Настаняваане в общежитие

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
jantex
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от jantex »

everyday_ написа:може ли някой по-информиран от мен да ми каже - ВКЛЮЧИТЕЛНО и 21 може да стане настаняването или без него :roll:
Те хората са измислили телефони за тая работа :D
The only thing Columbus discovered was that he was lost!
Аватар
Beyonder
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Beyonder »

ugly_girl написа:Някой от вече миналите по нашия път знае ли колко струва желязна решетка за вратата??
И мен туй живо ме интересува, не смятам да се разделям скоропостижно с половината си принадлежности...
Аватар
jantex
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от jantex »

Beyonder написа:
ugly_girl написа:Някой от вече миналите по нашия път знае ли колко струва желязна решетка за вратата??
И мен туй живо ме интересува, не смятам да се разделям скоропостижно с половината си принадлежности...
Знам само,че цените са различни и най-добре да отскочиш до близката железария и сам да си харесаш ... и модел и цена :D

....

Някой от вече миналите по нашия път знае ли колко струва броня за прозорци и шумоизолация на стаята :roll: ... мен туй живо ме интересува :roll:
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

jantex написа:Знам само,че цените са различни и най-добре да отскочиш до близката железария и сам да си харесаш ... и модел и цена :D
ако не се лъжа, бях чела някъде, че железните врати вече не може да си ги правиш по този начин - довеждаш някой и той ти я поставя...а се заявява при докаминката и майсторите на блока май ти я поставят и на тях им се плаща...пише го някъде във форума на СБО
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
Аватар
jantex
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от jantex »

А и иначе за какво ви е тази желязна решетка ... по-добре си сменете птраона с нов - хем е по-евтино...
...е виж, ако искате да я ползвате за скара,тога е друг въпросът... :roll:
Аватар
Juliana
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Juliana »

не, jantex. за металните врати не е така. не можеш " да отскочиш до коя да е железария". общежитието... е там администрацията му, са сключили явно някакъв договор с фирма за метални врати. резултатът от това е, че само тази фирма може да слага метални врати! поне в 42б е така. но си мисля, че вероятно и в другите блокчета. това разбира се е тъпо- ти можеш да си имаш врата от друго място, просто не можеш да я сложиш :)
иначе има 2 чешита врати- само решетка и такава цялата метална. мисля, че домакинката ни беше дала офертата и пишеше коя колко струва, но аз естествено съм забравила :oops:
единственият начин да ви излезе "по-тънко" е практиката студенти, които вече завършват и се изнасят от стаята си, да продават металните си врати. така само се сменя мястото й :)
бтв.... НЯКОЙ ДА СИ ПРОДАВА ВРАТАТА в 42б??? :) :) :)
п.п. горното е съвсем сериозно :shock:
Imagination. Realism. ENERGY. Freedom.
Аватар
DID_miss
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от DID_miss »

Говорете с домакинката за вратата.Струва около80-90 лева.
Аватар
Juliana
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Juliana »

колежке Дид_Мисс, ти в коя блок си? :)
Аватар
DID_miss
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от DID_miss »

В 50А.Приличен блок като цяло.Не съм влизала в стая,която да е наистина трагична.Домакинката е много точна дама и по мое мнение си върши работата отлично!
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

ее супер в такъв случай :D
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
Аватар
DID_miss
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от DID_miss »

Колкото до инвентара в стаите-винаги можете да си поискате каквото и да било от домакинката(друг е въпросът къде ще го сложите:)).Някои беше казал,че само едно бюро имало в стаята му-в нашата вече има 3 бюра и една маса.Поискахме си нощни лампи-вече имаме 3-много свежи и удобни.
Когато аз се нанесох миналата година,дори ремонт не съм си правила,само основно почистване.Е,сега ще се наложи,ама то си е от нас :lol:
Аватар
Juliana
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Juliana »

Дид_Мисс, сигурно се шегуваш за 50А! аз бях настанена първоначално там, но в момента, в който видях стаичката си... осъзнах, че не мога да живея там! беше меко казано ужасна!!!!!!!! и до сега не съм виждала по-изоставена стая. мисля, че беше.....209... ама не съм сигурна. нямаше ток, лампата представляваше една крушчица, висяща на усукан на възел кабел, прозорците бяха уплътнени с тиксо, тапетите буквално висяха от стените, друг е въпросът, че даже не можах да разбера какъв цвят са. а банята ... 100% е била отвратителна..но не можахме да я видим хубаво, защото както казах нямаше ток :) но помня, че нямаше вода.... в общи линии беше много мизерно... радвам се, че се махнах от там.. Но не твърдя, че всички стаи са такива! просто оспорвам пост-а на Дид_Мисс, че няма мизерни стаички в 50А:) макар че може да са я ремонтирали вече...не знам :roll: а иначе навсякъде има и хубави и мизерни стаи. зависи много от обитателите им, е изисква се и минимална помощ по поддръжката от страна на домакинката и майсторите.
Аватар
DID_miss
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от DID_miss »

Изненада ме,честно....Казах,че не съм виждала...,но явно има такива стаи.Все пак предполагам,че ако се поговори с г-жа Жейнова,нещата поне малко ще се подобрят.Колкото за тока и водата-или е нямало в целия блок,или нещо с инсталацията е станало.Ако е второто-100% ще се оправи.На мен ми се е случвало да ми се развалят разни работи-например кранчето за пускане на водата(щото не сме с казанче)-до 2 дни беше оправено.А да,и душът ни капеше по едно време-и пак до 2 дни го оправиха майсторите...
Идеята ми е,че в началото може и да има кофти преживявания,но по време на годината не съм имала проблеми със стаята си.В това отношение съм много доволна от работата,която се върши,защото честно казано не очаквах...
Аватар
Juliana
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Juliana »

аз също съм доволна от стаята си, с разликата, че е в 42б :)
майсторите са отзивчиви... поправят почти всичко, само на цената на една бира :) единстваното, че се примолих на домакинката да направят ремонт в стаята, ама тя си прави оглушки нещо :evil: и май аз ще трябва да го правя. иначе в другата стая са правили ремонт, но момичетата в моята стая тогава не са искали нови тапети... тъпо :) иначе е правен ремонт и в коридорчето, а тая година ни ремонтираха банята :)
Аватар
janette
В началото бе словото

Мнение от janette »

И моята стая в 50А като цяло не е лоша-едно основно почистване и леко рамонтче и ще светне.А някой може ли да ми каже дали ремонтите сами трябва да си ги правим,ако решим, или просто изявяваме желание и те ни ги правят,а ние си плащаме съответно? И колко време,приблизително, отнема?

everyday,аз малко съседка ти се падам,защото и аз съм на 4 етаж.Дано твоята стая да е хубава.

DID_miss,ти на кой етаж си?
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”