Скат уби любимия на цял свят Ловец на крокодили

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

DeSiTo
В началото бе словото
Специалност: Софтуерно инженерство
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от DeSiTo »

Много кофти да се занимава с крокодили а накрая да умре от скат в морето
Аватар
darky
Пишеща машина
Специалност: НУПЧЕ
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от darky »

Трагичният инцидент с отровния скат, при който загина популярният ТВ водещ “Ловеца на крокодили” Стийв Ъруин, е заснет на видео.

Според агенция АР, има документални кадри как рибата забива отровния си шип в гърдите на Ъруин, от които става ясно, че инцидентът е плод на случайност и животното не е било умишлено раздразнено или провокирано по никакъв начин.

Според властите, смъртта на Ъруин е една от малкото, причинени от риби скат, които са, общо взето, мирни животни и нападат само, когато са уплашени от нещо. В света са известни под 20 случая на смърт, причинена от ужилване от скат, като в повечето случаи отровата причинява у човек гадене и неразположение за няколко дни.

Според експертите, скатът може да се е стреснал от оператора и да е нападнал Ъруин, който в този момент е плувал над него.

Мениджърът на Ъруин, Джон Стайнтън, който е гледал касетата, каза, че преживяването е било ужасно за него. “Вижда се как Стийв плува над ската и в следващия момент той си извива опашката и забива отровния си шип в гърдите му”, каза Стайнтън. “После Стийв изважда шипа и в следващия миг е мъртъв.”

Стайнтън казал още, че Ъруин често му е казвал, че ако загине, най-вероятно ще загине в океана, защото там не се чувства толкова сигурен, колкото на сушата.

Междувременно, австралийският парламент прекъсна заседанието си, за да почете Ъруин, а министър-председателят на страната Джон Хауърд пуснал изявление, че “страната изгуби един от най-чудесните и колоритните си синове” и че той лично бил “шокиран и натъжен от внезапната и странна смърт на Ъруин”.

Премиерът на областта Куинсленд, в която загина ТВ звездата и в която се намира домът му, Питър Бийти, каза, че, ако семейството е съгласно, Ъруин ще бъде погребан с държавни почести.

Шефът на Discovery Network – мрежата, по която се излъчваха предаванията на Ъруин по цял свят, каза, че ще започне маратонско излъчване на всичките над 50 предавания “Ловецът на крокодили” и че ще бъде създаден фонд за опазване на природата на името на Ъруин.

Междувременно тълпи от почитатели положиха пред портите на дома на Ъруин и семейството му огромни букети и венци в памет на любимия си водещ.
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Когато научих новината вчера, не бях на себе си. Стийв ми беше героя на тийнейджърските години, имах период, в който исках да ходя в неговия зоопарк само за да видя наживо всичко това.
Наистина обичаше животните - U'r alright, my, u'r alright... В училище (понеже се зарибих по Crocodile Hunter и Croc Files в първата година на езиковата гимназия), докато се опитваха да ни научат на някакъв "нормален", според учителите ни английски (БрЕ или АмЕ), аз изключително упорито имитирах неговия акцент, дори сега се улавям, че казвам "бикуз", вместо "бикоз" и т.н.т. :)
Много, много, много съжалявам за това, изключително нелепа смърт, без време и причина. Светът изгуби един голям човек, интересна личност, с присъствие и хуманност, човек, посветил живота си да възстанови и заздрави връзката между хората и дивата природа и който умря заради тази кауза.
Най-лошото е, че синът му, който е едва на 3, ще познава баща си само от лентите със записи. Дъщеричката му, Бинди Сю, е само на 8. :cry:
Боже, все едно съм го познавала, пак ще ревна (и не, не преувеличавам, нито се вдетинявам).
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

:crybaby: :crybaby:
Аватар
Raya_Alexandra
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Raya_Alexandra »

Съжалявам... наистина жалко :roll:
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."

And it's not my last life at all...
Аватар
sedrik
Писаружяк

Мнение от sedrik »

Наистина невероятен човек, който не заслужаваше подобна участ.
Мир на праха му...
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

Някой успя ли да изкаже съболезнования на семейството му?
Аз колкото пъти пробвам, все се оказва, че връзката е претоварена.
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Не, никакъв шанс, от понеделник следобед се опитвам, ама то какво и да напиша... :cry:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Tabledott
В началото бе словото

Мнение от Tabledott »

Дам, беше страхотен водещ, мир на праха му.
По-добре як и тъп, отколкото само тъп!
SILVER ARROW
Пишете, о, братя

Мнение от SILVER ARROW »

Беше уникален спор няма и няма да има втори като него скоро. Жалко че умря така нелепо, но случва се. Игра си толкова пъти със смъртта и беше наясно с това и за съжаление накрая се намери кой да му види сметката и то не кой да е а СКАТ, звучи си странно. Мир на праха му, мога да пиша много по въпроса защо се стигна до тази смърт и защо рискуваше толкова много но това е друг въпрос! :roll:
Изображение
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

:cry:
Една много тъжна вест, която научих от университетския вестник тук, редакторът му е посветил страницата си, и направо ме смачка.

То думите са излишни...

Аватар
dormouse
Вазов

Мнение от dormouse »

много ми беше мъчно за него......обичах да гледам негови предавания......беше супер с животните :cry:
Изображение
Аватар
don_angelitto
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от don_angelitto »

И аз го харесвах. Жалко, че е умрял.
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”