КСК 2007 - литература и история

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
Ena``
В началото бе словото

Мнение от Ena`` »

Кой е твоят "малък забутан град" :roll:
Червен бряг, всъщност, ако не ме лъже паметта, преди с теб пак сме си говорели чрез лични, но бях с някаква друга регристрация, не си спомням каква точно...
и тогава ми каза някои полезни неща, за което пак ти благодаря:)
Който не напредва всеки ден, всеки ден изостава!
Аватар
Josefinne
Пишете, о, братя
Специалност: право
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Josefinne »

Също и историята на Боян Пенев (май така беше, така ми се спи в момента, че бъркам Санчо Панса и Петкан) е много добро решение на проблема с информацията по история :)
Изображение
FOX
От дъжд на вятър

Мнение от FOX »

Най-важното е да учете спокойно, да учете абсолютно всеки ден (няколко часа), да не губите форма, да не се паникьосвате и да бъдете постоянни. Постоянството е най-важното, особено при кандидатстването с История.
Имах приятели, които цяла година учеха темите, но не ги преговаряха и накрая изкараха ужасни оценки, така че не е важно само да научите една тема. Разковничето се крие в преговарянето и постоянното припомняне и набиване в мозъка. Ако тръгнете последния месец да преговаряте - гаранция, че в главата ви ще стане тотална, ама наистина тотална побърквация.
Така че бъдете спокойни и постоянни - това е тайната на успеха. 8)
Six billion people in the world... Six billion souls.
And sometimes... all you need is ONE !

Изображение
Аватар
jantex
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от jantex »

FOX написа:Най-важното е да учете спокойно, да учете абсолютно всеки ден (няколко часа), да не губите форма, да не се паникьосвате и да бъдете постоянни. Постоянството е най-важното, особено при кандидатстването с История.
Имах приятели, които цяла година учеха темите, но не ги преговаряха и накрая изкараха ужасни оценки, така че не е важно само да научите една тема. Разковничето се крие в преговарянето и постоянното припомняне и набиване в мозъка. Ако тръгнете последния месец да преговаряте - гаранция, че в главата ви ще стане тотална, ама наистина тотална побърквация.
Така че бъдете спокойни и постоянни - това е тайната на успеха. 8)
Най-важното е сам да прецениш кое е най-важното! :wink:
The only thing Columbus discovered was that he was lost!
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

FOX написа:Най-важното е да учете спокойно, да учете абсолютно всеки ден (няколко часа), да не губите форма, да не се паникьосвате и да бъдете постоянни. Ако тръгнете последния месец да преговаряте - гаранция, че в главата ви ще стане тотална, ама наистина тотална побърквация. 8)
Не учих всеки ден,а последния месец-два преди основния изпит,а за предварителния учих 20 дни...и то пак не всеки ден.
Последния месец се научава наи-много,защото тогава няма накъде пвоече да се отлага и мога да ти кажа,че тия теми,които научих тогава ги знаех по-добре от другите ;) А някои учих в нощта преди изпита...знаех всички теми,но както винаги последните най-добре ;)
За всеки си е индивидуално 8)
Изображение
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Подкрепям рачето.И аз не съм учил теми през учебната година.Накрая за един месец ги опуках и ударих як преговор преди изпита,под як имма предвид преглеждане на всички теми :roll:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
zvezdi4ka
От дъжд на вятър

Мнение от zvezdi4ka »

каде сте се записали на курсове по БЕЛ?
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

zvezdi4ka написа:каде сте се записали на курсове по БЕЛ?
В Бургас. Аз съм си от там. :)
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Аватар
CooL^GirL^^^
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от CooL^GirL^^^ »

Аз съм решила да кандидатствам в СУ с история и английски. Купила съм си разширените теми по история на СУ и няква книга на Панайот Панайотов, защото ми казаха, че тя е за СУ. От къде мога да си купя тази на Малияна Каймакамова? Аз също не виждам смисъл от курсове и мисля сама да се подготвям. Дано успея, защото за сега съм доста стресирана и ми се вижда непосилно да науча всички тия теми... За английски не се притеснявам...
Завивам те без думи, нежно
и вече няма думи неизречени.
В тишината сгушвам те до себе си,
от нежност всъщност сме изплетени...
Аватар
Ena``
В началото бе словото

Мнение от Ena`` »

Сестра ми я купи от книжарница в ректората, иначе ако не си от София, може да я поръчаш и от някоя книжарница по интернет.
В сайта на Хеликон я има.
Аватар
Sandra
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Sandra »

Не знам какво толкова всички роптаят с/у курсовете на СУ... Все пак нали не сте очаквали да ви кажат "Научете тези 5 теми, една от тях ще ви се падне". Истината е, че тази практика е в УНъСъСъ и то срещу допълнително заплащане, ама както и да е. В началото след като изкарах курса си мислех - как можах да се набутам да дам 360 кинта и да не получа нищо повече от това, което и без друго си знам. Като дойде предварителният изпит обаче осъзнах, че това разминаване с очакваниятя ми се е дължало на факта, че просто учителят ми в училище е направил точно това, което по принцип трябва да направи всеки съвестен преподавател. Не е нужно мисля да споменавам, че реалността обаче е друга :roll:
Противно на това, което твърдят голяма част от хората - курса по история ИМА полза... със следната забележка - ползата е предимно за тези, които не искат да си губят времето със заучаване на изуст на глупави фразички, а да вникнат в материята. Първо на курса дават конкретни насоки по чисто техническата част (което си е бонус), второ - ако наистина помислите внимателно и се концентрирате в/у думите на лектора няма как да не забележите, че някои уж случайно подхвърлени идейки всъщност са ключът към мах висока оценка. Аз лично "учих" около седмица и половина и точно тези малки "жокерчета" ми повишиха оценката. Ако обаче вие сте по-ученолюбиви и мислите да си учите системно и редовно през цялата година - личният ми съвет е да НЕ давате толкова пари за курсове или още по-малко за уроци, които едиствено разоряват и объркват хората. :wink:
Аватар
CooL^GirL^^^
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от CooL^GirL^^^ »

Ena`` написа:Сестра ми я купи от книжарница в ректората, иначе ако не си от София, може да я поръчаш и от някоя книжарница по интернет.
В сайта на Хеликон я има.
Ще ми пратиш ли линк, защото никъде не успях да я открия... :roll:
Аватар
Ena``
В началото бе словото

Мнение от Ena`` »

http://bg-book.com/shop_detail.php?deta ... 8263bab08e

http://knigibg.com/book_inside.php?book_id=4421
Явно в Хеликон вече не се предлага, но тук я има..:)
Аватар
CooL^GirL^^^
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от CooL^GirL^^^ »

Ena`` написа:http://bg-book.com/shop_detail.php?deta ... 8263bab08e

http://knigibg.com/book_inside.php?book_id=4421
Явно в Хеликон вече не се предлага, но тук я има..:)
Мерси много :D
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”