Момичета VS. Момчета
Модератори: svetlio.varna, Boromir
Нямам нищо против да се премахне това разделение и не смятам, че с това ще изчезнат мъжете от университета. Не мисля, че имаме по-малко способности от жените...само повечко мързел
.И все пак, да му мислят следващите кандидат-студенти, аз от моя набор не мога да се оплача - имаше тестове след 7-ми клас, нямаше матура тази година, няма да се състезавам с момичета по английски 
- Гост
- Пишеща машина
Само да добавя нещо... Нали ако се премахне разделението /дано
да не се маха/ не си мислите, че баловете за специалностите ще се
сринат на ниво мъжки? Спад ще има, но няма да е толкова голям колкото се иска на някои девойки:) Защото местата ще си останат същите, просто ще са прибавени мъжките бройки към специалността.
И ако е за някоя малка специалност, то падането на бала може и да не се усети. Е за специалности с големи квоти няма начин да не падне яко...
сринат на ниво мъжки? Спад ще има, но няма да е толкова голям колкото се иска на някои девойки:) Защото местата ще си останат същите, просто ще са прибавени мъжките бройки към специалността.
И ако е за някоя малка специалност, то падането на бала може и да не се усети. Е за специалности с големи квоти няма начин да не падне яко...
Гост написа:Само да добавя нещо... Нали ако се премахне разделението /дано
ти нас за малоумни ли ни мислиш?? Много ясно , че няма да са на ниво мъжки.. Вярно, че мъжете и жените мислят по различен начин, но все пак живеем на една планета и знаем за какво става въпрос..
А иначе за минималните балове се получава малко като дали чашата е наполовина пълна или наполовина празна в зависимост от тва дали ще приемеш, че жените ще повишат минималния бал за мъжете или мъжете ще понижат минималния бал за жените =) Тва обаче няма значение важното е, че той ще бъде един и ще има справедливост =D
--> 

- Гост
- Пишеща машина
Мне ми се вижда много ясно, на няколко места видях постовеgitty написа: ти нас за малоумни ли ни мислиш?? Много ясно , че няма да са на ниво мъжки..
от типа "как може, ако нямаше квоти щях да съм приета това, защото
балът ми е по-висок от този на мъжете и ми стига".
А справедливостта е многооо разтегливо понятие...
Прав си , че в такъв случй не може да се прецени точно със 100% сигурност дали въпросното момиче влиза или не , защото бала й (нз къде е 'и' кратко хихи) може да е по-висок от този на минималния за момчетата , но пак да не е достатъчно висок, но признай, че без полово разделение ще е по-справедливо..Гост написа: Мне ми се вижда много ясно, на няколко места видях постове
--> 

- Гост
- Пишеща машина
Радвам се че разбра какво имам предвид.gitty написа:Прав си , че в такъв случй не може да се прецени точно със 100% сигурност дали въпросното момиче влиза или не , защото бала й (нз къде е 'и' кратко хихи) може да е по-висок от този на минималния за момчетата , но пак да не е достатъчно висок, но признай, че без полово разделение ще е по-справедливо..Гост написа: Мне ми се вижда много ясно, на няколко места видях постове
А относно справедливостта не ми се говори. Моето мнение е, че не трябва да се премахват квотите... Не и докато системата на подбор
в университетите е такава. Квотите според мен са това, което кара
системата на подбор да действа максимално добре. Те са неразривно
цяло с нея. Уравновесяват я. Ако се премахнат само те, а начинът на провеждане на входен изпит и местата се запазят... не знам, не ми се
мисли какви биха били последствията... Мъжете в повечето университети биха намалели наполовина, ако не и повече... Така те ще останат без шанс за образование... А от това последствията няма да са добри... Като за начало мъжете не сме по-глупави от жените,
хвани някои резултати от семестриален изпит в някой университет и погледни, че няма ясно изявена разлика м/у мъже и жени. А тези мъже, които са на едно ниво с девойките са влязли с по-ниски балове.
/повечето/. Не би било справедливо да не бъдат обучавани, нали?
Сигурно изглежда неясно, основната ми идея е в третото и четвъртото
изречение.
ти говориш за несправедливост и как някои хора (момчета) ще останат без образование...това обаче не важи ли и за някои момичета примерно мен, която няма да ме приемат психология, защото няма да изкарам 5.50 на изпита..какъв е проблема тези момчета с по-ниски оценки да се класират на специалности с по-нисък бал..където отиват и много момичета, на които малко не им е стигнало...
дано да съм се изказала разбиераемо..семестриалните оценки на момчета, влязли с по-нисък бал не са критерий, тъй като и на момичета със съшия кандидат-студентски бал биха били не по-ниски..така или иначе не става дума за някакви кои знае какви разлики в оценката от изпита за прием, понякога става въпрос за стотни да не влезеш каквото искаш.....това изобщо не значи, че знаеш по-малко от човек с по-висок бал и още повече въобще не значи, че той заслужава да учи това (много хора кандидатстват и записват специалности, за идеята да учат нещо, да се води че са студенти примерно да могат да отидат на бригада и други разни...) шансът трябва да се дава, на който го заслужава. без привилегии на момчетата ще се даде по-голям шанс на заслужилите...!!
дано да съм се изказала разбиераемо..семестриалните оценки на момчета, влязли с по-нисък бал не са критерий, тъй като и на момичета със съшия кандидат-студентски бал биха били не по-ниски..така или иначе не става дума за някакви кои знае какви разлики в оценката от изпита за прием, понякога става въпрос за стотни да не влезеш каквото искаш.....това изобщо не значи, че знаеш по-малко от човек с по-висок бал и още повече въобще не значи, че той заслужава да учи това (много хора кандидатстват и записват специалности, за идеята да учат нещо, да се води че са студенти примерно да могат да отидат на бригада и други разни...) шансът трябва да се дава, на който го заслужава. без привилегии на момчетата ще се даде по-голям шанс на заслужилите...!!
-
iiccoo
Момичетата имат по-висок бал , но далеч не са по-интелигентни от момчетата.Може да са учили повече и да знаят повече неща , но момчетата са определено по-оправни и по-схватливи.Знам го от личен опит.Знам , че сега някоя девойка ще се развика , че не е така , но си е така.Имам много примери и наблюдения.Без да се обиждат момичетата.За това мисля, че не може да учат предимно момичета висше , а да има равенство.Ние не сме по-малко достойни като иамаме по-ниски оценки.
Е то даже едно момиче си го каза това, същото... Абе нека си има квоти, щото я да си представят момичетата какво ще им е 5 години без нито един колега, примерно.... аааа.. май няма да е толкова забавноiiccoo написа:Момичетата имат по-висок бал , но далеч не са по-интелигентни от момчетата.Може да са учили повече и да знаят повече неща , но момчетата са определено по-оправни и по-схватливи.Знам го от личен опит.Знам , че сега някоя девойка ще се развика , че не е така , но си е така.Имам много примери и наблюдения.Без да се обиждат момичетата.За това мисля, че не може да учат предимно момичета висше , а да има равенство.Ние не сме по-малко достойни като иамаме по-ниски оценки.
П.П. До админите: пичове защо не сложите един "бърз отговор"..? Според мен това ще е плюс за форума
- fire
- Живее, за да пише
До тук във всички мнения се отбелязва едно и също - да има равенство. Как мислите равенство ли е това "14 броя - мъже, 12 броя - жени" и мн. др. такива? Момчета, не се сърдете! Никой не ви подценява и никой не иска да ви обиди (та ние без вас не можемiiccoo написа:...а да има равенство.Ние не сме по-малко достойни като иамаме по-ниски оценки.
А и не ви ли се струва, че тази тема започна да излиза извън контрол и да се задълбочава в грешна посока?
Последно промяна от fire на 30 Юли 2005, 05:31, променено общо 1 път.
-
iiccoo
Хи хи хи... Не е толкова страшно.Не ги плаши.Аз изкарах 5 години без момичета и станах мъж.Не липсваха и момичета от тук, от там.То за нас момчетата обаче е по-поносимо, защото сме по-сплутени и по-изкрени приятели.А като ги знам те какви са лицемерни по между си ще се избият.Само ще си завиждат една на друга ио накрая ще се избият.Иначе няма да останат без момчета ти не ги мислиSkywalker написа:щото я да си представят момичетата какво ще им е 5 години без нито един колега, примерно.... аааа.. май няма да е толкова забавно![]()
Ха хаiiccoo написа:
Хи хи хи... Не е толкова страшно.Не ги плаши.Аз изкарах 5 години без момичета и станах мъж.Не липсваха и момичета от тук, от там.То за нас момчетата обаче е по-поносимо, защото сме по-сплутени и по-изкрени приятели.А като ги знам те какви са лицемерни по между си ще се избият.Само ще си завиждат една на друга ио накрая ще се избият.Иначе няма да останат без момчета ти не ги мисли