Шеф на изпитната комисия по БЕЛ към СУ
минути след като бяха разлепени резултатите от изпита
на т.нар. стена на плача зад Химическия факултет
коментарите може тук да ги пишете
Модератори: svetlio.varna, Boromir
Ми така е! Защото всички със 6тички от моя випуск имат 3ки (повечето), а аз имам 5.25 и изкарах 5. А не съм преучила. Просто бях осмислила сичко и се съсредоточих!alhimikat написа:[
А по въпроса с 6 в дипломата и 2 на изпита - тя прехвърли вината на държавата и безотговорността и спрямо образованието изобщо
Най-елитниятDID_miss написа:И няма как в най-елитния университет спрямо хуманитарните науки,да се влиза лесно...!!!
rover написа:Тая няма да я бъде!
Никога не съм спестявал критики към СУ, но грозното безпочвено оплюване на институцията ми дава пълното право да си защитя Университета.
Критериите били високи, така ли? Изискват от нас да пишем без правописни и пунктуационни грешки, да имаме ясна и последователна мисъл, която да умеем да изразим в стегнат вид, да сме запознати с творчеството на 14-15 български автора (които изучаваме повече от 10 години) и да сме способни да разсъждаваме над конкретно поставен въпрос. И това ви идва в повече. Прощавайте, вие в университет ли кандидатствате или в детска градина?
Но да приемем, че имате право, че изискванията са завишени. Останах с впечатление, че сте убедени в това от доста време, а не откакто излезнаха резултатите. Били сте напълно наясно със ситуацията, когато сте си подавали документите. Следователно с участието си в кадидат-студентската кампания вие все едно заявявате:"макар и да не харесвам правилата на играта, ги приемам и ще участвам". Ами играйте докрай!
Тези изпити са състезание, в което, като във всяко друго състезание, побеждават най-добрите и не се раздават награди по милост. На загубилите им остава да се оттеглят с достойнство