Класиране и записване ?
Модератори: svetlio.varna, Boromir
-
iiccoo
- Himera
- Летописец Виртуоз
- Обратна връзка:
Значи, примат ме по първо желание в Шумен журналистика, но да речем,че и в Су ме приемат нещо или още по-лошото оставам в СУ за второ, тогава,какво правя? Депозирам си дипломата в Шумен иначе може да изгоря, нали? А в унсс,Винса и СУ в следващите калсирания просто не учствам,защото не съм си оставила дипломата там... Така ли? Това никак не мис е нрави обаче. На всичкото отгоре някои от датите май не се застъпват за първо класиране...
Човек трябва да бъде отговорен за действията си
-
iiccoo
И една нова подробност,която днес ми казаха и направо съвсем се разочаровах.Ако на 1во класиране не те приемат това,което искаш,а примерно 5тото ти желание-депозираш диплома и ако на следващите класирания се преместиш-добре,ако не-оставаш там,където си-пази ти се мястото.Но това е в повечето университети,не и В СУ.Там или избираш да учиш това,което си приет,или изявяваш желание да продължиш борбата на следващите класирания за това,което искаш,но не ти се пази мястото.Кажете,че са ме излъгали!!!!!!!!!!!!
И един мармот завива шоколада в станиол....
И аз се опасявах от същото,но като се замислиш,ако е така то тогава много малко ще са тези,които ще бъдат приети първо желание,все пак всички ще заложат на сигурно или поне повечето,а тогава малко или много се обезсмисля второто и третото класиране,защото всички сме писали повече специалности и вероятно повечето ще ги приемат все в някоя и в рядко от случаите това ще е първата.Не знам-просто няма логика,но пък изобщо в цялата ни обрзователна система няма логика,така че нищо чудно и да е възможно.Някой ако има информация да пише,че не е малък проблем,особено за тези,които са кандидатсвали само в СУ. 
"Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса."
-
iiccoo
Това е най-нелеото от всичко дотук.Наистина ако е така е най-тъпото нещо което някой може да измисли.Толкова ли ги мързи да следят всеки от участващите дали е мръднал с една или две специалности по-нагоре и да го запишат там.Нали това им е работата все пак.И според мен НЕ Е ВЯРНО !yandgy написа:И една нова подробност,която днес ми казаха и направо съвсем се разочаровах.Ако на 1во класиране не те приемат това,което искаш,а примерно 5тото ти желание-депозираш диплома и ако на следващите класирания се преместиш-добре,ако не-оставаш там,където си-пази ти се мястото.Но това е в повечето университети,не и В СУ.Там или избираш да учиш това,което си приет,или изявяваш желание да продължиш борбата на следващите класирания за това,което искаш,но не ти се пази мястото.Кажете,че са ме излъгали!!!!!!!!!!!!
elfer написа:
Исакам да ви попитам ако се преместя в друга специалност,но в същия факлутет не се ли иска пак оценка от семестриалните?За парите няма да питам понеже едва ли някой знае със сигурност...но ако пък знае няма да е излишно инфо. :wink
united_colors написа:Незнам дали си запознат изцяло, но има още един факт, можеш да се прехвърлиш друга специалност само в същия факултет! Да речем, ако си във журналистическия факултет можеш да се прехвърлиш от книгоизданене и връзки с обществеността в журналистика, но ако си записал философия не можеш да се прехвърлиш журналистика, защото са от различни факултети!
Можеш, но с пари и висока оценка
Исакам да ви попитам ако се преместя в друга специалност,но в същия факлутет не се ли иска пак оценка от семестриалните?За парите няма да питам понеже едва ли някой знае със сигурност...но ако пък знае няма да е излишно инфо. :wink
"Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса."
- elfer
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Да се прехвърлиш от каквато и специалност в друта, независимо дали е от същия факултет или не се изисква успех над 4.50! А за това с парите знам само, че ако си учил в друг университет, да речем в ПУ и искаш на следващата година да се прехвърлиш следващата година същата специалност, но в СУ таксата е 4 000 лв.
Огледай се наоколо, нима природата не е истинска богиня ?!
-ДаHimera написа:Депозирам си дипломата в Шумен иначе може да изгоря, нали?...
- При положение, че не си приета нито една специалност, няма нужда да потвърждаваш или да депозираш каквото и да било.Himera написа:А в унсс,Винса и СУ в следващите калсирания просто не учствам,защото не съм си оставила дипломата там... Така ли? Това никак не мис е нрави обаче. На всичкото отгоре някои от датите май не се застъпват за първо класиране...
Последно промяна от lenivko на 27 Юли 2005, 16:38, променено общо 1 път.
В тази тема повече въпроси изникват отколкото отговори
Как трябва да се разбира това "Да потвърдят желанието си да се обучават в СУ "? Ако съм приет в специалността, която ми е 5-то желание (примерно), но искам по 1-во или 2-ро желание попълвам декларация и депозирам дипломата...така, после чакам резултатите от 2-ро класиране и пак не влизам 1-во и решавам да се запиша това което са ме били приели вече и изненада - там вече няма места, защото не пазят моето. Така ли?
ПП. А дано влезна 1-во желание, та да не се занимавам с тази каша
Как трябва да се разбира това "Да потвърдят желанието си да се обучават в СУ "? Ако съм приет в специалността, която ми е 5-то желание (примерно), но искам по 1-во или 2-ро желание попълвам декларация и депозирам дипломата...така, после чакам резултатите от 2-ро класиране и пак не влизам 1-во и решавам да се запиша това което са ме били приели вече и изненада - там вече няма места, защото не пазят моето. Така ли?
ПП. А дано влезна 1-во желание, та да не се занимавам с тази каша