ФЖМК (преименувана от Журналистика)
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
Ей хора,
аз съм една от онези исторически личности, които са приключили семестриално преди 2 години, но чак сега смятам да се явя на защита на дипломна работа. Та олбата ми е ако може някой от вас, докато се върти из факултета, да разузнае кога трябва да си подам молбата за да бъда допусната на защитата през ноември.

- letq6ta_kalinka
- В началото бе словото
Здрасти infy
Ами то Маркекитнг ме приеха, но прецених, че толкова невероятни години в хуманитарна паралека са ми повлияли бая и от мен определено няма да излезе икономист. Връзките с обществеността винаги си ми е било мечта и се надявам тук да съм си на мястото или иначе казано-гърненцето да си е намерило похлупака 
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Ще си позволя да споделя нещо с теб (първо welcome aboard) - не се надявай прекалено на това с похлупака. Сама ще се увериш скоро, че това може да се окаже нечий чужд похлупак, но ФЖМК има едно предимство - там са събрани все гърненца, обединени от желанието да намерях своето похлупаче. За някои, това може да е ПРа, за други, журналистиката, за трети, нещо съвсем различно (знаеш ли, че Роси Кирилова е завършила ФЖМК?). Но точно в търсенето е сладостта на цялата работа - един ден, като няма вече връщане назад и се наложи да правиш равносметка, да си кажеш: "Дори и да не съм си намерила похлупачето, не съм живяла напразно, защото търсенето ми даде толкова много..."letq6ta_kalinka написа:или иначе казано-гърненцето да си е намерило похлупака
Ето, аз ще бъда трети курс и това похлупаче ми стяга. Но пък ФЖМК ми отваря очите за всички онези пъстри похлупачета, които мога да имам, учи ме и как да ги изпробвам.
(Не съм нито къркана, нито друсана, това го подчертавам много дебело
Надявам се, сте схванали идеята. Няма нищо окончателно, и това е най-хубавото в цялата история...Продължавайте да търсите - зад всичко, което откриете в живота, стои още нещо, което чака точно вас. Това НЕ СА празни приказки - проверено е, аз продължавам да дълбая.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- letq6ta_kalinka
- В началото бе словото
Здравй Търговецът на кристал . Това човек да прова различни похлупачета е най-хубавото нещо, което може да направи за себе си. За мен мога да кажа, че го правя от както се помняНо пък ФЖМК ми отваря очите за всички онези пъстри похлупачета, които мога да имам, учи ме и как да ги изпробвам.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Аз също не съм се разписала там, поради същата причина. Не съм писала и в темата за професията, която искаме сега. Искам поне 5. Ей това ако не е наглост, не знам кое е. Затова обожавам ФЖМК
А може да е просто съвпадение (или иначе казано, съвпадък)
А за детството... Леле, извинете за офтопика, само ще ги изредя набързо: първата ми мечта беше фурнаджийка
(все още мисля като забогатея, да си отворя пекарна), след това полицай, ъъъ... тук май беше авотомобилен състезател, после жокей, психолог, после полицай в линейка (не питайте какво е това, имаше един сериал 911, още го дават по Реалити), след това археолог (това ме държа с години). Оттам последва журналистиката, която сега и уча, след това оперната режисура, след това - куклената такава (замислях се и за драматична, но напоследък извращенията в драмата са прекалени)... И със сигурност пропускам нещо...О, да, профайлър, специален агент и, когато бях на 5 години, Капитан Планета. Смейте се. Ама фурнаджийката ми е най-милият спомен...
И ще заключа спокойно: не страдам от психично разстройство, наслаждавам му се...
А за детството... Леле, извинете за офтопика, само ще ги изредя набързо: първата ми мечта беше фурнаджийка
И ще заключа спокойно: не страдам от психично разстройство, наслаждавам му се...
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
Привет на всички бъдещи колеги от ФЖМК
Аз ще уча журналистика и много ще се радвам, ако се запозная с някой "съмишленик" тук, във форума...
И аз доста се вълнувам от факта, че на втори започваме, но съм и малко притеснена от новите неща, които ме очакват. Искрено се надявам да се срещна с много готини хора, с които да си учим и да си пием пиенето заедно и задружно.....поне така беше в даскало - дано тук не е по- различно:)
Иначе и аз имам няколко конкретни въпроса, на които ще се радвам да получа отговор, защото доста ме вълнуват...Така, ще ги степенувам:
1.Какви са предложенията за спорт?
Държи ли се на присъствието?
Влиза ли ни в дипломата оценката от този спорт? А касае ли стипендията?
За антиспортистите (като мен )какво ще препоръчате, за да се отбие номера?
2.Много ми е интересно какво е това "курсова работа",задължителнална ли е, трудно ли се пише и наистина ли понякога "спасява "от изпити? По всички предмети ли ще трябва да пишем курсова работа?
3. И един доста глупав въпрос, ама да ме прощавате, нали съм зайче:
Има ли изпити по време на самия семестър, нещо като контролните в училише?
Предварително благодаря на ентусиаста, които ще се навие да ме вкара в час с нещата
....е все пак да се надяваме да има желаещ :Д
И аз доста се вълнувам от факта, че на втори започваме, но съм и малко притеснена от новите неща, които ме очакват. Искрено се надявам да се срещна с много готини хора, с които да си учим и да си пием пиенето заедно и задружно.....поне така беше в даскало - дано тук не е по- различно:)
Иначе и аз имам няколко конкретни въпроса, на които ще се радвам да получа отговор, защото доста ме вълнуват...Така, ще ги степенувам:
2.Много ми е интересно какво е това "курсова работа",задължителнална ли е, трудно ли се пише и наистина ли понякога "спасява "от изпити? По всички предмети ли ще трябва да пишем курсова работа?
Предварително благодаря на ентусиаста, които ще се навие да ме вкара в час с нещата
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
- Отиваш в Департамента по спорт на първия етаж в Ректората и там ги има всички - разнообразието е голямо. Демек -к'фот се сетиш!
-Ами, повечето да. В смисъл, трябва да имаш определени посещения...
Влиза в дипломата, но не рефлектира върху стипендията, споко!
Винаги можеш да запишеш туризъм, ако ти се обикаля из чукарите 10 пъти на семестър, но има и други варианти...
Курсовата работа е една благинка, която през първия семестър може да те спаси от повече от половината изпити.моят съвет е, когато дадат по желание - ВЗИМАЙ! Представлява съчинение в рамките на 8-10 страници, в което изразяваш и доказваш становище, кпваш от интернет или нещо друго и т.н. Не по всички предмети, но по повечето има курсови работи...А ,да, и ще ровиш доста по библиотеките...
Има контролно само по социология, но то е половината изпит, тъй че не е точно контролно. Демек- нема!
....е все пак да се надяваме да има желаещ
ама моля, немаше нужда, пак заповядай!
[/quote]
- Отиваш в Департамента по спорт на първия етаж в Ректората и там ги има всички - разнообразието е голямо. Демек -к'фот се сетиш!
-Ами, повечето да. В смисъл, трябва да имаш определени посещения...
Влиза в дипломата, но не рефлектира върху стипендията, споко!
Винаги можеш да запишеш туризъм, ако ти се обикаля из чукарите 10 пъти на семестър, но има и други варианти...
Курсовата работа е една благинка, която през първия семестър може да те спаси от повече от половината изпити.моят съвет е, когато дадат по желание - ВЗИМАЙ! Представлява съчинение в рамките на 8-10 страници, в което изразяваш и доказваш становище, кпваш от интернет или нещо друго и т.н. Не по всички предмети, но по повечето има курсови работи...А ,да, и ще ровиш доста по библиотеките...
Има контролно само по социология, но то е половината изпит, тъй че не е точно контролно. Демек- нема!
ама моля, немаше нужда, пак заповядай!
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Е, как няма да се намери, все едно не сте разбрали вече...
1. Предложенията за спорт са в раздел Спорт, еднакви са за целия университет. С присъствието е сложно - повечето искат 10/15 присъствия, за да ти дадат заверка, има и по-разбрани, но не съм наясно. Наложи ми се да ме освободят (получих задух, вследствие на една гадна двустранна пневмония), не се оплаквам, но тази година си подхващам катеренето.
2. Ще ти отговоря само за първи семестър, после ще схванеш системата сама, понеже си зависи от преподавателя. Казвам ти само какво да очакваш.
Курсова работа може да те освободи от изпита по социална психология (тя е по желание). По медийно право също можеш да се освободиш с курсова (т.е. 2), но те, така или иначе, са задължителни, просто ако доц. Огнянова прецени, че си се справил, те освобождава от изпит. Тук е мястото да го напиша с големи букви и после да няма неразбрали: Направете всичко по силите си, даже и повече от възможното, за да се освободите от този изпит. Говоря сериозно.
По ИБЖ имате задължителна курсова, която е с обем 20 страници и нагоре и НЕ освобождава от изпит. Оценката се формира от изпит, курсова и упражнения.
По ТЖМ при Алфандари изпитът се основава на 2 курсови работи, които сте написали и трябва да представите устно.
По Стилистика също може да минете тънкаж, ако ви предава Дачева, може да си вземете курсова и да се освободите. Но ще трябва да сте бързи, темите са само 10. Ако ви предава Брезински, не мога да ви помогна...
Май това са ви курсовите за първата година. Нататък стават доста повече.
Как се пише курсова работа... и аз не знам, честно. Само ще ви кажа, че ако трябваше да пиша курсова по социология (няма да пишете, спокойно, и не вярвайте на нищо, което ще чуете за изпита при Кирилов от другаде. Вземаем е, при това е вземаем с отлична оценка) и по ТЖМ, бих подходила по различен начин. Много зависи от преподавателя, вие ще ги усетите нещата много бързо.
3. Контролни - по Стилистика ще имате 2, ако не ме лъже паметта, но не знам да имат отражение върху оценката, също по социология една, която ще е около 7ма-8ма седмица (средата на семестъра), тя ви формира 40% от оценката, ако асистентът не е сменил критериите междувременно (ние нямахме такава контролна, само файнъл екзам, Боби и Симо имаха). По ИБЖ също ще имате една контролна за освобождаване от 1/3 от изпита, но то не е толкова съществено, така че не се коркайте излишно.
ЕДИТ: Жоре, изпревари ме, браво
И да ти се похваля - вътре съм!
Серго, а второ- и третокурсниците, какво? Кучета ги яли...
1. Предложенията за спорт са в раздел Спорт, еднакви са за целия университет. С присъствието е сложно - повечето искат 10/15 присъствия, за да ти дадат заверка, има и по-разбрани, но не съм наясно. Наложи ми се да ме освободят (получих задух, вследствие на една гадна двустранна пневмония), не се оплаквам, но тази година си подхващам катеренето.
2. Ще ти отговоря само за първи семестър, после ще схванеш системата сама, понеже си зависи от преподавателя. Казвам ти само какво да очакваш.
Курсова работа може да те освободи от изпита по социална психология (тя е по желание). По медийно право също можеш да се освободиш с курсова (т.е. 2), но те, така или иначе, са задължителни, просто ако доц. Огнянова прецени, че си се справил, те освобождава от изпит. Тук е мястото да го напиша с големи букви и после да няма неразбрали: Направете всичко по силите си, даже и повече от възможното, за да се освободите от този изпит. Говоря сериозно.
По ИБЖ имате задължителна курсова, която е с обем 20 страници и нагоре и НЕ освобождава от изпит. Оценката се формира от изпит, курсова и упражнения.
По ТЖМ при Алфандари изпитът се основава на 2 курсови работи, които сте написали и трябва да представите устно.
По Стилистика също може да минете тънкаж, ако ви предава Дачева, може да си вземете курсова и да се освободите. Но ще трябва да сте бързи, темите са само 10. Ако ви предава Брезински, не мога да ви помогна...
Май това са ви курсовите за първата година. Нататък стават доста повече.
Как се пише курсова работа... и аз не знам, честно. Само ще ви кажа, че ако трябваше да пиша курсова по социология (няма да пишете, спокойно, и не вярвайте на нищо, което ще чуете за изпита при Кирилов от другаде. Вземаем е, при това е вземаем с отлична оценка) и по ТЖМ, бих подходила по различен начин. Много зависи от преподавателя, вие ще ги усетите нещата много бързо.
3. Контролни - по Стилистика ще имате 2, ако не ме лъже паметта, но не знам да имат отражение върху оценката, също по социология една, която ще е около 7ма-8ма седмица (средата на семестъра), тя ви формира 40% от оценката, ако асистентът не е сменил критериите междувременно (ние нямахме такава контролна, само файнъл екзам, Боби и Симо имаха). По ИБЖ също ще имате една контролна за освобождаване от 1/3 от изпита, но то не е толкова съществено, така че не се коркайте излишно.
ЕДИТ: Жоре, изпревари ме, браво
Серго, а второ- и третокурсниците, какво? Кучета ги яли...
В края на ноември
В края на ноември
здравейте,колеги!
Аз уча журналистика за 1ва година,но сьм задочно и искам да попитам по-големите имам ли някакъв шанс да се преместя след 1ви курс редовно,защото чух,че в ФЖМК не премествали вече. Ще се радвам,ако ми пишете,за да раэбера дали е вярно това,защото,ако е,ще трябва пак да кандидатствам. Благодаря ви предварително!
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Две грешки, за които убивам човек (т.е. само за едната, другата вече я имам като комплимент).
1. Никът ми е Търговецът на кристаЛ. Точка. Няма "и", това да не ви е някакъв чалгарски оркестър, ей, чш... Вече сериозно започвам да се изнервят, толкова хора ме прекръстиха, че периодически проверявам дали аз не съм го написала грешно.
2. И като казах "написала"... да ви светна - момиче съм. Ама аз сама съм си виновна за грешките, които стават по тоя повод, понеже никът ми е такъв.
Както и да е.
Не знам каква покана повече очаквате от първия ми пост по темата, аз отдавна вече ви смятам към нашата маса. А ако знаете ние, третокурсниците, как умеем да пием... Има да ни гледате с еееееей такива очи
(в интерес на истината, аз съм почти въздържател, но не отказвам да споделя бутилка евтино червено вино в компанията на 2-3ма ценни приятели, стара китара, тип - акустичка и тъмните обятия на дърветата в парка посред нощ. Ако влезе някой от СтЗ, да знае, че иде реч за Аязмото, Алековия кът
) И скъпо червено вино не отказвам, но компанията за него е друга, обстановката - също, поводите - рядкост, точните хора - твърде малко.
Относно заверките - мисля, че ще черпиш. Във ФЖМК заверки НЯМА.
1. Никът ми е Търговецът на кристаЛ. Точка. Няма "и", това да не ви е някакъв чалгарски оркестър, ей, чш... Вече сериозно започвам да се изнервят, толкова хора ме прекръстиха, че периодически проверявам дали аз не съм го написала грешно.
2. И като казах "написала"... да ви светна - момиче съм. Ама аз сама съм си виновна за грешките, които стават по тоя повод, понеже никът ми е такъв.
Както и да е.
Не знам каква покана повече очаквате от първия ми пост по темата, аз отдавна вече ви смятам към нашата маса. А ако знаете ние, третокурсниците, как умеем да пием... Има да ни гледате с еееееей такива очи
Относно заверките - мисля, че ще черпиш. Във ФЖМК заверки НЯМА.
В края на ноември
В края на ноември
-
edna_priatelka
- В началото бе словото
Здравейте, компанията!
Здравейте на всички колеги и колежки! Ето, че и аз реших да се регистрирам и да драсна два-три реда във формума на "сродните души". Тази година и аз съм първи курс журналистика в любимия ни факултет и съм много щастлива! А за общежитията...със моята съквартирантка издирваме още 2 съквартирантки. Едната се казва Милица, а за другата все още нищо не знаем
Както и да е - стаята е 544, така че ако някой от вас случайно е настанен там, да се обади 
"Журналистиката оправдава съществуването си с великия принцип на Дарвин за оцеляване на най-вулгарното." - Оскар Уайлд
- hristina_vh
- От дъжд на вятър