Възможно ли е това?

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Специалност: Korean Language, Hanguk University of Foreign Studies, Seoul
Курс: друг
Обратна връзка:

Възможно ли е това?

Мнение от Circle Line »

Искам да попитам дали въобще е възможно в общежитие с още 2-ма човека около теб да се подготвяш добре за екзотична филология, каквато ще уча тази година? Това е много важно за мен, затова ще се радвам да пишете. :lol:
Аватар
kokteil_molotow
Легендарен флуудър

Мнение от kokteil_molotow »

зависи колко толерантни са съквартирантите. аз имам позната- китаистика , която съжителства прекрасно с 1 моми4е МО и 1 -биология, правят си взаимните компромиси за всичко и не се оплакват...ама това си е късмет да ти се случат разбиращи същества и дано :wink:
http://www.vbox7.com/play:2f02c5ff -ИСТИНАТА,КОЯТО ЗАБРАВЯМЕ!
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

аз ще съм първи курс кореистика, искам много да уча и същевременно да се подготвям по английски и немски и за тази цел ми трябва тишина и концентрация, но силно се съмнявам, че това е възможно в общежитие :roll: :roll:
Аватар
kokteil_molotow
Легендарен флуудър

трудничко е :scratch: но няма да е шумно през цялото време, другите хора и те трябва да учат
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

уфф, вече и аз не знам какво да правя, защото пък иначе на квартира трябва да натоварвам финансово родителите ми и ми става много съвестно при тази мисъл :cry: :cry:
Аватар
kokteil_molotow
Легендарен флуудър

недей да се тревожиш за шума- виж, всички там са в такива условия и мога да ти гарантирам, че се справят доста по-добре от нас, които сме си вкъщи например :wink:
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

kokteil_molotow написа:недей да се тревожиш за шума- виж, всички там са в такива условия и мога да ти гарантирам, че се справят доста по-добре от нас, които сме си вкъщи например :wink:
Как съжалявам, че не съм от София, просто щях да си спестя толкова много главоболия.
Аватар
SolarSystem
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от SolarSystem »

аз също имам намерение да уча здраво и смятам да се боря за това си право, ако някой се опитва да ми го отнеме. Като например да се преместя в др стая, ако не се разбирам със съквартирантките, да организирам разни сродни души и да искаме да използваме читалните по предназначение, а не за купони, или пък да уча в библиотеката....все нещо ще се измисли :)
If you can't convince them, confuse them!
Аватар
kokteil_molotow
Легендарен флуудър

да, винаги има и други места , на които може да се учи
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

според мен отиди да видиш каква ти е стаята,дали ще се сработиш с другите съквартиранти...защото все пак в Щутгард е студентският живот.
На квартира ще ти е по-спокойно,а ако намериш и приятели,с които да си,още по-добре.
Toto-I will remember
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

Ice_Spirit написа:според мен отиди да видиш каква ти е стаята,дали ще се сработиш с другите съквартиранти...защото все пак в Щутгард е студентският живот.
На квартира ще ти е по-спокойно,а ако намериш и приятели,с които да си,още по-добре.
Аз приятел за квартира съм намерил, но все пак е доста скъпо, по 185 лева на човек излиза наемът и отделно трабва да си плащаме сметките. А що се отнася до стаята в общежитието (стая 209 в блок 42 Б), не ми дадоха да си я видя, преди да съм си платил наема, просто нямах нерви да се карам с идиотската домакинка. Качвах се няколко пъти до стаята, но нямаше никого, явно никой от моите съквартиранти не се е нанесъл още.
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

е защо по толкова...намерете си още някой за стаята
къде се намира,бтв?
Toto-I will remember
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

В Дианабад, блок 10, 8-ми етаж, южно изложение, доста е слънчева, парното е спряно, обзаведена е - има нова автоматична пералня, готварска печка с фурна, прахосмукачка (тя обаче е доста стара)... има кабел за кабелна телевизия и кабел за интернет, ако пожелаем. НО въпреки всичко, ми е доста далеч от ЦИЕК, трябва да сменям 94 до рекотората и оттам с тролей 5 до Руски паметник и после пеша до ЦИЕК. АКо съм на общежитие в блок 42Б (стая 209), пътят е почти същият :roll:
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

тя защото ви е обзаведена...ами добре ми звучи на мен квартирата,
но ако можете да намерите нещо по-евтино и по-близо да ЦИЕК,по-добре търсете още малко.
аз също ще бъда на квартира не защото исках,но не ме приеха в Студ.град(за 3 стотни)...и мисля,че по-добре ще е като е близо до университета(където ще си карам лекциите),отколкото да плащам и пари за транспорт
Toto-I will remember
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

За мен най-добре е по линията на метрото, защото ЦИЕК е точно над станция "Опълченска", а в Люлин има много изгосни оферти, но другото момче не сика там, защото няма транспорт до УНСС, просто учим на много отдалечени места и затова не се получава никак. :cry: :cry:
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”