Настаняваане в общежитие

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Re: .к

Мнение от ^PrincessA^ »

дани написа:хора,знаете ли дали първокурсниците ги настаняват в двойки??
с една приятелка подадохме молба да сме заедно и са я удобрили.прерових всички списъци -и с първокурсници и с по-големите ,но не видях никой друг в нашата стая??? :roll:
възможно ли е да сме си само двете?
Възможно е, ако сте в маломерка (не ви го пожелавам , ще умрете от клаустрофобия!)- те са с двуцифен номер и буква от сорта на 50А да речем. Другият вариант е да не са ви настанили никой на първа класация, което никак не означава, че няма да ви назначат на втора :twisted:
А иначе първокурсниците не се настаняват в нормални двойки.
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Vintersorg написа:51 май си е нормално....поне тъй съм чувал...
В 51 всичко е нормално, освен живущите, портиерите и домакинката :lol: Живях една година там :wink:
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
softy
От дъжд на вятър

Мнение от softy »

Хей, няма ли някой тук от ЮФ, за да сподели впечатленията си от блок 50А. Блокът ми се видя приличен, но не видях стаята. Управителката също я видях за секунди и ми се стори свястна, както и една от портиерките, която беше любезна и дори ми се усмихна. Но как стоят нещата в действителност? Има ли хлебарки, за да пълним торбите с "Райд" и неща от този сорт?
Аватар
Dani
Да живей словото
Обратна връзка:

.

Мнение от Dani »

номера на стаята ни си е трицифрен! а кога излиза втората класация?
Аватар
Beyonder
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Beyonder »

Днес минах да се запиша с още няколко приятели в 42Б... След порядъчно мотане (забравих си снимките у нас...) успях да си взема документите и да си видя стаята на първия етаж. Беше що-годе приемлива, като за общежитие, но банята беше в окаяно състояние... Стаята на другото момче, пак на първия етаж, пък беше доста по зле, а за банята да не говорим... Но пък третия се падна на петия етаж и всичко му беше перфектно... Нови тапети, нов балатум, слънчево, чистак-бърсак нова баня... Да си умре човек от завист... Даже и проклета решетка на вратата си имаше...
Фу.. Бе ще се оцелее. А, и стори ми се че забелязах светлина в пролука между гардероба в коридора и стената..... Май ще си изрежем по една врата със съседите вътре в гардероба :)
Аватар
Sidharta
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Sidharta »

softy написа:Хей, няма ли някой тук от ЮФ, за да сподели впечатленията си от блок 50А. Блокът ми се видя приличен, но не видях стаята. Управителката също я видях за секунди и ми се стори свястна, както и една от портиерките, която беше любезна и дори ми се усмихна. Но как стоят нещата в действителност? Има ли хлебарки, за да пълним торбите с "Райд" и неща от този сорт?
Ми аз се записах вчера в 50А и останах приятно изненадан. Очаквах да е по-голяма мизерия. Управителката на блока се държа много вежливо с мен. Портиерката също ми се видя пич. А стаята ми се оказа добре подържана. Даже банята е толко изрядно чиста,та човек да не посмее да пикае там. Дано и ти да имаш късмет :wink:
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

^PrincessA^ написа:
Vintersorg написа:51 май си е нормално....поне тъй съм чувал...
В 51 всичко е нормално, освен живущите, портиерите и домакинката :lol: Живях една година там :wink:
ами да ти кажа аз и няколко познати сме в тоя блок и стаите май стават..не знам дали всички са така, но поне тези, за които чух. Иначе брат ми рпеди 3 години беше там и беше много зле, но или са ремонтирали или просто зависи от самата стая.
За домакинката пък не чух много хубави думи, ама дано принцесата да е права. :)
Изображение
duke
В началото бе словото

Мнение от duke »

Аз днес се настаних в 51 блок. Още като си взимах заповедта, домакинката ми каза, че съм попаднал на супер стая ... и така беше ... бели тапети, току що измазано, тоалетната да спиш вътре :)
Имах възможност да видя и още няколко стаи - изглеждаха също доста прилично на фона на това, което съм виждал преди. Ама за домакинката ... :? май ще си имаме проблеми с нея :roll:
Spy_Smile
В началото бе словото

Мнение от Spy_Smile »

Благодаря ти софти, че ми даде тази информация. Тука едни приятели все спорим за стаите с по колко легла са и т.н. Значи само 2ки има, ами така е чудесно- ще сме си само с моита приятелка и няма да се съобразяваме с други. Не че имам против други колеги, но мисля че ме разбирате какво имам впредвид :)
Smile!:)
Аватар
X_FACT0R
В началото бе словото

Мнение от X_FACT0R »

А случайно някой да знае какво е нивото на сигурност,че смятам да си внасям техника,а пък чух ,че масово се крадяло!
BeHappY
Аватар
softy
От дъжд на вятър

Мнение от softy »

X_FACT0R написа:А случайно някой да знае какво е нивото на сигурност,че смятам да си внасям техника,а пък чух ,че масово се крадяло!
Виж темата Сигурност във форума в сайта на СБО в раздела "Най-често задавани въпроси".
Аватар
Free`your`mind
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Free`your`mind »

Vintersorg написа:Ох, за 17 блок съм чувал...тъжни истории...

Дано имаш късмет де... :roll: :roll:
Аз вчера се настаних в 17 блок... Не мисля, че е толкова зле. Честно да си призная очаквах нещо много по-мизерно и в много по-окаян вид. Аз съм настанена в двойка, имам само една съквартирантка, което е идеално :) Не можах да видя момичето, но видях момчето, което му беше на гости, но така и не разбрах какъв й се пада. Стаята беше доста прилична, малко разхвърлена, но тя едва ли е очаквала посещение :) Стаята е голяма и има доста пространство, била 26,42 кв.м... Има леки козметични неща, които може да се направят, но разбрах, че в момента извършват ремонт на целия блок, който се състои само в боядисване, сменяне на тапети и такива дребни неща, но то така или иначе няма нужда от по-голям ремонт, поне това, което видях...
Като цяло ще оцелея със сигурност, представях си го доста по-зле :)
Аватар
loony
В началото бе словото

Мнение от loony »

Здравейте;) Да кажа и аз нещо за тея блокове. Вчера се настанихме с още 2 приятелки, те са в 17 блок, аз в 42б. Тяхната стая е 1209 - 2 стаи (3ка и 1ничка) и кухня. Хараби си е работата! Общо взето има нужда само от почистване и малко живец:) Само гледката не е към Витоша :? А моята стая е 801 (ако случайно Петя, 1ви курс ФКНФ, чете това, да пише едно лс:) ), на последния етаж, гледката е страхотна, стаята също не е лоша, има си нови тапети. Гадното е само, че прозорците не са добре уплътнени и зимата ще си е бахъресто:/ Има един блок точно срещу 42б, на който му слагат дограма и изолация в момента, чудя се кой ли живее там :wink: Та така... общо взето ще са нужни юргани и печки;)
Аватар
pity86
В началото бе словото

Мнение от pity86 »

Хей споко. На СУ общежитията са много доволни(ако знаете за какво става въпрос при техниците и унсс-макар че и там се живее и то сравнително добре) 51 блок има най-готините асансьори (с музика) В 50а ,41 са подобни. Като цяло в 51 коридорите са си чисти и е приятно. Стаите са по 3 , само тези както някой вече отбеляза обозначени с букви са двойни. И ако очаквате хлебарки достатъчно големи и интелигентни за четворка белот няма да намерите. Портиерките са сравнително стриктни. Мисля че този блок е добър избор. За 17- той определено е блока с най- хубавите стаи. Може би защото преобладават двойките и са сравнително широкички. Сега сложиха и нови асансьори. Иначе за така наречените 3+1 те са на всеки етаж стаята завършваща на 9. Лично аз не бих живял в оня кафез единичката, но някой който много иска да е сам....За 18 блок- той май че е в най лошо състояние от досега посочените. Баните и тоалетните са доста теснички, а и не ги има във всяка стая.Има общи в коридора за някои които не са извадили късмет. Ще ми е интересно дали някой ще го настанят на последния етаж. Там ситуацията е доста интересна и необичайна...но нека бъде изненада... И все пак не бих отказал стая нито в 41б нито и в 50а .Така че където и да сте в софийския е добре. Само за 42 не мога нищо да ви кажа защото нямам лични впечатления от там освен от някой и друг купон , ама така е малко трудно да съдя за какво става дума- пък и кой помни.... А да и не си мислете,че парното ще ви топли зимата... Гледайте да си уплътните поне прозорците,че това е важно... 8)
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”