Неподходящи съквартиранти

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

jantex написа:Място за сравнение няма :twisted:
Сам не подозираш колко си прав.

Не желая да влизам в конфликт с никого, още по-малко пък имам нещо лично спрямо авторката на темата, но все ми се струва, че свободата на словото стои сред основните човешки права, ЗАЕДНО със свободата на вероизповеданията.
За мен богословието е с класи по-важна специалност от ПА, но това е според личните ми убеждения (както и според тези на девойката от БогФ). Според jantex и Elly', очевидно е обратното. Не виждам конфликт никъде, всичко е въпрос на приоритети.
Не се бийте, пуканки има за всички.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
jantex
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от jantex »

Търговецът на кристал написа: вероизповеданията.
:pukeright: :pukeright:
The only thing Columbus discovered was that he was lost!
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Ей, вие изядохте момичето бе!

Много критика, много нещо. Верно, че и аз се включих, ама ...само веднъж! :D :D :D
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

jantex написа:
Търговецът на кристал написа: вероизповеданията.
:pukeright: :pukeright:
Аха, аха, ей точно за подобен тип мнения говоря. Твърде лесно е да се говори с емотиконки. Или ще ми излезеш насреща с Маркс? Благодаря, наизустила съм го вече.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика
Курс: втори

Мнение от Catherine »

Ей, споко ;) Аз няма да съм на общежитие, но наистина би ми било интересно да се запозная с момиче от Богословския. В смисъл, за повечето хора "студентка" е съкратеното на "отворена и разкрепостена купонджийка". Наистина би ми било интересно да срещна момоче, което следва нещо толкова духовно и да чуя нейните разбирания на нещата. Все пак хората са различни и точно затова е интересно да се запознаваме с повече такива. А за туркинята... Ами какво пък, това също е интересно. Туркиня не значи терористка. :П Според мен ако си допаднете трите, ще сте много яка компания. :roll:
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
geritza
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от geritza »

Catherine написа:Ей, споко ;) Аз няма да съм на общежитие, но наистина би ми било интересно да се запозная с момиче от Богословския. В смисъл, за повечето хора "студентка" е съкратеното на "отворена и разкрепостена купонджийка". Наистина би ми било интересно да срещна момоче, което следва нещо толкова духовно и да чуя нейните разбирания на нещата.
Присъствала съм на един два купона на богослови (вярно, преди години...). През по-голямата част от партито стоях с широко отворени очи като на кино. Изчервих се поне 3 пъти (а аз рядко се изчервявам). Може би предварителната ми настройка за тези хора беше виновна за това, незнам... Но умеят да купонясват истински, повярвайте :D
... и изтръска зеленото дяволче от ръкава на сакото си...
LuBo
В началото бе словото

OMFG

Мнение от LuBo »

Хора , не стига, че сте приети на общежитие, ми се и оплаквате...Мен ако ме бяха взели и с бронтозавър щях да съм навит да живея...:):)

редактирано от Крематори: Кирилица!!!!
Аватар
sunbreeze
Постоянно присъствие

Мнение от sunbreeze »

Бе каквото и да си говорим, комбинацията е странна. Ама дано са готини момичетата.
I am the master of my fate
I am the captain of my soul
Аватар
Nikince
Пишеща машина

Мнение от Nikince »

Какво разбираш под странна комбинация???
И те са кандидатствали. И те са приети! Университета в който учим е един и същ. Какво примерно ти Сънбрииз си по-различна от останалите 2 момичета, за които се води този спор?АЗ мисля,че с нищо.
И аз също като geritza съм се сблъсквала с хора учещи богословие. В продължение на няколко седмици, с тях се забавлявахме като за последно, и аз не знаех какво учат, в последствие разбрах. НО това по никакъв начин не промени мнението ми за тях. И те са хора! Дори смея да кажа, повече от всеки друг!
И пак казвам, на който не му е приятно да живее с еди кой си в общежитие, да се махне. И без това има куп други хора, които нямат подобни притенции, а не са приети!
ГГФ РУЛЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ
Аватар
sunbreeze
Постоянно присъствие

Мнение от sunbreeze »

Абе, пиле,
забравяш една важна подробност - общежитието ти струва 25-30лв. Нали се сещаш, че има хора, които дори и да искат да се махнат, няма да го направят, защото не могат да си позволят квартира примерно.
Няма нищо ненормално в това момичето да се притеснява как ще се разбира със съквартирантките си. И аз бих на нейно място. А комбинацията момиче от Боословския - туркиня....еми да, странна е. Не казвам, че на тях им има нещо..хаха, даже не си го и мисля. Нито пък казвам, че се различават с нещо от другите, при условие, че не ги познавам.
Ама и ти няма как да твърдиш, че не се различават, след като и ти не ги познаваш. Хора всякакви.
I am the master of my fate
I am the captain of my soul
Аватар
Juliana
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Juliana »

ехеей... те да не са жигосани, прокажени нещо... я, малко ИИЗИ!
Съквартирантките може да са българки с най-българското родословно дърво :) и да изповядват Източноправославно Християнство, а да са такива усойници, че да е непоносимо да живееш с тях! Всеки си има своите странности, обаче вие изкарахте момичетата няк'ва изперкала монахиня и фанатична талибанка!
Imagination. Realism. ENERGY. Freedom.
Аватар
jantex
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от jantex »

Подкрепям sunbreeze за това,че комбинацията е странна... и то много...момиче от богословския и (фанатизирана) ислямистка :shock: ...
Та това е по-опсано дори от настаняването на момче и момиче в една стая :twisted:

....
Хора , не стига, че сте приети на общежитие, ми се и оплаквате...Мен ако ме бяха взели и с бронтозавър щях да съм навит да живея...
Луд ли си... :roll: ...Бронтозаврите не могат да играят белот и много хъркат вечер...Забрави :?
The only thing Columbus discovered was that he was lost!
Аватар
Elly`
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Elly` »

Такааа...видях че доста сте изписали по темата и доста обвинение сте отправили към мен.
Първо никъде не съм казала, че момичетата са лоши или нещо подобно. Просто, трябва да признаете че комбинацията е странна. А основният ми въпрос беше дали при евнтуално неразбирателство бих могла да си сменя стаята. Това, че повевчето от вас си мислят, че съм някаква луда с предразсъдъци...техен проблем. Дори съквартирантките ми да са българки с други специалности, пак може да не си допаднем и да искам да се разместя.
А относно това, че някоя от тях може да чете темата...не виждам какъв е проблемът?? Ще се радвам ако е така да се свърже с мен и да се опознаем.
...All eyes on me!...
Наско
В началото бе словото

Мнение от Наско »

Elly` написа:А да и да добавя - другата ми съквартирантка е туркиня, но се опитвам да се примиря и с това :)
Направете си Биг Брадър.
++++
Аватар
Elly`
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Elly` »

Няма вече да се ядосвам с глупости, а просто ще си пожелая Ч.Р.Д. (който вече почти свършва :) )
...All eyes on me!...
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”