Оставиш ли си дипломата, дори и да чакаш следващото класиране , не губиш предното си място
Класиране и записване ?
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- Himera
- Летописец Виртуоз
- Обратна връзка:
До колкото знам, yandgy, информацията ти, особено за СУ не е много вярна. Например на първо класиреане в СУ те приемат по 3-то желание- социология, депозираш дипломата си и оставаш да чакаш за следващи класирания, освен ако не се запишеш. Вече на 2-ро или на 3-то класиране може и да преминеш напред кум второто си желание, да речем -политология. Но по принцип ,след първо класиране в СУ, е много малка вероятността да се класираш по-напред. А мястото ти няма как да се загуби,защото на първо класиране са те класирали сред всички участници в кандидат-студентската кампания! Но пък конкуренцията е до стотни от бала... Е, за другите университети може след 2-ро или 3-то класиране да те приемат специалността по първо желание. При всеки е индивидуално и зависи от бала, който е изкарал и университета, в който най- много желае да учи.
Човек трябва да бъде отговорен за действията си
yandgy,информацията ти е напълно НЕВЯРНА!!!Мястото ти се пази.1000000000000000% сигурност.Спокойно.единствено,ако си приет на първо класиране по първото си желание и не се запишеш в указания срок,тогава автоматично изхвърчаш от всякакви класирания!!!Иначе имаш 2 възможности-или се местиш напред или оставаш там където си!
ре
Хайде да се върнем на споменатото изтегляне на диплома,че ми стана интересно!Някой може ли да даде конкретна информация или са просто слухове?
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
-
iiccoo
А днес се замислих ако съм си променил мнението за желаните специалности мога ли да правя маневри.Например писал съм в УНСС политология на 7-мо място , а социология на 6-то.Ако ме приемат ( само давам пример ) на първо класиране политология , но се вижда , ясно , че мога да мръдна до социология на второ класиране мога ли още на първото да им кажа , че искам да си остана на политология и това да запиша и да не продължават да ме класират нагоре?Офф малко дълго изречение, но дано разберете.То аз заради тоя навик имам такива оценки по история 
- Killah Dude
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Аз пък се интерисувам от нещо друго, което предполагам че ще е интересно и за всички момчета, които кандидатстват. Тъй де по същество: Ходих на военна комисия и ми казаха да им занеса уверение от университета, ако ме приемат. Вече е ясно, че съм приет, но за да се запиша ми искат удостоверение, че отлагам службата за 2005 година.
И това ако не са аномалии, вече не знам
Така де, ще се радвам ако някой има информация по въпроса и да ми каже дали да ходя при военните или в университета, защото съм от провинцията и имам 3 дни път с камили до София
Така де, ще се радвам ако някой има информация по въпроса и да ми каже дали да ходя при военните или в университета, защото съм от провинцията и имам 3 дни път с камили до София
Careless
-
iiccoo
Това са документите за СУ.Вярвам че в повечето унита са такива.Killah Dude написа:Аз пък се интерисувам от нещо друго, което предполагам че ще е интересно и за всички момчета, които кандидатстват. Тъй де по същество: Ходих на военна комисия и ми казаха да им занеса уверение от университета, ако ме приемат. Вече е ясно, че съм приет, но за да се запиша ми искат удостоверение, че отлагам службата за 2005 година.И това ако не са аномалии, вече не знам
![]()
(1) Записването на новоприетите студенти се извършва със заповед на Ректора най-късно до 26 август.
(2) Новоприетите студенти, които не са се записали в определения срок, губят придобитите права.
(3) Приетите за специалността Славянска филология допълнително се разпределят по езици според състезателния бал и изявеното желание.
Чл.40. При записването си новоприетите студенти представят:
1. Диплома за завършено средно или колежанско образование, която се съхранява във факултетната канцелария до края на следването.
2. Лична карта.
3. Военна книжка или удостоверение за предстоящо уволнение от армията (за приетите в задочната форма на обучение).
4. Три снимки с формат 4/6 сантиметра.
5. Комплект документи за новоприети студенти (по образец).
6. Квитанция за платена такса за обучение.
6.1. При напускане преди началото на учебната година, срещу представяне на оригиналната квитанция се възстановяват 90% (деветдесет на сто) от внесената семестриална такса.
6.2. След започване на учебната година внесената семестриална такса не се възстановява.
Не съм чувал , че за записване ти искат такъв документ.Аз като ходих ( разпределиха ме гвардеец