Писмен изпит по журналистика (юли 2005)

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

Аз- да
Просто няма тема , която меже да ме стресне, няма и да има :oops: (не го казвам за да изтъкна много знание, а поради простата причина , че ако си си държал очите отворени , поне няколко месеца, и без подготовка ще изкараш над 5, та дори и 6)
"Времето на кандидатите" - какво по-хубаво (Слънчевите лъчи ли)
Кандидати - много , само се оглждаш и виждаш , че са хиляди и за всичко в живота.
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Аватар
elfer
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от elfer »

Мен също няма тема, която да ме стресне, стига да се дава пълна свобода, а не да е ограничена в някакви тясни параметри!
Огледай се наоколо, нима природата не е истинска богиня ?!
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Е не може да не е ограничена! Примерно дават ти въпрос за полиическите събития в България или за явлението АТАКА. Трябва да се ограничиш в рамките на националната проблематика. Не може да си разсъждаваш за смисъла на живота примерно или за екзистенциалните въпроси, на които търси отговор Волен Сидеров! :shock:
Аватар
Himera
Летописец Виртуоз
Обратна връзка:

Мнение от Himera »

Надявам се да не сте писали само за кандидатите, а и да сте се замислили, на кого е по-точно времето, на кои кандидати? На тези, които се натискат в парламента, на България, спрямо Европейския съюз, на самите нас и изпитите... Много зависи как ще го разгледате това време. На мен по ми харесва за слънчевите лъчи :) хехе Колкото една тема е по-завъртяна и сложна, толкова по-добре. Можем да проявим въображение. Жалко,че не ме допуснаха до есето. Щеше да ми е интересно,какви щях да ги измъдря и аз :) Ама карай, ВСЯКО ЗЛО ЗА ДОБРО! (а, догидина сигурно ще се падне Елин Пелин хихихи, ако продължавам с това изречениа за доброто и злото,а може и пак един Славейков да ни 'разкаже играта" ) :P :P :wink: :wink:
Човек трябва да бъде отговорен за действията си
Аватар
Al-x4o
От дъжд на вятър
Специалност: Публична комуникация
Курс: семестриално завършил
Обратна връзка:

Мнение от Al-x4o »

Himera написа:Надявам се да не сте писали само за кандидатите, а и да сте се замислили, на кого е по-точно времето, на кои кандидати? На тези, които се натискат в парламента, на България, спрямо Европейския съюз, на самите нас и изпитите... Много зависи как ще го разгледате това време. На мен по ми харесва за слънчевите лъчи :) хехе Колкото една тема е по-завъртяна и сложна, толкова по-добре. Можем да проявим въображение. Жалко,че не ме допуснаха до есето. Щеше да ми е интересно,какви щях да ги измъдря и аз :) Ама карай, ВСЯКО ЗЛО ЗА ДОБРО! (а, догидина сигурно ще се падне Елин Пелин хихихи, ако продължавам с това изречениа за доброто и злото,а може и пак един Славейков да ни 'разкаже играта" ) :P :P :wink: :wink:
ха, даже не предполагаш колко еднакво мислим. аз съм писал точно за тия работи!

p.s. а на мен Пенчо още тая година ми разказа играта ;( (3.20)
Животът е кратък, чети повече!

http://www.alexanderkrastev.com
http://www.azcheta.com
Аватар
Himera
Летописец Виртуоз
Обратна връзка:

Мнение от Himera »

еми нормално, и аз това все повтарям,че има хора, които мислят еднакво :) Дори за едно мое есе се изписаха толкова много неща,че от някъде нещатата,които съм писала са им познати... http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=6537 Съжалявам за офтопика,ама не е много голям :D
Човек трябва да бъде отговорен за действията си
Assasiyah
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Assasiyah »

Himera написа:еми нормално, и аз това все повтарям,че има хора, които мислят еднакво :) Дори за едно мое есе се изписаха толкова много неща,че от някъде нещатата,които съм писала са им познати... http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=6537 Съжалявам за офтопика,ама не е много голям :D
Хубаво сайтче, днеска се престраших да пусна две мои писания, да видим дали ще ги одобрят... :wink:
Изображение
Аватар
elfer
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от elfer »

Аз пък си мисля, че догодина ще се падне или Дебелянов или Йовков, които са ми едни от любимките! То като се замисля аз нямам омразен автор :lol: :oops: :roll:
Аватар
united_colors
От дъжд на вятър
Курс: четвърти

Мнение от united_colors »

elfer написа:Аз пък си мисля, че догодина ще се падне или Дебелянов или Йовков, които са ми едни от любимките! То като се замисля аз нямам омразен автор :lol: :oops: :roll:
Аз имам, ама вече ми се падна :D Радвам се че го оцениха на 4, при положение, че съм писала супер малко и с ненавист хахаххах. Имам и любими 2- единият ми се падна също, другият -Яворов, явно ми изневери :cry:
Аватар
elfer
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от elfer »

united_colors, кой автор ти се е паднал и къде???
Аватар
united_colors
От дъжд на вятър

elfer написа:united_colors, кой автор ти се е паднал и къде???
Ми... смотания Славейков в УНСС и Димов в СУ! А Тютюн е книгата, която ме промени, и вече, след като ме накара да се вглеждам по-дълбоко в нещата, се надявам да ме направи студентка!
Аватар
elfer
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от elfer »

О, разбирам! Да, "Тютюн" наистина е страхотна книга, аз сега си търся другите две книги на Димов да си ги закупя - "Поручик Бенц" и "Осъдени души", но засега не мога да ги открия! Надявах се в една поредица - "Българска класика" да ги има, но уви още не са ги педвидили за издавене, а аз определено тази поредица ще си я закупя цялата малко по малко, така че предполягам, че книжките на Димов, без "Тютюн", която вече е издадена, скоро ще влязат в каталога на издателството. Впрочем, който има желание също може да си закупува книжките, на много достъпни цени са - 4, 5 и 6 лв. Направо срамота Класиката на Българската литература на такива смешни цени, като се има предвид какви са тези на фентазито, фантастиката и чуждана литература, но не се оплаквам, така ще мога да си ги закупа всички :wink:
Аватар
united_colors
От дъжд на вятър

elfer написа:О, разбирам! Да, "Тютюн" наистина е страхотна книга, аз сега си търся другите две книги на Димов да си ги закупя - "Поручик Бенц" и "Осъдени души", но засега не мога да ги открия! Надявах се в една поредица - "Българска класика" да ги има, но уви още не са ги педвидили за издавене, а аз определено тази поредица ще си я закупя цялата малко по малко, така че предполягам, че книжките на Димов, без "Тютюн", която вече е издадена, скоро ще влязат в каталога на издателството. Впрочем, който има желание също може да си закупува книжките, на много достъпни цени са - 4, 5 и 6 лв. Направо срамота Класиката на Българската литература на такива смешни цени, като се има предвид какви са тези на фентазито, фантастиката и чуждана литература, но не се оплаквам, така ще мога да си ги закупа всички :wink:
Аз не съм от София и трябваше да си я поръчам... отидох в книжарницата на градската библиотека(в моя град) и я поръчах. Моят Тютюн е от поредицата Български канон, съставена от Валери Стефанов. 6 кинта, обаче другите 2 книги май ги няма скоро издавани, защото и тах бях поръчала ама... нямало ги! :cry:
Аватар
elfer
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от elfer »

Не съм я чувала тази поредица! Аз всеки том от "Тютюн" си я закупих за 6лв, т е за двата тома дадох 12, но мисля, че си заслужава един българин да я има в библиотеката си! BTW аз също не съм от София! :roll:
Аватар
united_colors
От дъжд на вятър

elfer написа:Не съм я чувала тази поредица! Аз всеки том от "Тютюн" си я закупих за 6лв, т е за двата тома дадох 12, но мисля, че си заслужава един българин да я има в библиотеката си! BTW аз също не съм от София! :roll:
Ъъъъ на мене книгата ми е 2 в 1, 2те части в една книга 700-800 страниции за 6 кинта
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”