за курсовете по литература
Модератор: Boromir
за курсовете по литература
здравейте на всички!т.к тази година ми предстоят изпити и се чудех дали не можете да споделите опит относно курсовете по литература?чух за тези в софийския,но нз дали да се запиша там!ако някой може да сподели нещо,ще му бъда мн благодарна!
- greeny
- Пишете, о, братя
ако си решила да ходиш на курсове, не мога да ти помогна
според мен на курс не се научава много, специално за литературата, но това си е личното ми мнение, де 
в случай че си търсиш частен учител, мога да ти препоръчам моя, мн е добър и е супер пич
в случай че си търсиш частен учител, мога да ти препоръчам моя, мн е добър и е супер пич
не искам състрадание от хората!
аз имам всичко: моя е смъртта.
и аз ще се изплезя на света,
обесен върху черния прозорец.
- ChiLL_PiLL
- Драскач
greeny,аз пък смятам,че курсовете и то именно по литература са полезни,но това си е мое мнение,базирано на личен опит и не че оспорвам,че ти не си права,де
всеки човек изисква индивидуална подготовка все пак
таа,аз ходих на курсове по литература и съм много доволна ,защото те ме мотивираха още повече да уча като за изпит.създадох си система,чрез която разбрах по свой начин матрицата за писане на литературноинтерпретативен текст (а това е важно,повярвайте ми!) и наж-важното - упражнявах се да пиша такива текстове (понеже си бяха като домашни,и няма къде да избягам
).това наистина ми помогна много! пък и в тая фирма,в която бях аз,имахме практика да правим пробни изпити, и така си проверяхме не само знанията,но и се научихме да не правим тези грешки,които допускахме.
но всеки решава сам за себе си - все пак курсовете изискват повече пари,а не всеки има възможност.Но мисля,че ако някой смята да се записва на курсове,да го направи тия месеци,даже тоя още,защото за да се научиш да правиш нещо като хората,ти трябва все пак повечко време,нали?
а,за курсовете на СУ - по моему те са само нещо като финален етап за тия ,които вече са се подготвили по литература,защото: 1.провеждат се пролетта, и то в рамките на 10дена (само!); 2.там се затвърждават знанията,а не се научават за първи път; Аз лично не съм ходила там,но си мисля,че положението там е такова,каквото го описах.
успех на всички кандидат-студенти!

таа,аз ходих на курсове по литература и съм много доволна ,защото те ме мотивираха още повече да уча като за изпит.създадох си система,чрез която разбрах по свой начин матрицата за писане на литературноинтерпретативен текст (а това е важно,повярвайте ми!) и наж-важното - упражнявах се да пиша такива текстове (понеже си бяха като домашни,и няма къде да избягам
но всеки решава сам за себе си - все пак курсовете изискват повече пари,а не всеки има възможност.Но мисля,че ако някой смята да се записва на курсове,да го направи тия месеци,даже тоя още,защото за да се научиш да правиш нещо като хората,ти трябва все пак повечко време,нали?
а,за курсовете на СУ - по моему те са само нещо като финален етап за тия ,които вече са се подготвили по литература,защото: 1.провеждат се пролетта, и то в рамките на 10дена (само!); 2.там се затвърждават знанията,а не се научават за първи път; Аз лично не съм ходила там,но си мисля,че положението там е такова,каквото го описах.
успех на всички кандидат-студенти!
"On this continuing long road,there is surely something to believe in..Everyone has the right to a dream..." (Final Fantasy)
- greeny
- Пишете, о, братя
права си, всеки си има начин, по който учи по-добре 
във връзка с курсовете и частните уроци:
а една друга приятелка ходеше при учителка, която взимаше 60
абе луди хора има 
във връзка с курсовете и частните уроци:
зависи мн и от курса и от уроците, една приятелка ходеше при учителка, която взимаше по 40лв. на урок, през ваканцията ги викаше абсолютно всеки ден, за пробни изпити пак им взимаше пари и в крайна сметка в края на годината момичето установи че е похарчила към 3000 лв. и отгоре за уроците сивсе пак курсовете изискват повече пари,а не всеки има
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
40... 60 лв на урок?!greeny написа:зависи мн и от курса и от уроците, една приятелка ходеше при учителка, която взимаше по 40лв. на урок, през ваканцията ги викаше абсолютно всеки ден, за пробни изпити пак им взимаше пари и в крайна сметка в края на годината момичето установи че е похарчила към 3000 лв. и отгоре за уроците сиа една друга приятелка ходеше при учителка, която взимаше 60
абе луди хора има
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."
And it's not my last life at all...
And it's not my last life at all...
- ChiLL_PiLL
- Драскач
wowgreeny написа:зависи мн и от курса и от уроците, една приятелка ходеше при учителка, която взимаше по 40лв. на урок,..,в края на годината момичето установи че е похарчила към 3000 лв. и отгоре за уроците сиа една друга приятелка ходеше при учителка, която взимаше 60
абе луди хора има
може би по-скъпо излиза на частни уроци при учители,щото при мен за 9месеца уроци в тая фирма,в която ходих ми излезе близо 450лв..незнам дали е скъпо или не,но всичко си беше редовно
"On this continuing long road,there is surely something to believe in..Everyone has the right to a dream..." (Final Fantasy)
- ChiLL_PiLL
- Драскач
ти го казаzvezdi4ka написа:а някой чувал ли е за фирмата "Образователни технологии"?Дали техните уроци са добри?истината е че проучвам къде мога да получа най-добра подготовка по литература,защото и времето вече напредва..
питай какво те интересува? значи в горните ми постове съм казала каквото мисля за уроците ми в тая фирма и пак казвам-доволна съм
ако искаш повече инфо,питай
- ChiLL_PiLL
- Драскач
- ChiLL_PiLL
- Драскач
аз кандидатствах само с литература,но това е защото си казах,че ако ще се подготвям за нещо,то да е само един предмет,че да го усвоя като хоратаzvezdi4ka написа:ами аз съм си от София,така че не би трябвало да става дума за филиал!:)искам да те питам ти успя ли да влезнеш някъде и съответно какво?доколкото разбирам това не е 4ак толкова скъпо щом някои са плащали по 60 лв на урок...
реших да се запиша на тия курсове,защото сметнах,че ще ми е полезно,въпреки че както се казва литературата ми идва отвътре
- greeny
- Пишете, о, братя
естествено, че на частно е по-скъпо!
то това му е смисъла, уж ти обръщат повече внимание и бла бла, само че точно тая дето взимаше 40лв за по 3 часа ги слагаше в групички по около 8-10 души. иначе тази с 60те лв. на час си беше индивидуално. питайте каквото искате за луди учителки - всичките ми приятели ходеха при такива
то това му е смисъла, уж ти обръщат повече внимание и бла бла, само че точно тая дето взимаше 40лв за по 3 часа ги слагаше в групички по около 8-10 души. иначе тази с 60те лв. на час си беше индивидуално. питайте каквото искате за луди учителки - всичките ми приятели ходеха при такива
- ChiLL_PiLL
- Драскач
zvezdi4ka написа:ChiLL_PiLL сега като запо4нете на 1-ви ще разказваш как е!аз съм се ориентирала точно към тези специалности,но да видим..а ти иначе в кое училище си учила?
оо, бъдеща колежка