9 септември - Поклон пред паметта на избитите!

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Публикувай отговор
Аватар
Томазо де Торквемада
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Томазо де Торквемада »

Росене, мисля, че беше необходимо да ти покажа как изглежда отстрани твоето поведение. Радвам се, че оценяваш шегата и надявам се не си се засегнал много. Това, което направих бе малка демострация с цел да те накарам да се замислиш за това което се опитах да ти обясня още в началото на диалога ни (ако не си спомняш ги прочети отново), както и да ти демонстрирам как ти се отнасяш към всяко едно твърдение, което отрича тезата ти. Ако считаш, че не съм се аргументирал добре, ще те помоля да прочетеш отново първите ми коментари, за да се убедиш в обратното. Твоите аргументи са единствено копирани списъци с жертви на режима, които ти изтъкваш. Добре, съгласен съм, че този режим е взел много невинни жертви (казах го и по-рано), но не можеш да не се съгласиш, че те са правопропорционална проекция на насилието преди 9-ти. Не е ли така? Ти си чел достатъчно (или поне така твърдиш) и трябва да правиш оценката правилно. Прав си, че темата не съдържа мнение за комунизма, но тогава ти защо го даваш? Погледни написаното от теб и ще разбереш какво визирам. Не съм се подиграл с ничия смърт (най-малкото, защото такъв човек не е съществувал), а просто ти дадох пример за това, че нещата НЕ са едностранни, както ти ги представяш. Това, че дадена личност е професор НЕ го прави ЧОВЕК, в чисто моралния смисъл на думата. Това, че комунистите, в по-голямата си част са неуки не означава, че нямат право на добър живот, както и не означава, че са длъжни да търпят волностите на интелигенцията. Всяко събитие в историята е в резултат на друго такова, това се опитах да ти покажа с примера. Нека бъдем коректни и погледнем списъците с избитите, които ти си поставил в коментарите си и да видим няма ли там имена, които са отговорни за положението в държавата преди 9-ти. Доколкото до шегата, която си направох със Студентския съвет, надявам се разбираш, че това беше просто майтап. Прав си, че не съм си мръднал пръста за направеното от Съвета, но това нямаше и как да стане, тъй като за първа година съм в СУ. Мисля, че нещата не трябва да стигат до там, че да се заклеймяват хора като такива или онакива, защото били социалисти, демократи, анархисти и т.н. Ние сме БЪЛГАРИ. Виж как историята показва, че именно разликата във възгледите на българите преди Освобождението, разединението на Българското царство, преди това е донесло само несгоди и мъка за нас. Не е правилно да се окачествяват хора като глупави, некачествени и пр. само заради това, че искат да бъдат управлявани по даден модел. Четох някъде във форума (мисля, че беше темата за Великите българи), че еди-кой си не гласувал за Вапцаров, защото бил комунист и пияница. Това показа единствено простотията и глупостта на пусналия този пост. Вапцаров е велик българин, писал едни от най-хубавите произведения в литературата ни. Ние трябва да сме горди, че ги има, защото шедьовърът си е такъв, без значение от това кога е създаден и какви възгледи е имал творецът му. А и кой казва коя политическа система е правилна? Хората не са творения на дадена политическа система. Те се обособяват в такава, за да живеят в ред и спокойствие. Това, че едни избират една, а други-друга показва, че хората не са спрели да мислят и виждат възможност да живеят по-добре. Никой политически ред НЕ оправдава жертвите, те са плод на болните мозъци на единици, които си мислят, че при тях започва и при тях свършва светът. Поклон пред паметта на невинните загинали след 9-ти, поклон и пред паметта на загиналите преди това, поклон пред целия български народ за търпението и силата, с които понесе тиранията на всички власти-преди и след 9-ти.
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Томазо де Торквемада написа:Росене, мисля, че беше необходимо да ти покажа как изглежда отстрани твоето поведение......
:notworthy: :notworthy: :notworthy:
MZ4
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от MZ4 »

"Aко не умееш да говориш, научи се да мълчиш."
SILVER ARROW
Пишете, о, братя

Мнение от SILVER ARROW »

Девети септември си е противоричива дата, но пък като цяло цялата история на човечеството е изпълнена с противоречия. Какво да кажа, за съжаление аз не празнувам на тази дата, и няма да го правя, защото преди доста години имено на тази дата, ни завладя система, която трябваше да бъде създадена от хората и ръководена от хората, а не от няколко тоталитарни фигури както стана в последствие. Все още носим последствията от тази система, но все пак ужавение трябва да има, не отричам. Защото в самата същност на кумонизма има нещо свято и истинско. Това че комунизма се провали не е в следствие на грешка в самата система а е породено от начина на прелагане на тази система и хората които я управляваха. За съжаление наистина и преди девети септември е имало много зверства. Царският режим е бил не по-малко страшен, но днес на това не се обръща внимание. Защо ли, защото е по-лесно да се плюе по социализма и неговите подръжници поради пресните рани които ни нанесоха някои хора лидери на тази система. Истината е че капитализма не е по-добър от социализма. И това че днес няма такива избивания като преди не значи че тази система не погубва нашият народ. Пак казвам не харесвам тази дата, защото тя е символ на невъзможността на човечеството и в частност на българите да използват една система както трябва. Тя е символ на провала още в началото на социализма, което е жалко защото много хора са вярвали с цялото си сърце в тази система, напускали са домовете си борили са се по планини и поля навсякъде за тази система и са били изиграни. Това символизира тази дата, как може всички да бъдат прицакани от един или друг режим и все пак хората ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА вярвали в тази идеология не са с нищо по низши от останалите. Не знам аз лично не съм много възрастен и не знам толкова в подробности какво е станало в периода около девети септември и преди това, но знам че не трябва да се съдят милиони души затова че са били изиграни и че техните мечти са били потъпкани от няколко хора. И капиталистите имат роля тука но това е друга тема. Виждам че доста разгорещени изказвания има тук само ще добавя, че тук в момена в България всички сме един народ и трябва да се уважаме независимо различните идеологии. Защото всеки търси начина за преоспяване като вярва в нещо различно, не трябва да се съдим взаимно затова а и нямаме това право. Защото особено в миналото допълнително са станали много неща за които не знаем и може би никога няма да ознаем, това е една от страни на историята. Тя казва само това което моментната власт иска, но не и повече. Истината си остава някъде там.! Поздрави на хората които са взели участие в тази тема и на ледената Дама-специално към нея, не се пали толкова от провокативни изказавния няма смисъл просто! Всеки има право на мнение! :roll:
Изображение
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Ще си спестя още един безкрайно дълъг цитат. Съгласна съм и приемам конструктивната критика :) Поздрави и на теб :)
SILVER ARROW
Пишете, о, братя

Мнение от SILVER ARROW »

Ice Lady написа:Ще си спестя още един безкрайно дълъг цитат. Съгласна съм и приемам конструктивната критика :) Поздрави и на теб :)
Че може да ме контрираш с още един безкрайно дълъг пост не се и съмнявам но недей наистина че отегчихме някои хора тук, макар че тази тема си е създадена затова. Мерси за поздравите! :wink:
Изображение
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Нека и аз накрая да изкажа моето мнение.

Няма съмнение, че голям брой хора, избити при настъпването на социализма, са били невинни. Някои са били фашисти. Но, както вече се каза, няма революция от такъв мащаб, при която да няма прочистване. Но въпросът е дали това е начина.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
SILVER ARROW
Пишете, о, братя

Мнение от SILVER ARROW »

При революцията наистина няма друг начин, или поне досега не е открит такъв явно! :roll:
Изображение
Аватар
Томазо де Торквемада
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Томазо де Торквемада »

Революцията се прави с кръв и желязо. Казал го е Бисмарк.
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT
SILVER ARROW
Пишете, о, братя

Мнение от SILVER ARROW »

Томазо де Торквемада написа:Революцията се прави с кръв и желязо. Казал го е Бисмарк.

Ми правилно го е казал, и е кървава истина. Поне за революция без кръв в човешката история не се сещам. :(
Изображение
Аватар
GaVrosH
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от GaVrosH »

мит блут унд айзен!
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

Мнение от inaccessibility »

MZ4 написа:http://mediatimesreview.com/march04/Nozick.php
статията е интересна, но какво е общото между нея и темата тук?
MZ4
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от MZ4 »

inaccessibility написа:
Една реплика:Хората с леви обеждения били неуки и невежи,вече не помня къде се спомена,пък и просто си флуудя :lol:
"Aко не умееш да говориш, научи се да мълчиш."
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

MZ4 написа:
inaccessibility написа:
Една реплика:Хората с леви обеждения били неуки и невежи,вече не помня къде се спомена,пък и просто си флуудя :lol:
С Обеждения ли ???

Не знам кой излиза неук и невеж :D :D :D

Шегувам се!

...глупости, не се шегувам!
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

Мнение от inaccessibility »

ххахахахха, да, всъщност и в двата горни коментара има резон! :wink:

иначе сериозно - левите по принцип не са невежи, но кои са левите в България? Има ли истински леви или само про-комунисти, защото между двете понятие има разлика!...

А и като се видят по събранията на БСП все хора, преживяли последната световна война, какво може да си помисли човек?!? :?
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”