ФЖМК (преименувана от Журналистика)
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- hristina_vh
- От дъжд на вятър
- ChiLL_PiLL
- Драскач
според мен е много по-практично и по-добре да се започне с език,различен от тоя,който си учила досега.поне аз така ще направя - ще запиша италиански (от малка искам да го уча
) ,или испански,защото той ще ми е като трети чужд език,след английския и руския,които съм ги учила в гимназията
ако наистина искаш пък да си перфектна в даден език,то тогава почни някой,който вече си учила
хубавото поне е,че има избор
хубавото поне е,че има избор
"On this continuing long road,there is surely something to believe in..Everyone has the right to a dream..." (Final Fantasy)
- hristina_vh
- От дъжд на вятър
Ох, не знам. Има още малко време да помисля. Сега моля за съвет тези, които вече са били първи курс- моля ви, кажете ми има ли възможност да работиш и учиш. Имам оферта за работа (и то по специалността) и не знам какво да правя, да кандидатствам ли въобще. Моля ви, помагайте

Живей на ръба, но недей да падаш 
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Аха, очаквах го отози отговор за езика, затова и попитах. Няма смисъл да продължаваш с английски, ако го знаеш на някакво прилично ниво. Няма да го научиш като за Proficiency или нещо такова. По-добре се захвани с нещо ново, наистина е вълнуващо, но до голяма степен е отбиване на номер - по 2 часа седмично (
), такова учене пада, че не можеш да си представиш...
Но така определено е много по-забавно.
За работата не мога да помогна, не съм го правила, нямам и желание да работя, докато уча (за разлика от колегите, които вече не се вясват на лекции, защото са разпиляни по редакции), виждам обаче, че е възможно. Просто не идват на лекции, но и никой не изисква присъствие (освен на упражненията по ИБЖ, които са веднъж седмично по 2 часа). Не би трябвало да е проблем, но ще изпуснеш много емоции. Плюс това, не забравяй, че можеш да си четеш тия книжки и без да си студентка, но контактът с преподавателите е от голямо значение, поне за мен. От всички, дори и от малкото, които са ми били антипатични през тия 2 години, можеш да научиш изключително много, мога да гарантирам, че са изумително ерудирани хора (а аз съм невероятно критична в това отношение), които могат да ти дадат много знание, ако и ти се понапънеш малко.
За работата не мога да помогна, не съм го правила, нямам и желание да работя, докато уча (за разлика от колегите, които вече не се вясват на лекции, защото са разпиляни по редакции), виждам обаче, че е възможно. Просто не идват на лекции, но и никой не изисква присъствие (освен на упражненията по ИБЖ, които са веднъж седмично по 2 часа). Не би трябвало да е проблем, но ще изпуснеш много емоции. Плюс това, не забравяй, че можеш да си четеш тия книжки и без да си студентка, но контактът с преподавателите е от голямо значение, поне за мен. От всички, дори и от малкото, които са ми били антипатични през тия 2 години, можеш да научиш изключително много, мога да гарантирам, че са изумително ерудирани хора (а аз съм невероятно критична в това отношение), които могат да ти дадат много знание, ако и ти се понапънеш малко.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- hristina_vh
- От дъжд на вятър
Предстои ми дълга нощ....за размисъл деТърговецът на кристал написа:Аха, очаквах го отози отговор за езика, затова и попитах. Няма смисъл да продължаваш с английски, ако го знаеш на някакво прилично ниво. Няма да го научиш като за Proficiency или нещо такова. По-добре се захвани с нещо ново, наистина е вълнуващо, но до голяма степен е отбиване на номер - по 2 часа седмично (), такова учене пада, че не можеш да си представиш...
![]()
Живей на ръба, но недей да падаш 
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Няма какво да му мислиш - почваш си работата, щом смяташ, че е добра възможност. След като започнете лекции, отиваш една седмица, караш си лекциите и ако прецениш, че си струва, напускаш работа. В противен случай си продължаваш работа и вземаш лекции на ксерокс.
Иначе може да съжаляваш, задето не си опитала, а не искам да ми тежиш на съвестта.
Имай предвид, че аз съм една особена порода говедо, което учи 2 висши и след няколко дни ще запише трето, едновременно с първите 2. Просто науката ме влече (не зубренето, а фактите и събитията, хората... знанието), затова не бих си заменила следването с работа, при условие, че ми предстои да работя цял живот.
Но аз съм маймун от особена проба.
Иначе може да съжаляваш, задето не си опитала, а не искам да ми тежиш на съвестта.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- hristina_vh
- От дъжд на вятър
- plami6666
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Състудентите ще ти дават лекции, ако завържете някакви приятелско-колегиални отношенияhristina_vh написа:Смяташ ли, че състудентите ми ще ми влезнат в положение и ще ми дават лекции, когато съм на работа. А и преподвателите не държат ли на присъствие?
blq blq blq dryn dryn dryn...
http://plami-plamster.blogspot.com
- SepulTeraHead
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Хаха, Плами, от кого си пострадала, ако не е тайна?
Иначе - да, на изпитите може и да се заядат, но само ако са устни. Иначе имена не помнят, физиономии забравят...
А устни първата година май са само Медийното право и Литературна комуникация. А, да, също и ТЖМ при Алфандари.
Лекции можеш да вземаш от колеги, но все трябва да се запознаеш с тях и наистина да завържеш някакви дружески отношения, за което също се иска време.
Иначе - да, на изпитите може и да се заядат, но само ако са устни. Иначе имена не помнят, физиономии забравят...
А устни първата година май са само Медийното право и Литературна комуникация. А, да, също и ТЖМ при Алфандари.
Лекции можеш да вземаш от колеги, но все трябва да се запознаеш с тях и наистина да завържеш някакви дружески отношения, за което също се иска време.
В края на ноември
В края на ноември
- plami6666
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Ох, недей, че още ме държи... другарят Алфандари ме заби с възможно най-тъпите си размисли... и страсти
Абе да е жив и здрав човекът!
blq blq blq dryn dryn dryn...
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
А, и при нас отвъртя главата на едно момиче, имало нещастието да влезе първо, че и да му се противопостави за нещо.
После обаче му размина и изпитът протече във вида - 5,6,5,6,5,6,5,6,5,6,5,6... или ако трябва да съм съвсем точна - 5,6,6,6,5,6,6,6,5,6,6,6...
После обаче му размина и изпитът протече във вида - 5,6,5,6,5,6,5,6,5,6,5,6... или ако трябва да съм съвсем точна - 5,6,6,6,5,6,6,6,5,6,6,6...
В края на ноември
В края на ноември
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Задължително е, поне през първите 2 години. За нататък - не знам, наистина, предстои ми да науча.
Лягам си, че имам чувството, че тия 2 дни живея във форума.
(Спортовете ги има изброени в Ректората. Не е чак толкова лошо, все някой ще ти "пасне"
)
Лягам си, че имам чувството, че тия 2 дни живея във форума.
(Спортовете ги има изброени в Ректората. Не е чак толкова лошо, все някой ще ти "пасне"
В края на ноември
В края на ноември
Здравейте и от мен.Нямам търпение да се запознаем и лично.Малко остана..Надявам се да ни бъде интересно заедно,а с лекциите,преподавателите и изпитите ще се справим-има и каки и батковци,които доста помагат както виждам 
and than she`d say:It`s OK,I got lost on the way...but i`m a supergirl,and supergirls don`t cry!!!