Прехвърляне
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- Гост
- Пишеща машина
Едвали ще се навият на сертификат.ivy написа:Я и аз да вметна едно въпросче...ако реши човек да се прехвърля в специалност, в която се влиза с английски, задължително ли е да е минал изпита в СУ или и някакъв сертификат може да свърши работа? Знам, че без хич не става, но дали само някакво доказателство, че го знаеш тоя език е достатъчно?
Ами Ivy и аз мисля като гост, че сертификат няма да признаят. все пак ми се струва, че СУ е доста сурово откъм изпити и прием та да се навият на сертификат. Ама то като имаш вече сертификат се предполага,че си на достатъчно добро ниво, че да изкараш изпита:) Късмет!:)
"Богат е не този, който има най-много, а този, който се нуждае от най-малко"
- Otkrovena
- В началото бе словото
Здравейте пак!
Nestea,ти не гледай какво пише по таблата. То е за заблуда на противника. Сякаш сме зайчета. То за тази година дори няма обявени по списъците условия за прехвърляне и бройки. А тези бройки, от миналата година, които ти се гледала са не за прехвърляне, а за втора специалност. Виж ги пак. За прехвърляне никой не ти ги обявява. Ако евентуално са решили да направят едно добро дело, моите адмирации.
Целта е информацията да бъде колкото се може по-оскъдна, та студентите да не се прехвърлят.
Ivy, за да се прехвърлиш трябва да имаш УСПЕШНО издържан кандидатстудентски изпит, който се изисква за специалността, в която искаш да се прехвърлиш. Прочети тук-там, може пък да има начин. С това прехвърляне съм станала подвижен справочник.
Ivy, за да се прехвърлиш трябва да имаш УСПЕШНО издържан кандидатстудентски изпит, който се изисква за специалността, в която искаш да се прехвърлиш. Прочети тук-там, може пък да има начин. С това прехвърляне съм станала подвижен справочник.
Като птица в небесата
ти не спирай да летиш!
Ако вържат ти крилата
помни, че можеш да вървиш!
ти не спирай да летиш!
Ако вържат ти крилата
помни, че можеш да вървиш!
Никакъв сертификат. Задължително трябва да си взел изпита в СУivy написа:Я и аз да вметна едно въпросче...ако реши човек да се прехвърля в специалност, в която се влиза с английски, задължително ли е да е минал изпита в СУ или и някакъв сертификат може да свърши работа? Знам, че без хич не става, но дали само някакво доказателство, че го знаеш тоя език е достатъчно?
От толкова блъскане на главата как да успея с прехвърленето стигнах дотам,че да се чудя дали не е по-добре да си подам документите в началото или по в края на приема на документи за прехвърляне
И мойто, ако не е лудост...
Едно мога да им кажа на онея с техните мистерии и то е:
хихи;)
- sientelo
- Легендарен флуудър
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Здравейте всички ! Тази работа с липсата на информация по важните ?-си си е голямо прецакване
Обаче товаркоето аз знам за прехвърлянето е,че трябва служебна бележка с резултатите от положените изпити за съответната специалностркоято се получава от учебен отдел,молба-образец от учебен отдел и уверение за годишния успех.Факултетите не обявяват предварително броя на студентите,които ще бъдат прехвърленира резултатите излизат пред учебен отдел в края на месец септемврирама за по-сигурно си проверете сроковете.
Що се отнася до успеха
,предполагам че само тези с о/о 5,50 и над него имат някакъв теоритичен шанс за прехвърлане в каквато и да е специалност.Както се казва:колкото повече,толкова по-добрера и най-вече си зависи от конкуренцията
А пък за ограниченията в оценката от изпитите не би трявало да има ограничениярважен е сборния успехрама кой знае
Е,това е от мен .Пожелавам успех на всички и дано тази информация ви е полезна 
Като птичка в небесата 
Наистина много мерси за инфото, Sientelo! Ще ми е от полза, на мен, а и на всички други,които мислят да се прехвърлят, а смятам, че има доста желаещи:) Ще видим каква е конкуренцията;) Има още месец до подаване на молбите, ще поживеем и ще видим;)
Интересува ме прехвърлянето от спецеалност История ! Аз кандидатствам тази година и почти съм сигурна,че балът ми едва ли ще стигне за нещо друго освен Педагогиките и История !А аз се надявах на Политология или Публична Администрация
. Поради това ме интересува прехвърлянето ! Знам ,че трябва да имам успех над 5.00 , но освен това съм чувала,че съществуват и много други неписани правила ! Надявам се във форума да се намери някой "историк" ,който успял е да се прехвърли и нека сподели опит ! Трудно ли е да се прехвърлиш точно от тази специалност ! Освен това трудно ли се изкарва нужният успех ,тъй като съм чувала ,че първата година в тази специалност била убийствена ! 
аз съм прехвърлил се историк...
Не е много трудно да ти кажа...Много мои колеги се прехвърлиха.но не е и толкова лесно.Всичко е късмет ,да изкараш такъв успех в сериозна специалност като историята не е шега работа...ама ти първо си влез (щото не е съвсем сигурно , и там балът не е много нисък,не е като при педагогиките, по трудно се влиза все пак! )после хубаво си помисли дали наистина искаш да се местиш,защото на мен накрая беше почнало супер много да ми харесва , и да не стане от трън ,та на глог...
Успех!
Ами ,мъчно ми е за историята.Сигурно странно ще ти прозвучи...
мен като ме приеха тва,не щях и да чуя, исках само право и нищо друго...преживях шок,щото си е трудничко.но средата е направо супер- преподавателите направо те омайват,с колегите бяхме станали много близки и след това не ми се местеше
само че правото не може да го запишеш като 2-ро висше, а само като 1-во и затова се преместих.ако имаше някакъв шанс за и 2-те нямаше да се местя,щото ми харесваше!!!Това имах предвид.хайде ,успех...