А страдате ли от паранои?
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
- nrggirl
- Легендарен флуудър
- Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
- Обратна връзка:
хахаха, значи имам две параноиПаган написа:Параноята ти е около ника, нъръгъnrggirl написа:ахам, имам си една мъничка, ама не си я издавам, който ме познава, я знае...
п.п. а ти къде се загуби бе?!? много ти порасна нещо работата откак те приеха във ВТУто, въобще вече не се вясваш при нас
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.
Щастливо безработна!!!
Щастливо безработна!!!
- mecho
- Постоянно присъствие
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Права си според менtwiggy написа:фобия и параноя не са ли 2 различни неща?
Фобията е маниакален страх от нещо (акарофобия, клаустрофобия и т.н.). Аз имам фобия от слизане по стълби.
А параноята мисля, че е нещо като мания за преследване.
http://jorik.blog.bg/
...............................
...............................
- kokteil_molotow
- Легендарен флуудър
фобия или параноя -все тая, все си е ужасен страх
да , и аз имам фобия или параноя от Калинов аи Колев, коега Жокер , незнам какво е точно, но със сигурност не е приятно
да , и аз имам фобия или параноя от Калинов аи Колев, коега Жокер , незнам какво е точно, но със сигурност не е приятно
http://www.vbox7.com/play:2f02c5ff -ИСТИНАТА,КОЯТО ЗАБРАВЯМЕ!
според този сайт http://www.psihichnozdrave.com:
Фобии
Фобиите са ирационални страхове, които карат хората винаги да избягват специфични неща или ситуации, които повдигат нивото на тревожността им много. Упорит страх от специфични неща или ситуации, които водят до избягване на тези неща или ситуации. Фобиите се проявяват в няколко форми, като агорафобията, която е страх от изпадане в ситуация на паника на място, където отстъплението е трудно или социалната фобия, която е страх да бъдеш екстремално объркан пред лицето на много хора. ^
Параноя и параноидни разстройства
Симптомите на параноя включват чувство за преследване и преувеличено чувство за собствена значимост. Разстройството се наблюдава при много психични заболявания, но съществува и като отделно психично заболяване (параноидно личностово разстройство, например). Човек с параноя може да работи и действа както обикновенно всеки ден, докато илюзиите засягат само една област от живота му. Но животът му става изолиран и парцелиран.
Фобии
Фобиите са ирационални страхове, които карат хората винаги да избягват специфични неща или ситуации, които повдигат нивото на тревожността им много. Упорит страх от специфични неща или ситуации, които водят до избягване на тези неща или ситуации. Фобиите се проявяват в няколко форми, като агорафобията, която е страх от изпадане в ситуация на паника на място, където отстъплението е трудно или социалната фобия, която е страх да бъдеш екстремално объркан пред лицето на много хора. ^
Параноя и параноидни разстройства
Симптомите на параноя включват чувство за преследване и преувеличено чувство за собствена значимост. Разстройството се наблюдава при много психични заболявания, но съществува и като отделно психично заболяване (параноидно личностово разстройство, например). Човек с параноя може да работи и действа както обикновенно всеки ден, докато илюзиите засягат само една област от живота му. Но животът му става изолиран и парцелиран.
-
THE_PARASITE
- Легендарен флуудър
- izvynzemno
- Пишете, о, братя
Ми аз страдам от всякакви видове фобии и паранои, но се надявам-не в такаева степен, че да ми тровят живота.
Впрочем, веднъж четох един учебник по клинична психиатрия-и имах почти всички психически признаци и предпоставки на почти всички заболявания- пък се имам за сравнително нормален човек,или поне добре се преструвам
Идеята ми е,че тези неща са доста отнносителни...
Идеята ми е,че тези неща са доста отнносителни...
“Ако мислиш, че това е хаос, трябва да видиш какво има тук”. И му посочи главата си."
(Кърт Вонегът)
(Кърт Вонегът)
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър