикновено за чупене на някой крайник) или за хвърляне, или комбинация между двете. Набляга се на еластичност и подвижност/пъргавина (ако си пушач трудно ще прокопсаш); това точно е изкуството в което използваш тежестта на противника срещу него.
Айкидото към университета доколкото знам е към асоциацията. Моят клуб е към федерацията по Айкидо и естествено предпочитам нея, още повече че има някакви разлики в стиловете между двете, но пак е нещо. Сори за обема, надявам се съм ти помогнал да се решиш -избора си е твой. Успех!
- Гост
- Пишеща машина
мерси:) Имам няколко въпроса ако можеш - отговори:)
1 Има ли големи айкидисти? Защото аз съм виждал само някакви 60кг човечета... Аз съм ~ 85кг/190см. Съмнявам се да има някакви ограничения, но да си питам:)
2 Колко пъти седмично се провеждат тренировките?/за СУ питам/ А и няма да е зле
да кажеш къде са./пак за СУ/ Аз предполагам, че са около 4ти км, защото там
записваха за айкидо миналата година.
3 Каква е физическата ви подготовка? Опиши ми една тренировка, ако
не ти представлява проблем.
Ако се сетя още нещо ще питам:)
1 Има ли големи айкидисти? Защото аз съм виждал само някакви 60кг човечета... Аз съм ~ 85кг/190см. Съмнявам се да има някакви ограничения, но да си питам:)
2 Колко пъти седмично се провеждат тренировките?/за СУ питам/ А и няма да е зле
да кажеш къде са./пак за СУ/ Аз предполагам, че са около 4ти км, защото там
записваха за айкидо миналата година.
3 Каква е физическата ви подготовка? Опиши ми една тренировка, ако
Ако се сетя още нещо ще питам:)
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Имаш право за 60кг-мовите (аз самия съм толкуГост написа:мерси:) Имам няколко въпроса ако можеш - отговори:)
За съжеление това не знам, както казах аз съм само кандидат-студент и нямам идея къде и при кой, и т.н. се провеждат тренировките в СУ. Аз НЕ съм към СУ - тренирам си отделно, така че мога да ти кажа само за моите тренировки.Гост написа: 2 Колко пъти седмично се провеждат тренировките?/за СУ питам/ А и няма да е зле
да кажеш къде са./пак за СУ/ Аз предполагам, че са около 4ти км, защото там записваха за айкидо миналата година.
Аз тренирам в централния клуб на федерацията в София. Ето ти адреса на федерацията: http://www.baf.org и на клуба ми съответно (има и инфо за тренировките): http://www.baf.org/ccgi.htm
Тренировките има по две вечер (по около час, час и половина) през седмицата, както и сутрешни с оръжия (сега обаче май са ги спряли), както и събота и неделя към обед.
Първите няколко тренировки ще те учат на 'падания'. Това са разни претъркулвания, за да можеш да поемаш техники те. В една нормална тренировка обикновено се започва със загрявка (около 15-30 мин.), която включва упражнения основно за разтяжка на крайниците, дишане и падания. НЕ се набляга (поне при нас) на физическа (в смисъл силова) подготовка, т.е. лицеви или нещо такова. По-скоро на гъвкавост и издържливост (както бях с астма тичах на 600 метра едва ли не най-бързо в училищеГост написа:3 Каква е физическата ви подготовка? Опиши ми една тренировка, ако
После започва същинската тренировка; сенсей показва някоя техника техника и после всички други я правят, а той съответно корегира грешки. Има съответно уке и тори. Единият атакува, а другият прави техниката, като техниките са, както казах, за хвърляне или с ключове или комбинация м/у двете. Важно е движението с цялото тяло и избягването от линията на атака. Така се правят по 5-10 техники на тренировка и така. Нямаме спаринг, обаче може да те атакуват да речем трима партнора едновременно, и т.н. (всичко това много зависи от сенсея).
ПитайГост написа: Ако се сетя още нещо ще питам:)
Няма защо!Гост написа:мерси:)