Журналистика-задочно
Модератор: Boromir
-
BARBARA_SANTANA
- В началото бе словото
Журналистика-задочно
Здравейте
тая година почвам да уча журналистика но задочно. Казаха ми че почваме на 7.09,обаче забравих да питам като се записвам в колко часа и дали направо във факултета трябва да отида. Така че ако някой има информация за часа и мястото на срещата няка да каже 
Re: Журналистика-задочно
i az tova se 4udq,ama mai na nikoi ne mu puka za nas.i az sam jurnakistika zado4no,taka 4e 6e mi e priqtno da se zapoznaem i sega,ako vidi6 saob6enietoBARBARA_SANTANA написа:Здравейтетая година почвам да уча журналистика но задочно. Казаха ми че почваме на 7.09,обаче забравих да питам като се записвам в колко часа и дали направо във факултета трябва да отида. Така че ако някой има информация за часа и мястото на срещата няка да каже
- hristina_vh
- От дъжд на вятър
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Виж в съседната тема как със сълзи на очи ги моля, ама те - йок, не щат...
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- hristina_vh
- От дъжд на вятър
- Regina
- От дъжд на вятър
Не плачете, ето аз сега ще ви разкажа.
Вече съм I курс журналистика задочно
По мое желание - за да запазя работата си. Ужасно много исках да запиша редовно, но отдавна пропуснах шансовете си родителите ми да ме издържат. Не ми се учеше след гимназия. Както казваше преподавателката ми по литература - младите се събуждат по различно време от живота си. Е, моето време дойде. Събуждайки се, с ужас установих, че всичките ми съученици са завършили и работят по специалността си, а аз още се опитвам да променя моята съдба. Събрах сили и успях да премина трите препятствия, които ме деляха от така желаната специалност - журналистика.
Пъвият учебен ден мина мудно и доста скучно. Малко приветствия и много дълга лекция по Теория на журналистика и медиите. Всички девойки (в курса сме 36 момичета) изглеждаха повече от добре, усмихваха се много, но никой нямаше желание да подаде ръка и да каже "здравей". Това, обаче, беше само стресиращият период. На следващия ден беше доста по-оживено, голяма част от присъстващите на лекциите взимаха участие в обсъждането на проблемите с професора (много симпатичен, но трудно чуващ човек) и, което много ме удиви - има страшно нахъсани хора, които знаят защо са там и какво искат да научат.
Това което разбрах за тези дни (макар че го знам отдавна) е, че журналистиката не е само микрофон и клюкини.
Журналистиката е сериозна и развиваща се наука и аз ще направя всичко възможно да я обикна като такава.
Поздрави на всички колеги. Радвам се, че съм сред вас.
Вече съм I курс журналистика задочно
Пъвият учебен ден мина мудно и доста скучно. Малко приветствия и много дълга лекция по Теория на журналистика и медиите. Всички девойки (в курса сме 36 момичета) изглеждаха повече от добре, усмихваха се много, но никой нямаше желание да подаде ръка и да каже "здравей". Това, обаче, беше само стресиращият период. На следващия ден беше доста по-оживено, голяма част от присъстващите на лекциите взимаха участие в обсъждането на проблемите с професора (много симпатичен, но трудно чуващ човек) и, което много ме удиви - има страшно нахъсани хора, които знаят защо са там и какво искат да научат.
Това което разбрах за тези дни (макар че го знам отдавна) е, че журналистиката не е само микрофон и клюкини.
Журналистиката е сериозна и развиваща се наука и аз ще направя всичко възможно да я обикна като такава.
Поздрави на всички колеги. Радвам се, че съм сред вас.
"Oчаквам краят да е щастлив"
Фрида Кало
Фрида Кало
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Аааа, професор Алфандари - много е готин, ама предметът му беше скучноват, та не съм го посещавала. С изпита при него няма да имате никакви проблеми, гарантирам
Ох, като почнете социологията и социалната психология съм сигурна, че ще има вълна от отзиви (и в двете посоки).
Кога ще е това?
Баси, как ви завиждам.
Ох, като почнете социологията и социалната психология съм сигурна, че ще има вълна от отзиви (и в двете посоки).
Кога ще е това?
Баси, как ви завиждам.
Последно промяна от Търговецът на кристал на 10 Сеп 2006, 17:12, променено общо 1 път.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Оле, оле, оле, извинявай. Не исках да прозвучи така.
Напротив, нататък е много интересно, но първи семестър на първи курс винаги е специален, защото се запознаваш с колегите си, виждаш за пръв път преподавателите (а ние сега си ги знаем всичките - дори и тези, които още не са ни преподавали), сблъкваш се със съвсем нов начин на учене, нови изисквания и предмети... Заобичваш едни от дисциплините до степен да поглъщаш литература, свързана с тях до 3 сутринта в продължение на месеци, намразваш други до болка... Ето заради това ви завиждам, просто при мен тези емоции вече попрегоряха и онова, което в първи курс беше приключение, вече е ежедневие.
Дано сега да съм била по-ясна, че инак - лошо. Да не говорим, че всичките ми любими предмети останаха в първи курс, с изключение на народопсихологията (която е във втори). Просто впечатленията, които натрупваш в първи курс са най-... впечатлителни (да, това е думата).
Много късно започвате със социалните дисциплини (социологията идва направо за рождения ми ден
), изненадана съм, но поне дотогава ще сте отметнали повечето от по-суховатите предмети. Много успехи ви желая, и споделяйте повечко впечатления, наистина е интересно да видиш какво мисли "младежта" за онова, което ти вече си преживял (каза баба Елка, живяла и преживяла на тази земя цееееееели 20 лета (е, почти 21), облегна се на бастунчето си и въздъхна... Спомени, спомени...)
Напротив, нататък е много интересно, но първи семестър на първи курс винаги е специален, защото се запознаваш с колегите си, виждаш за пръв път преподавателите (а ние сега си ги знаем всичките - дори и тези, които още не са ни преподавали), сблъкваш се със съвсем нов начин на учене, нови изисквания и предмети... Заобичваш едни от дисциплините до степен да поглъщаш литература, свързана с тях до 3 сутринта в продължение на месеци, намразваш други до болка... Ето заради това ви завиждам, просто при мен тези емоции вече попрегоряха и онова, което в първи курс беше приключение, вече е ежедневие.
Дано сега да съм била по-ясна, че инак - лошо. Да не говорим, че всичките ми любими предмети останаха в първи курс, с изключение на народопсихологията (която е във втори). Просто впечатленията, които натрупваш в първи курс са най-... впечатлителни (да, това е думата).
Много късно започвате със социалните дисциплини (социологията идва направо за рождения ми ден
В края на ноември
В края на ноември
- hristina_vh
- От дъжд на вятър
- Regina
- От дъжд на вятър
E, така е по-добре!
За момент си помислих, че съжаляваш, че не си в I курс, защото по-нататък е кошмар (примерно). Не шашкайте зайците!
))
Незнам за скучните предмети, но на мен засега ми е много интересно. Може би защото винаги съм искала да живея в началото на миналия век, а нали точно тогава са започнали развитието си радиото и телевизията
Чудя се какво ли ще учим по информационни технологии?
За момент си помислих, че съжаляваш, че не си в I курс, защото по-нататък е кошмар (примерно). Не шашкайте зайците!
Незнам за скучните предмети, но на мен засега ми е много интересно. Може би защото винаги съм искала да живея в началото на миналия век, а нали точно тогава са започнали развитието си радиото и телевизията
Чудя се какво ли ще учим по информационни технологии?
"Oчаквам краят да е щастлив"
Фрида Кало
Фрида Кало
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Нищо, което вече да не знаеш, гарантирам ти. В общи линии - Уърд, Ексел, ПауърПойнт, имахме някоя и друга лекция теория - входни и изходни устройства, мрежи... някакви такива общи работи. Няма да ти казвам какъв процент присъствие имам на ИТ... още ме е срам. Просто няма.
А ТЖМ на мен ми беше много сухо, най-сухото, което съм имала, заедно с ИБЖ и донякъде Чуждестранната, но там преподавателят е незабравим, така че не се брои за скучно.
А ТЖМ на мен ми беше много сухо, най-сухото, което съм имала, заедно с ИБЖ и донякъде Чуждестранната, но там преподавателят е незабравим, така че не се брои за скучно.
В края на ноември
В края на ноември