Журналистика

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
MZ4
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от MZ4 »

Тази година май ще сме сериозна конкуренция :P Дано добрите ни идеи бъдат добре оценени :wink: Аз лично засегнах и злободневието и общочовешката тематика,темата,за мен,се отнасяше и към двете,а асоциацийте ми отидоха до "Светът на Джихад срешу Максвета" и "Краят на историята".
Аватар
Himera
Летописец Виртуоз
Обратна връзка:

Мнение от Himera »

Така като чета, какво сте писали... Явно и да бяха ме допуснали до есето, нямаше да имам кой знае колко висока оценка. Сега ми се иска,аз да съм проверител и да чета подобни интересни неща... :wink:
Човек трябва да бъде отговорен за действията си
MZ4
Живее, за да пише
Обратна връзка:

Мнение от MZ4 »

И на мен би ми било интересно да проверявам подобни творения :wink:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Vintersorg написа:А за асоциациите...да, имаше и паралели с бедствията посредством такива асоциации( "мисълта му тече като Янтра след пороите") и откровено фрапиращи сравнения ( "опулили се като празни кофички от кисело мляко") Да демонстрирам и с емоцийка- :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :
shock:
Ако действително някой ги е написал тия работи, и това си ти, да знаеш, че просто те обичам. :lol: Много ме кефят такива бъзикни, които, освен всичко, са уместни. Дано обаче не случат на някоя гадна дърта цайсата уморена от живота кифла, която да ги чете... :wink:
Аватар
Al-x4o
От дъжд на вятър
Специалност: Публична комуникация
Курс: семестриално завършил
Обратна връзка:

Мнение от Al-x4o »

то повечето :!: кандидати :!: са писали в тоя стил (или поне сериозните) и е мн интересно. дано само да не си обиждат, защото май доста сме писали са КСК и то не мн + работи :evil:
Животът е кратък, чети повече!

http://www.alexanderkrastev.com
http://www.azcheta.com
Аватар
elfer
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от elfer »

Според мен Vintersorg е подходил най-оригинално, но все пак много зависи кой чете работата му! Идеята е страхотна, дано бъде оценена както подобава! Vintersorg, искрено ти желая успех мисля, че имаш страхотни заложби и ще стане чудесен журналист от теб! Дано да сме колеги, т е дано и аз се добера до върха :roll:
Огледай се наоколо, нима природата не е истинска богиня ?!
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

Аз бих поспорил за оригиналност, но както колежката каза
Да изчакаме оценките ;)
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Аватар
psykko
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от psykko »

аз мисля, че този път с alhimikat като по чудо можем да се окажем на едно мнение - има разлика между оригиналност и претенциозност... ако ме разбирате, а при писане разликата между тези двете е много тънка.
extra medication for all
Аватар
elfer
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от elfer »

psykko, съжалявам, но претенциознос и оригиналност са две различни неща! Що се отнася за това кой какво е написал, предполагам, че тези, които са били на курса по журналистика са много по-просветени, на кое да наблегнат за разлика от останалите, които не са имали възможност да посетят въпросния курс. Но и макар след дъжд-качулка пак могат да ни кажат мнението си както прани и Алхимика, но аз много искам той да се обоснове, защото иначе изглежда много мистериозно, енигматично, даже загадъчно, а това, ако трябва да съм искрена, ме изнервя :lol: :shock: :? :oops: Така че Алхимик, бъди така добър, просвети и нас невежите, или ако не нас, то мен! :wink:
Аватар
psykko
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от psykko »

шефе, на курса по журналистика и аз съм била - за протокола. а за феномена "оригиналност и претенциозност" - естествено, че са различни, та те са амбивалентни даже. обаче в сремежа си към оригиналност, понякога се получава претенциозно писане ("претенциозно" разбирай в по-широк смисъл).
extra medication for all
Аватар
elfer
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от elfer »

Както и да е не мога да те разбера, така че всеки последващ пост ми се струва излишен!
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

elfer написа:Според мен Vintersorg е подходил най-оригинално, но все пак много зависи кой чете работата му! Идеята е страхотна, дано бъде оценена както подобава! Vintersorg, искрено ти желая успех мисля, че имаш страхотни заложби и ще стане чудесен журналист от теб! Дано да сме колеги, т е дано и аз се добера до върха :roll:
Благодаря ти! Аз също ти желая успех и есента...ще цъкаме по жълтите павета на София...колеги! :P
Колкото до обосноваността - аз мнения които излагат някаква мисъл, но не аргументирана, не ги отчитам ...за протокола. Тъй че не се ядосвай, всеки може да си коментира. Той Алхимикът знае, че все пак оценките решават всичко, а коментарите преди това са само вятър за устата, колкото да мине времето. Но и от това има нужда!
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

elfer написа:предполагам, че тези, които са били на курса по журналистика са много по-просветени,
Elfer не съм очаквал от теб да кажеш това :roll: :roll: :roll:

Курсът няма нищо общо.
За пореден път твърдя, че Журналистическото мислене и писане са "такова странно нещо" , което не зависи от това колко познаваш Днешния политически живот или Симеон ІІ , или Станишев, или Сидеров, или си чел "Капитал", или гледаш новини, или четеш книги, или ................

Да... Трабва да ги правиш и тези неща, но ако не можеш да завържеш две приказки или да напишеш два реда смислен текст, то журналистиката ще ти се размине (говоря по принцип , а не за някой от форумците)
Разбира се , че и курсът помага, но повечето неща от него сме ги споменали и тук.
Всичко си е до човека, или пише , или не пише
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Аватар
elfer
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от elfer »

Алхимик, нямах това в предвид! Исках да кажа, че малко или много на курса са ви насочили чат-пат какво трябва да съдържа есето, т е дали трябва да темата да се асоциира с действителността в България или можеш да пишеш каквото ти хрумне! Защото колкото и да е проверяващите имат малко или много някакви очаквания и ако си в разрив с тях - БАМ!!! А и да си призная доста ме обезкуражи, ти само дето не ми каза - Сорка, ама забрави за журналистиката с това твое есе! Но както и да е наистина резултатите имат последната дума, но като се има впредвид и факта, че не се обосноваваш "защо" и цялата мистика, която вече споменах, че ме дразни...Мисля, че бях изчерпателна! На тръни съм и супер изнервена, направо вече ми писна! И същевременно знам, че това е най-важният изпит - оценката се удвоява, и ако имам под 5.00 журналистиката само ще я сънувам!
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

Извинявай за неодразумението :oops:
Имах предвид (с необосноваването си) , че бих поспорил на кого есето е оригинално и на кого не. А не нещо друго :)
Т.е. не бях съгласен с оригилналността на някой хора (нищо лично)
Извини ме , че те разтревожвам още повече. Не се притеснявай , ще се справиш. Не трябва да те депресира една оценка или една специалност. Животът продължава , дори при най-лошото
А ти си от силните личности ;)
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”