Книги

Модератори: Мила, Boromir

Публикувай отговор
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Имало продължение на "Кръстникът" :shock: - някой да я е чел???
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Pimboli
Пишеща машина

Мнение от Pimboli »

Вера дочетох "От кого сме произлезли" - научен труд на Ернст Мулдашев. Хубавото беше, че човек може да погледне на себе си от друга страна, иначе не намирам почти нищо достоверно в книгата. Я я прочетете, за да си поговорим по темата;)

п.п. Прибрах се, повече никаква форумна диета :twisted:
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

Pimboli написа:Вера дочетох "От кого сме произлезли" - научен труд на Ернст Мулдашев. Хубавото беше, че човек може да погледне на себе си от друга страна, иначе не намирам почти нищо достоверно в книгата. Я я прочетете, за да си поговорим по темата;)

п.п. Прибрах се, повече никаква форумна диета :twisted:
и аз съм я чела, преди две години някъде на морето. хареса ми, има интересни неща и поражда разни размисли, но едва ли може да бъде наречено научен труд, твърде научнопопулярно е едно такова...

п.п. е време беше :wink: :lol: !!!
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Аватар
Dani
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от Dani »

^PrincessA^ написа:Имало продължение на "Кръстникът" :shock: - някой да я е чел???
да аз я четох преди 2-3 години -вече обаче почти нищо не помня.иначе ''кръстникът'' ми е една от любимите книги :read2:
Pimboli
Пишеща машина

Мнение от Pimboli »

НРГ,
Абе знам ли... И за двете :lol:
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

:love5:

п.п. готин подпис :wink:
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

дани написа:
^PrincessA^ написа:Имало продължение на "Кръстникът" :shock: - някой да я е чел???
да аз я четох преди 2-3 години -вече обаче почти нищо не помня.иначе ''кръстникът'' ми е една от любимите книги :read2:
Ама не говориш за "Сицилианецът", нали? Имало някаква друга- вече за Майкъл, когато става дон...
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Обичам да чета, а любим жанр ми е фентъзито. Любими автори са ми Толкин, Тери Пратчет, Урсула Ле Гуин, Салваторе, Джоан Роулинг (не ми се смейте :lol:), Клифърд Саймък (той е по-скоро фантаст), Сергей Лукяненко, Робърт Джордан (макар че последната част от "Колелото на Времето" още не съм я прочела - и аз нз защо). Конкретно вмомента съм подхванала поредицата от Света на Диска на Тери Пратчет за Ланкърските вещици. Този човек е велик, спуквам се от смях, докато чета^^
Аватар
Mura
В началото бе словото

Мнение от Mura »

Много уважавам Ремарк. Още в гимназията изчетох всичко де що има издадено на български. И до днес обичам да препрочитам някои от книгите му. Стилът му е достъпен, но всеки негов ред дава доста храна за размисъл - истините, които загатва са смразяващи. Войната е основния присъстващ в книгите му - понякога натрапчива, друг път едва осезаема. Но чрез нея се поставят много въпроси за редица ценности като човечност, морал, справедливост и съществуват ли те изобщо. Любима май ми е "Черният обелиск" - доста по-различна е от останалите му, няма особена фабула на е изпълнена с доста сарказъм и черен хумор.

Сред другите ми любими са Маркес и Камю, "Фермата" и "1894" на Оруел, разказите на Сароян и мн. др. От съвременните български автори ми допада Алек Попов, а също така много ме впечатли, да не кажа разтърси - "Мравки и богове" на Стефан Цанев.
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори

Re: Книги

Мнение от Ер Малка »

Моите любими книги все са различни.
Но от известно време са си останали следните:
"1984" на Джордж Оруел. Велика. Силно препоръчвам.
"Английският пациент" на Майкъл Ондатжи. Също много любима.
Обикновено хората, харесали тези двете, харесват и другите, които често препоръчвам: "Портретът на Дориан Грей" (Оскар Уайлд), "Парфюмът: Историята на един убиец" (Патрик Зюскинд), "Лолита" (Владимир Набоков).
Онзи ден прочетох и "Дамата с камелиите" от Александър Дюма-син. Споменавам, защото ми е съвсем прясна. Хареса ми, а и се чете на един дъх.
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие
Специалност: Физика

Re: Книги

Мнение от Dr Dulcamara »

Ер Малка написа:Моите любими книги все са различни ... "1984" на Джордж Оруел ...
Струва ли Ви се, че описаното е вече настояще? :D

Ер Малка написа:...Онзи ден прочетох и "Дамата с камелиите" от Александър Дюма-син. Споменавам, защото ми е съвсем прясна. Хареса ми, а и се чете на един дъх.
А "Травиата" ?
http://www.youtube.com/watch?v=gd2b0EZA-9M
Публикувай отговор

Обратно към “Литература и Книги”