Момичета VS. Момчета

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Sw1tched
Форумозавър Рекс

Мнение от Sw1tched »

Нямам нищо против да се премахне това разделение и не смятам, че с това ще изчезнат мъжете от университета. Не мисля, че имаме по-малко способности от жените...само повечко мързел :) .И все пак, да му мислят следващите кандидат-студенти, аз от моя набор не мога да се оплача - имаше тестове след 7-ми клас, нямаше матура тази година, няма да се състезавам с момичета по английски :wink:
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

Само да добавя нещо... Нали ако се премахне разделението /дано
да не се маха/ не си мислите, че баловете за специалностите ще се
сринат на ниво мъжки? Спад ще има, но няма да е толкова голям колкото се иска на някои девойки:) Защото местата ще си останат същите, просто ще са прибавени мъжките бройки към специалността.
И ако е за някоя малка специалност, то падането на бала може и да не се усети. Е за специалности с големи квоти няма начин да не падне яко...
KillaBee
В началото бе словото

Мнение от KillaBee »

не става въпрос за баловете.Та нали в ТУ момчетата са ощетени от момите там.Става въпрос за ако щеш го наречи чест.Принципен въпрос.Аз мога да не вляза нищо тази година,но това не ме вълнува стига да не влезе и някой мъж с оценка колкото моята или по ниска.
Аватар
gitty
Драскач

Мнение от gitty »

Гост написа:Само да добавя нещо... Нали ако се премахне разделението /дано
да не се маха/ не си мислите, че баловете за специалностите ще се
сринат на ниво мъжки? Спад ще има, но няма да е толкова голям колкото се иска на някои девойки:) Защото местата ще си останат същите, просто ще са прибавени мъжките бройки към специалността.
И ако е за някоя малка специалност, то падането на бала може и да не се усети. Е за специалности с големи квоти няма начин да не падне яко...

ти нас за малоумни ли ни мислиш?? Много ясно , че няма да са на ниво мъжки.. Вярно, че мъжете и жените мислят по различен начин, но все пак живеем на една планета и знаем за какво става въпрос..
А иначе за минималните балове се получава малко като дали чашата е наполовина пълна или наполовина празна в зависимост от тва дали ще приемеш, че жените ще повишат минималния бал за мъжете или мъжете ще понижат минималния бал за жените =) Тва обаче няма значение важното е, че той ще бъде един и ще има справедливост =D
Изображение --> ИзображениеИзображение
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

Има логика :!:
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

gitty написа: ти нас за малоумни ли ни мислиш?? Много ясно , че няма да са на ниво мъжки..
Мне ми се вижда много ясно, на няколко места видях постове
от типа "как може, ако нямаше квоти щях да съм приета това, защото
балът ми е по-висок от този на мъжете и ми стига".
А справедливостта е многооо разтегливо понятие...
Аватар
gitty
Драскач

Мнение от gitty »

Гост написа: Мне ми се вижда много ясно, на няколко места видях постове
Прав си , че в такъв случй не може да се прецени точно със 100% сигурност дали въпросното момиче влиза или не , защото бала й (нз къде е 'и' кратко хихи) може да е по-висок от този на минималния за момчетата , но пак да не е достатъчно висок, но признай, че без полово разделение ще е по-справедливо..
Изображение --> ИзображениеИзображение
Аватар
Гост
Пишеща машина

Мнение от Гост »

gitty написа:
Гост написа: Мне ми се вижда много ясно, на няколко места видях постове
Прав си , че в такъв случй не може да се прецени точно със 100% сигурност дали въпросното момиче влиза или не , защото бала й (нз къде е 'и' кратко хихи) може да е по-висок от този на минималния за момчетата , но пак да не е достатъчно висок, но признай, че без полово разделение ще е по-справедливо..
Радвам се че разбра какво имам предвид. :)
А относно справедливостта не ми се говори. Моето мнение е, че не трябва да се премахват квотите... Не и докато системата на подбор
в университетите е такава. Квотите според мен са това, което кара
системата на подбор да действа максимално добре. Те са неразривно
цяло с нея. Уравновесяват я. Ако се премахнат само те, а начинът на провеждане на входен изпит и местата се запазят... не знам, не ми се
мисли какви биха били последствията... Мъжете в повечето университети биха намалели наполовина, ако не и повече... Така те ще останат без шанс за образование... А от това последствията няма да са добри... Като за начало мъжете не сме по-глупави от жените,
хвани някои резултати от семестриален изпит в някой университет и погледни, че няма ясно изявена разлика м/у мъже и жени. А тези мъже, които са на едно ниво с девойките са влязли с по-ниски балове.
/повечето/. Не би било справедливо да не бъдат обучавани, нали?
Сигурно изглежда неясно, основната ми идея е в третото и четвъртото
изречение.
Аватар
nadejda
В началото бе словото

Мнение от nadejda »

ти говориш за несправедливост и как някои хора (момчета) ще останат без образование...това обаче не важи ли и за някои момичета примерно мен, която няма да ме приемат психология, защото няма да изкарам 5.50 на изпита..какъв е проблема тези момчета с по-ниски оценки да се класират на специалности с по-нисък бал..където отиват и много момичета, на които малко не им е стигнало...
дано да съм се изказала разбиераемо..семестриалните оценки на момчета, влязли с по-нисък бал не са критерий, тъй като и на момичета със съшия кандидат-студентски бал биха били не по-ниски..така или иначе не става дума за някакви кои знае какви разлики в оценката от изпита за прием, понякога става въпрос за стотни да не влезеш каквото искаш.....това изобщо не значи, че знаеш по-малко от човек с по-висок бал и още повече въобще не значи, че той заслужава да учи това (много хора кандидатстват и записват специалности, за идеята да учат нещо, да се води че са студенти примерно да могат да отидат на бригада и други разни...) шансът трябва да се дава, на който го заслужава. без привилегии на момчетата ще се даде по-голям шанс на заслужилите...!!
iiccoo

Мнение от iiccoo »

Момичетата имат по-висок бал , но далеч не са по-интелигентни от момчетата.Може да са учили повече и да знаят повече неща , но момчетата са определено по-оправни и по-схватливи.Знам го от личен опит.Знам , че сега някоя девойка ще се развика , че не е така , но си е така.Имам много примери и наблюдения.Без да се обиждат момичетата.За това мисля, че не може да учат предимно момичета висше , а да има равенство.Ние не сме по-малко достойни като иамаме по-ниски оценки.
Skywalker
В началото бе словото

Мнение от Skywalker »

iiccoo написа:Момичетата имат по-висок бал , но далеч не са по-интелигентни от момчетата.Може да са учили повече и да знаят повече неща , но момчетата са определено по-оправни и по-схватливи.Знам го от личен опит.Знам , че сега някоя девойка ще се развика , че не е така , но си е така.Имам много примери и наблюдения.Без да се обиждат момичетата.За това мисля, че не може да учат предимно момичета висше , а да има равенство.Ние не сме по-малко достойни като иамаме по-ниски оценки.
Е то даже едно момиче си го каза това, същото... Абе нека си има квоти, щото я да си представят момичетата какво ще им е 5 години без нито един колега, примерно.... аааа.. май няма да е толкова забавно :wink:

П.П. До админите: пичове защо не сложите един "бърз отговор"..? Според мен това ще е плюс за форума
Изображение
Аватар
fire
Живее, за да пише

Мнение от fire »

iiccoo написа:...а да има равенство.Ние не сме по-малко достойни като иамаме по-ниски оценки.
До тук във всички мнения се отбелязва едно и също - да има равенство. Как мислите равенство ли е това "14 броя - мъже, 12 броя - жени" и мн. др. такива? Момчета, не се сърдете! Никой не ви подценява и никой не иска да ви обиди (та ние без вас не можем :wink: ). Никой не казва, че вие сте по-глупави или че имате по-малко право да учите в някое висше учебно заведения. Не-еееее! Няма такова нещо! Но не ви ли се струва, че това разпределение на бройките ви обижда? Все си мисля, че би трябвало да се чуствате по-горди, ако нямаше такова разделение и има повече приети момчета, а не да убеждавате всички как трябва да има разделение, за да ви подсигури едва ли не влизането във ВУЗ. Помислете...
А и не ви ли се струва, че тази тема започна да излиза извън контрол и да се задълбочава в грешна посока? :(
Последно промяна от fire на 30 Юли 2005, 05:31, променено общо 1 път.
iiccoo

Мнение от iiccoo »

Skywalker написа:щото я да си представят момичетата какво ще им е 5 години без нито един колега, примерно.... аааа.. май няма да е толкова забавно :wink:
Хи хи хи... Не е толкова страшно.Не ги плаши.Аз изкарах 5 години без момичета и станах мъж.Не липсваха и момичета от тук, от там.То за нас момчетата обаче е по-поносимо, защото сме по-сплутени и по-изкрени приятели.А като ги знам те какви са лицемерни по между си ще се избият.Само ще си завиждат една на друга ио накрая ще се избият.Иначе няма да останат без момчета ти не ги мисли :)
Аватар
fire
Живее, за да пише

Мнение от fire »

Хей, iiccoo, недей така! Не слагай всички под общ знаменател, моля те. Бъди сигурен, че има момчета, които също си вадят очите за глупости и не можеш да ги надговориш и надклюкариш, но това не означава, че всички момчета са такива. Или се лъжа?
Skywalker
В началото бе словото

Мнение от Skywalker »

iiccoo написа:
Хи хи хи... Не е толкова страшно.Не ги плаши.Аз изкарах 5 години без момичета и станах мъж.Не липсваха и момичета от тук, от там.То за нас момчетата обаче е по-поносимо, защото сме по-сплутени и по-изкрени приятели.А като ги знам те какви са лицемерни по между си ще се избият.Само ще си завиждат една на друга ио накрая ще се избият.Иначе няма да останат без момчета ти не ги мисли :)
Ха ха :lol: :lol: верно си е. Ние момчетата ставаме от един отбор, така да се каже, за нула време... И най-важното - не се клюкариме и не лицемерничеме, за разлика от жените (не обиждам никого :wink: ). Абе това си е направо друга тема... само да не ми се кара алхимикът за офтопиците :wink: .
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”