Арабистика

Архив на теми от раздел "Студенти"
Заключено
Аватар
Pu
Пишете, о, братя
Местоположение: Heaven on Earth Back again Into Under Far in between Through it In it And above...

Мнение от Pu »

Второ желание ми беше на мен. Макар че си нямах и идея какво е това и защо го пиша там.

Иначе, няма нужда от сдух :) Едно ухилване и едно "Абе аз см гениален/а, ще го опаткам тоз език докато др успеят да ми произнесат специалността." и ми става топло на душата. :lol:

А всъщност см си едно мн скромно лапе...

Лека и сладки желая и на двама ви и ще се видим утре :)
Той. Стъпва тихо. Много тихо. Танцува тежко върху горещите парченца кожа. Облизва острието на ножа. Опиянява се и се усмихва. Подръпва завивките на леглото. Сяда на стола, отпуска ръце и гледа как кръвта засъхва по чаршафите. Пее.
waterfire
В началото бе словото

Мнение от waterfire »

наистина традиционният китайски се води най-труден...арабският е на второ или трето място.

разбира се, че във всеки език си има логика, обаче граматиката в арабския е мноооого архаична и за нас твърде нелогична.

важното е когато срещнете проблем да не се сдухвате, с всички е така. а за самоувереността - нз как ще е при вас, но по-принцип си влизат уверени деца и някои наистина се справят, други не

един ранен съвет - учете допълнително всеки ден. по-принцип ни казват, че е мн кофти да пропуснеш материала от една седмица, от две си е трагедия, за три - че няма наваксване. абе виктор утре ще ви обясни :wink:

пу, сякаш слушам себе си преди година. столяш ми сърчицето :)
утре приятно взимане на азбуката. първата седмица ще ви е забавно...ех, спомени :D
Grimoire
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от Grimoire »

а някой има ли представа до колко сме и кои дни е този курс?

колкото до китайския... животът е пред мен, току виж и до него стигна някой светъл ден. а казах 15 хиляди най-общо, казвали са ми, че за да се оправяш добре са ти нужни около 12 000.
е.. да, написах го и защото не съм мн наясно, но, сега, не сме съвършени, нали.
waterfire, още ли си "най отрицателно настроената", вече не-първокурсничка?
waterfire
В началото бе словото

Мнение от waterfire »

уводният курс е всеки ден, май без неделя, но не съм мн сигурна
grimoire, какво да промени отношението ми? вече съм второкурсничка, но хич не ми се ще :cry:
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Специалност: Korean Language, Hanguk University of Foreign Studies, Seoul
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

А може ли някой от вас да даде и малко информация (ако разполага с такава) за кореистиката, защото от месец вече търся кореисти от по-горни курсове, но уви не намирам такива (само няколко колеги първокурсници се появиха). Аз само предполагам, че нещата едва ли ще са по-различни от тези при другите екзотични филологии. :wink:
Аватар
Darksorrow
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от Darksorrow »

айде, уе, давайте отзиви от първия ден, какво сте се стегнали :)
Изображение

Fcuk you, I won't do what you tell me
Аватар
Pu
Пишете, о, братя
Местоположение: Heaven on Earth Back again Into Under Far in between Through it In it And above...

Мнение от Pu »

Ще драсна набързо едно отзивче и после по същество, че трябва да замин'вам да запивам :)

Накратко бях недоспала, оклюмала и раздразнителна. А понеже не см никак симпатична в това си състояние мъдро реших да се запознавам и да опознавам колегите някъде и неопределеното бъдеще. Сладури ми се видяхте всички, Виктор бебше супер веселяк, очаквам с нетърпение следващите лекции при него. Йероглифчетата бяха очарователни, произношението им още по. Засега не мога да коментирам друго ^^

След като приключихме вчера аз останах да си взема книжката заедно с още няколко колеги и търсихме с тях Колибри-то малко по-късно. Та,в книжарницата ни казаха, че вече една партида от "наще" са минали и той е поръчал за в понеделник 30 бройки. Е нека направим списък в понеделник, нека съберем парите и нека закупим каквото трябва с измислената отстъпка :Р

Фафли пиша.

И нещо друго. Двете девойчета от първия чин централно казаха, че са се отказали къмто 10-на души бивши арабисти, ако има наоколо някой който ги познава, да каже имат ли намерение да продават.

Наистина фафли пиша. Пие ми е.

Хайде със здраве и до понеделник.

П.П. Наздраве!
Той. Стъпва тихо. Много тихо. Танцува тежко върху горещите парченца кожа. Облизва острието на ножа. Опиянява се и се усмихва. Подръпва завивките на леглото. Сяда на стола, отпуска ръце и гледа как кръвта засъхва по чаршафите. Пее.
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Аз имам едно познато дете във вашия курс, казва се Яна- запознахте ли се? :D
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
Pu
Пишете, о, братя

Мнение от Pu »

Oще не, понеделник ще я стресирам със зловещата си дружелюбност ^^
Аватар
Lisichka
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Lisichka »

Арабисти,я кажете по кои учебници учите в уводния курс и после през целия първи курс?За по-горните курсове знам,че са учили по Арабски език - основен курс на Цветомира Пашова-Салим и др.Сега има ли някаква промяна?Питам,защото обмислям втора специалност Арабистика и ако се реша,да се подготвя от по-рано,че тоя учебник по арабски май не е от най-евтините :)
Не се сбъдват само забравените мечти...
Аватар
uhuru
Да живей словото

Мнение от uhuru »

Още от сега почвам с "Арабски език- основен курс" на споменатите автори. Струвя към 67лв или нещо такова, има намаление само за над 20 бройки.
Аватар
Darksorrow
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от Darksorrow »

иибаси как ме мързи да ставам рано... :roll:

а след уводния каква мъка ще е...
Изображение

Аватар
Pu
Пишете, о, братя

Мнение от Pu »

Смляна см. Буквално. Тъпи автобуси с тъпи пътници с тъпи предварително закупени билети. Тъп влак. Тъпа Нели. Тъпа, тъпа Нели. Дотук с прелюдията.

Абе, Хамлет, къде се загуби бе душа? Без тебе сме трагично самотни в Елсинор :wink:
В понеделник да си на линия!
Аватар
uhuru
Да живей словото

Мнение от uhuru »

аз не знам Хамлет да пише тука............ и Нели по-спокойнои ве!!!!
Т'ва е само началото;)
Аватар
Darksorrow
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от Darksorrow »

коя е Нели? :lol:
Изображение

Заключено

Обратно към “Студенти - АРХИВ”