КСК 2007 - литература и история

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
Josefinne
Пишете, о, братя
Специалност: право
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Josefinne »

Здравейте, аз съм Сидни :roll: Миналата година (2006) кандидатствах с история и литература. Сега уча право. Какво да ви кажа, на вас, бъдещите колеги... Много е гадно освен :) Огромен обем от информация е това. Освен другото, колкото и умнички да сте - извадете си и портфейлите поне за едно курсче, защото поне ще ви кажат какво да учите. Останалото зависи от вас и до някъде от темите, които са ви дали да научите. За литературата важи същото. И съвет от мен - пишете по цитатите, трудно е, но ако се подготвите - по - либерално оценяват ( аз като се сетя какви глупости написах, пък колко имам ми става смешно-тъжно) . Темите по история до колкото помня ( поне тези формулирани от СУ-то) бяха 24. А колкото до оценките - завършила съм Езикова гимназия ( т.е. с подготвителен клас) - взимат се от дипломата 9, 10, 11, 12 клас (ако не вярвате, вижте в документите за кандидатстване ;) ) Защо ли? 8ми клас ви завършва основното, след това започвате средното. При кандидатстването ви взимат дипломата от Средното образование, следователно 9-12 клас :!:
Изображение
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

Josefinne написа: 8ми клас ви завършва основното, след това започвате средното. При кандидатстването ви взимат дипломата от Средното образование, следователно 9-12 клас :!:
Да, ама ние в 9 клас учим материала за 8ми и получаваме диплома за завършено основно образование след 9 клас! За сега в моето училище са ни казали, че по история ще вземат оценките от 10,11,12 клас. :roll:
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Аватар
teufelchen
От дъжд на вятър

Мнение от teufelchen »

Сидни права си че се взима дипломата от средното образование
но за езиковите гимназии 8-ми клас е нулев и ние получаваме дипломата си след като завършим 9-ти , което значи че средното ни започва от 10-ти до 12-ти клас :wink:
Аватар
greeny
Пишете, о, братя

Мнение от greeny »

Elektra написа:

Оценките по история за дипломата се взимат от 10,11 и 12клас,а по БЕЛ-от 9 до 12
най-после някой да го обясни като хората. аз в предния пост говорех за историята
не искам състрадание от хората!
аз имам всичко: моя е смъртта.
и аз ще се изплезя на света,
обесен върху черния прозорец. :)
Аватар
Josefinne
Пишете, о, братя
Специалност: право
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Josefinne »

Raya_Alexandra написа:
Josefinne написа: 8ми клас ви завършва основното, след това започвате средното. При кандидатстването ви взимат дипломата от Средното образование, следователно 9-12 клас :!:
Да, ама ние в 9 клас учим материала за 8ми и получаваме диплома за завършено основно образование след 9 клас! За сега в моето училище са ни казали, че по история ще вземат оценките от 10,11,12 клас. :roll:
Ми добре де, ако си в техникум, да кажем, ти взимат в дипломата 9-12 клас, т.е. 4г и след това учиш специализация(ако искаш) 13 клас - 5та година. Тогава излиза, че езиковите учат само 3г история, нали така? Нещо звучи мн странно. Но, добре, да кажем, че е така, аз всички години съм имала 6ци, така че дали ми се взима 9ти клас или не не съм се интересувала специално. Може и да греша ( човешко било :roll: )
Изображение
Аватар
Ena``
В началото бе словото

Мнение от Ena`` »

аз съм учила в техникум, преобразуван в Търговска гимназия.
учехме история - 8, 9, 10 и 11 клас.
в 12 клас не се учи история, както и в 13, тогава се отделя време само на специални (икономически в моя случай ) дисциплини..
общо взето излиза, че материалът е еднакъв за всички, просто едните го учат с една година по-късно, защото в 8 клас са учили предимно някакъв език...
иначе от кои години се взимат оценките...
9, 10 и 11 клас - техникуми (по настоящем гимназии )
10, 11, 12 клас - другите гимназии.
поне според мен нещата стоят така.
иначе май за литературата всички сме единодушни 9, 10, 11 и 12 клас..
Който не напредва всеки ден, всеки ден изостава!
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

има различия понякога според зависи от училищата, както и от профила....така че за да не се объркате по-добре попитайте класния си :roll:
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
Аватар
raduslaf
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от raduslaf »

Изобщо не се занимавайте с курсове по история!По литература добре, но не и по история!Аз също кандидатствах това и сега уча право.Който иска съвсем безплатно да го светна в системата да ми пише на мейла!
justice [ftbc]
Аватар
jantex
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от jantex »

Само едно нещо мога да твърдя със сигурност ...

...от 4000 (или колкото са там) кандидати за право има точно 4000 (нито повече ,нито по-малко) начина на подготовка!!!

Няма 2 кандидат-студенти, които се подготвят по един и същи начин...

Тъй че правете/учете така както смятате, че е правилно и успешно :wink:
The only thing Columbus discovered was that he was lost!
Аватар
cRaZyDeViL
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от cRaZyDeViL »

jantex написа: В езиковите 9-и клас наистина не се брои, тъй че cRaZyDeViL може нещо да са се объркали :roll: , дано само да си спечелил от това :wink:

Иначе ние и в 10 клас учихме история на английски език и беше страшен зор, тъй като задачите бяха някви невероятно трудни :x
...ма добре, че в пансиона си пишехме заедно домашните и се има кой да даде акъл :twisted:
По-скоро аз съм се объркал ;) Мислех, че подобно на литературата ми броят 4 години(9, 10, 11, 12), но не е така. В 9-ти клас учих история на английски. В 10-ти ни казаха, че всичко зависи от класа или по-точно от преподавателя - да се продължи да се учи на чужд език или на български. За наш късмет в 10-ти учихме на български :)
Imagination is more important than knowledge
Аватар
Suadela
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Suadela »

Здравейте, аз съм Вилияна и също ще кандидатствам тази година. Желанието ми е да уча в СУ, въпреки че смятам да кандидатствам и в УНСС. Предметите, с които съм избрала да кандидатствам са история и испански език. Затова исках да попитам тези, които ще кандидатстват с история - как смятате да се подготвите за изпита, къде ходите/ще ходите на курсове? Аз мисля да се запиша на курсовете в СУ от януари до април, чух че били добри :roll: Кажете си мнението :wink:
- I'm a positive person!
- No, I'm a positive person. You're like Santa Claus...on prozac...at Disneyland...getting laid!
Аватар
Ena``
В началото бе словото

Мнение от Ena`` »

Аз се сдобих с три доста симпатични по обем книжчици:
"История на България (681 - 1944 )" - Димитър Саздов и колектив
"История на България" - Милияна Каймакамова и компания
"История на България" през погледа на историците Иван Божилов, Вера Мутафчиева, Андрей Пантев, Стойчо Грънчаров и Константин Косев.
От тез трите си правя микс - собствени теми.
малко дооста време отива в писане и четене, но смятам това няма да ми навреди.
Много хора ми казаха, че няма смисъл от курсове..пък и едвали биха ми казали нещо на тях по различно като информация от това, което са написали в книгите си.
А това, че ще ме насочат горе долу кои теми трябва да уча, също не вярвам. Някъде в предишните страници написах защо...
На уроци няма да ходя, по простата причина, че в моя малък забутан град просто няма на кого да се доверя...
общо взето така стоят нещата при мен:)
Който не напредва всеки ден, всеки ден изостава!
Аватар
jantex
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от jantex »

Кой е твоят "малък забутан град" :roll:
The only thing Columbus discovered was that he was lost!
Аватар
raduslaf
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от raduslaf »

"История на България" - Милияна Каймакамова и компания
Това е истината!Няма нужда от курсове, уроци.Няма нужда от други книги.Тази е достатъчна.Аз изкарах 5.50 само с нея.Без нищо странично!Можете да и се доверите!
justice [ftbc]
Аватар
greeny
Пишете, о, братя

Мнение от greeny »

Няма 2 кандидат-студенти, които се подготвят по един и същи начин...
ааа не е вярно. аз учих с една приятелка и сме учили по един и същи начин => има 2ма кандидат-студенти, подготвили се по един и същи начин :lol:
не искам състрадание от хората!
аз имам всичко: моя е смъртта.
и аз ще се изплезя на света,
обесен върху черния прозорец. :)
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”