Сталин-Хитлер?

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
sunbreeze
Постоянно присъствие

Мнение от sunbreeze »

Аз сега ви видях темичката...
Сталин или Хитлер - според са си били доста различни. Е, и двамата са градили режим, и двамата са били лидери, обаче иначе не мисля, че са си приличали.
Сталин - е бил...психар - непрекъснато е мислел, че някой иска да го убие, че има заговори срещу него. Ето ви една версия (моя е, ама минава;)) защо не е повярвал на разузнаването си, че Хитлер ще го нападне: Просто му се е струвало по-вероятно да бъде подведен от собствените си хора, които целят свалянето му от власт и т.н. и точно поради тази причина са искали да го накарат да нападне Германия. Пък войната си е война...
Властта си я е поддържал с чисторепресивни мерки, и както беше споменато няколко пъти вече - срещу СВОИТЕ.
Даже знам една история за сина му, който бил взет пленник от германците. И когато немците предложили размяна - сина на Сталин срещу някакъв генерал, Сталин казал, че в никакъв случай няма да даде генерал, за някой с по-нисък чин (пък било то и синът му?!).
А Хитлер....аз мисля, че той е предлагал на народа си нещо, от което германците определено са имали нужда предвид предходните обстоятелства. Кой германец не би искал да види голяма и силна държавата си? А и толкова успехи още през първите години на управлението му - икономиката процъфтява, безработицата намалява 3-4 пъти, превъоръжаването е факт, Саарската и Мемелската области са върнати...Е, извинявайте, ама как да не го подкрепя народът ;)
I am the master of my fate
I am the captain of my soul
Аватар
GroysmaN
В началото бе словото

Мнение от GroysmaN »

sunbreeze написа:Аз сега ви видях темичката...
Сталин - е бил...психар - непрекъснато е мислел, че някой иска да го убие, че има заговори срещу него.

Даже знам една история за сина му, който бил взет пленник от германците. И когато немците предложили размяна - сина на Сталин срещу някакъв генерал, Сталин казал, че в никакъв случай няма да даде генерал, за някой с по-нисък чин (пък било то и синът му?!).

Саарската и Мемелската области са върнати...Е, извинявайте, ама как да не го подкрепя народът ;)
1)Мислиш ли че Сталин е вярвал в тия дивотии...Едва ли,той сам е измислял сценариите на поредния заговор.Като иска чистка си измисля и повод за нея.Може би е наистина параноик,но определено кланетата имат за цел да създадат една особена атмосфера на подчинение в СССР.
2)Не е някакъв генерал,а единственият немски фелдмаршал,взиман в плен-Ромел !!! (Те му намекнали,че трябва да се гътне като дойде ред да се предава Сталинград,ама той излязъл тарикат-човек...)Не искам да приписвам на Сталин някакъв титаничен героизъм,но защо да сменим Ромен за Яков Джугашвили,а не за Федя Мохов от Сокольники (Има такова градче,за името на момчето не гарантирам... :P ).Би било просто нечестно да направи такава размяна ! А като не я прави прибавя доста към легендарния си ореол.
3) Връща и Судетите и Австрия т.н...ама като взима Чехословакия тоя народ сляп ли е да не види,че това май вече не са немски земи...

Ако ви прозвучи като апология на сталинизма,да знаете че не съм му фен :)
Аватар
zaharinka
От дъжд на вятър

Мнение от zaharinka »

http://vbox7.com/play:f3934567

ето и нещо забавно по темата :lol: :lol:
Nicht alles Wünschenswerte ist erreichbar, nicht alles Erkennenswertе erkennbar!
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

zaharinka написа:http://vbox7.com/play:f3934567

ето и нещо забавно по темата :lol: :lol:

Ааааааааааааааааааааааааааааа!!!

Уникално! Разбих се!!!!

"A-a-a-dolf, du nazi-saw, kapitulier doch endlich!"...Жестоко! Кефи ме много песничката! :D :D :D
Аватар
GroysmaN
В началото бе словото

Мнение от GroysmaN »

Много е готино :) Нещо подобно е клипът на певицата Глюкоза и песента и Швайне,ала не мога да ви предложа линк към него... :cry:
Аватар
zaharinka
От дъжд на вятър

Мнение от zaharinka »

и аз много се зарибих от 2 дни все това припявам, направо ще ме набият вече :lol: :lol:
Nicht alles Wünschenswerte ist erreichbar, nicht alles Erkennenswertе erkennbar!
repi-s-lychec
Пишете, о, братя

Мнение от repi-s-lychec »

Е кво, значи Сталин е по-голям извратеняк от Хитлер? Имаме голем късмет, че е така, иначе надали Втората световна война щеше да приключи 1945-та.
Аватар
inaccessibility
Летящите Пръсти

Мнение от inaccessibility »

след като гледах Der Untergang и Хитлер ми стана симпатичен :lol: :lol:
Аватар
sunbreeze
Постоянно присъствие

Мнение от sunbreeze »

GroysmaN написа: 1)Мислиш ли че Сталин е вярвал в тия дивотии...Едва ли,той сам е измислял сценариите на поредния заговор.Като иска чистка си измисля и повод за нея.Може би е наистина параноик,но определено кланетата имат за цел да създадат една особена атмосфера на подчинение в СССР.
2)Не е някакъв генерал,а единственият немски фелдмаршал,взиман в плен-Ромел !!! (Те му намекнали,че трябва да се гътне като дойде ред да се предава Сталинград,ама той излязъл тарикат-човек...)Не искам да приписвам на Сталин някакъв титаничен героизъм,но защо да сменим Ромен за Яков Джугашвили,а не за Федя Мохов от Сокольники (Има такова градче,за името на момчето не гарантирам... :P ).Би било просто нечестно да направи такава размяна ! А като не я прави прибавя доста към легендарния си ореол.
3) Връща и Судетите и Австрия т.н...ама като взима Чехословакия тоя народ сляп ли е да не види,че това май вече не са немски земи...

Ако ви прозвучи като апология на сталинизма,да знаете че не съм му фен :)
Е той хубаво е искал да създаде атмосфера на подчинение, но поради фактът, че се е поулял малко с размерите, смятам, че няма как да не е е бил параноик :)
За Ромел се съгласявам:) Аз лично приемам решението му за правилно, обаче сигурно за нормалните хора това, че става въпрос за собственото ти дете, играе голяма роля/
А за германците....ами просто и те са имали същите идеали - може да не са немски територии, обаче нали така родината става по-голяма, по-велика и т.н.? След ПСВ са имали нужда да повярват, че д-вата им е силна и могъща...
Аватар
Xin
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Xin »

Това може да се води малко офф-топик, но замисляли ли сте се, дали наистина е било така, както пише в историята. Защото има неоспорими факти, но има и доста пречупени през нечия субективна призма неща и в общи линии, днес май историята става доста манипулирана, защото не много неща на практика са доказуеми. Убити са еди-колко души, факт, но кой какво на кого е казал или в какво е вярвал, имайте предвид, че много неща се предадени от завистници. Да не говорим, че винаги има и друга гледна точка, доброто за един е лошо за друг и той си защитава правата и ... истината е някъде там, както се казваше в един сериал, но не приемайте всичко, което пише в книгите и учебниците за истина. Винаги имайте едно на ум. Често сведенията за исторически личности са "предадени" на поколенията от хора, които изпитват към тях завист или ненавист или дори диво възхищение. Мислите ли, че са обективни? Всичко това не се отнася за конкретните факти, разбира се. Но все пак, що се отнася до личностните качества и характеристики на хората, живели преди нас, ако някой, който примерно ви завиждаили в другата крайност, ако ви боготвори, напише книга за вас, дали написаното ще отговаря на истината? Голяма част от историческия материал са записани разкази на очевидци или репортажи от вестници и... винаги имайте едно на ум.
Аватар
GroysmaN
В началото бе словото

Мнение от GroysmaN »

sunbreeze написа:А за германците....ами просто и те са имали същите идеали - може да не са немски територии, обаче нали така родината става по-голяма, по-велика и т.н.? След ПСВ са имали нужда да повярват, че д-вата им е силна и могъща...

Големият плюс на руския войник е именно,че неговият идеал е по-истински (не случайно военната пропаганда зарязва коминтерновския интернационализъм и почва да говори за Суворов,Кутузов,Димитър Донски и Александър Невски).Идеалите на нацизма не са патриотични,а античовешки.Тяхната пропаганда описва русите като Унтерменшен (Има един мн известен немски плакат с лицето на изтерзан руски войник и надпис Унтерменш).Айде да не ти казвам за мен самия кои са по-близо до Унтерменшен.
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

GroysmaN написа:
sunbreeze написа:А за германците....ами просто и те са имали същите идеали - може да не са немски територии, обаче нали така родината става по-голяма, по-велика и т.н.? След ПСВ са имали нужда да повярват, че д-вата им е силна и могъща...

Големият плюс на руския войник е именно,че неговият идеал е по-истински (не случайно военната пропаганда зарязва коминтерновския интернационализъм и почва да говори за Суворов,Кутузов,Димитър Донски и Александър Невски).Идеалите на нацизма не са патриотични,а античовешки.Тяхната пропаганда описва русите като Унтерменшен (Има един мн известен немски плакат с лицето на изтерзан руски войник и надпис Унтерменш).Айде да не ти казвам за мен самия кои са по-близо до Унтерменшен.
Абе не е като да си прав :roll: Не всички,повтарям не всички немски военни били те офицери или обикновени щурмоваци са споделяли антихуманния идеал.Повечето кашици са се били с патриотично чувство,самото значение на думата нацизъм или инак казано нацоналсоциализъм е свързано с нацията сиреч с патриотизма.Хитлер е успял да се наложи в германския политически живот имемно поради факта,че е обещавал могъщество на нацията и налагане над другите нации.А това че пропагандата е събуждала патриотично чувство чрез представяне на другите народи като по нисши не означава,че германците не са били патриоти,та те са едни от най големите шовинисти в Европа.
Още повече ,че смятам за неуместно да се сравняват идеалите на две нации по време на война.Всеки идеал е достоен и свят за този,който вярва в него :roll:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
sunbreeze
Постоянно присъствие

Мнение от sunbreeze »

Stark написа:Всеки идеал е достоен и свят за този,който вярва в него :roll:
Точно...
Аватар
GroysmaN
В началото бе словото

Мнение от GroysmaN »

sunbreeze написа:
Точно...
Ми понеже моята съветска кръв не е чак толкоз много,а се надявам,че вие братлета (и сестриче) не сте германци,дайте да погледнем в общочовешки план кой е по-прав.Естествено че немеца му харесва идеята,че е "най-добрър на света" и т.н...
Аватар
GroysmaN
В началото бе словото

Мнение от GroysmaN »

sunbreeze написа:
Точно...
Ми понеже моята съветска кръв не е чак толкоз много,а се надявам,че вие братлета (и сестриче) не сте германци,дайте да погледнем в общочовешки план кой е по-прав.Естествено че немеца му харесва идеята,че е "най-добрър на света" и т.н...
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”