Белтъците в храната
- Circle Line
- Постоянно присъствие
- Специалност: Korean Language, Hanguk University of Foreign Studies, Seoul
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Белтъците в храната
Една от основните съставки на човешката храна са белтъците, които служат за градивен материал на клетките в човешкия организъм. Тяхното прекомерно поемане обаче може да бъде изключително опасно за нас поради ред причини (които може би ще се наложи да опиша в следващите ми постове), затова е много важно белтъчните храни да се консумират в премерени количества.
- kokteil_molotow
- Легендарен флуудър
ми когато ям, ям абсолютно вредни храни- вафли, чипсове, всякакви такива изкуствени храни...така че навярно почти никакви белтъци не поемам и после не се чудя защо имам анемия 
http://www.vbox7.com/play:2f02c5ff -ИСТИНАТА,КОЯТО ЗАБРАВЯМЕ!
- Darksorrow
- Паисий
- Обратна връзка:
- Circle Line
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Е то и в тях има белтъци, ама има и едни изкуствени трансизомери на висшите мастни киселини, които са вредни за организмаkokteil_molotow написа:ми когато ям, ям абсолютно вредни храни- вафли, чипсове, всякакви такива изкуствени храни...така че навярно почти никакви белтъци не поемам и после не се чудя защо имам анемия
- Circle Line
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
- kokteil_molotow
- Легендарен флуудър
ъъъъъъъъъъъима и едни изкуствени трансизомери на висшите мастни киселини, които са вредни за организма
- Darksorrow
- Паисий
- Обратна връзка:
- kokteil_molotow
- Легендарен флуудър
- Circle Line
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
не ям месо, старая се да компенсирам аминокиселините с богати на белтъци растителни култури
не съм чувала някой да приема свръхголеми количества белтъци с храната и не знам какво може да стане, но
неприемането на достатъчно белтъчна храна може да доведе до дефицит на незаменими аминокиселини и съпътстващите го заболявания.
ако имаш анемия, диетата е много важна. приемай богати на желязо храни, като черен дроб, яйца, червено месо въобще. вафлите не знам колко са вредни, но чипсовете да главно заради това че са пържени кой знае в какво, а им слагат и много консерванти.
не съм чувала някой да приема свръхголеми количества белтъци с храната и не знам какво може да стане, но
неприемането на достатъчно белтъчна храна може да доведе до дефицит на незаменими аминокиселини и съпътстващите го заболявания.
ако имаш анемия, диетата е много важна. приемай богати на желязо храни, като черен дроб, яйца, червено месо въобще. вафлите не знам колко са вредни, но чипсовете да главно заради това че са пържени кой знае в какво, а им слагат и много консерванти.
- Circle Line
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
- kokteil_molotow
- Легендарен флуудър
да, права си туиги
ще се постарая , макар че това е....
възможно ли е да съм си злояда вече и като 20-годишна
[/quote]
- Circle Line
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
- Circle Line
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Организмът на ден има нужда от малко колчество белтъци, които използва за градивен материал на новите клетки и с които уравновесява количеството изразходени за различни процеси клетъчни белтъци; това количество е макс. 50 грама на ден, което означава с храната си можем да поемем най-много 80гр., излишните 30гр. ще бъдат изхвърлени неизползвани. Ако човек се храни изключително много с белтъци (с по няколко стотин грама на ден), това означава че най-много 50гр от тях ще се използват, а другите започват да гният в червата на човека и да се разграждат до аминокиселини, които са нестабилни и от своя страна се разграждат на амини, които са отровни за организма вещества--> оттук пък натрупването на тези отровни амини в червата води до умъртвяване на части от тъканта на червата или пък се създават условия за развитието на нормалната епителна тъкан, покриваща червата, в ракова и ето как всъщност се стига до рак на червата. Затова приемането на големи количества белтъци е много опасно за огранизма. Ако се приемат норамални количества белтъци, рискът от подобни заболявания на червата е нулев, защото просто белтъците се усвояват от организма, а не гният в негоtwiggy написа:и какво точно твърди тази докторка?