Fervourrr - Може да избираме от всички блокове(но само в определен курс) в първи курс може да ибираме от психологическия блок и блок ДИСЦИПЛИНИ ОТ ДРУГИ СОЦИАЛНИ НАУКИ. Ти можеш да зашишеш и история на философията(за педагогическа правоспособност). Аз лично ще записвам всичко без педагогиките и спортта . Първи курс има малко избираеми, което ще ни даде възможност да се ориентираме по-добре за следващите курсове
Пилетата не са прекосявали пътя. Повтарям! Пилетата НЕ СА прекосявали пътя.
аз засега записах по-малко свободноизбираеми, че изобщо не знам как стои въпросът с трудността на всяка от тях... надявам се да не са толкова тежки, ама при положение, че като цяло специалността изглежда лека, се съмнявам да са много натоварващи.
What you take won't kill you but careful what you're givin'...
ами общо взето ги поразгледах и си избрах няколко, надрасках си един примерен списък с неща, а и доколкото разбирам се събират нужните кредити и от минималния избор, така че имам идеи поне
една колега от историческия ме попита "а на вас кога ще ви дават програмата за специалността?" та и аз ви питам същото, ако знаете каква е процедурата...
Искам да питам кога обявяваме кои дисциплини искаме да учим от блоковете, предназначени за първи курс? Как е по-добре да изберем точният брой дисциплини, покриващи съответните кредити и изисквания или да пишем повече на брой от необходимото? Чудя се дали много трябва да се учи за всяка дисциплина.
До края на октомври по принцип се записват избираемите, ама то си е различно за всеки факултет. За кредитите- ако запишеш повече от минималния брой (30) през първи семестър, то втория можеш да запишеш по-малко- важното е накрая да са не по-малко от 60. Така че моят съвет е консултирайте се с по-горните курсове кои предмети са гадни и гледайте да ги избегнете чрез някакви маневри с кредитите.
Ако тая година има пак тюторска акция, ще ви дадем насоки
"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)