Забрадки и кръстчета
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Аз ако почна да поставям условия на университети в Германия, САЩ, Великобритания дали ще ме отсвирят или ще симулират демокрация? За Близкия Изток вобще не говоря, там ако си в разрез с некой шериатски закон чрез совето поведение може и да те обесят на централния им площад или да търкаш нарове десетки години.
Та въпросът ми е защо ние трябва да се съобразяваме с нечии прищевки???
Suaviter in modo, fortiter in re
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Точно това каза и министърът на здравеопазването...(не знам що точно той де!). Споко бе, всичко е шум на вятъра да ни замазват очите, както казва Симион! В момента положението е такова, че всичко върви на зле и някои управляващи среди/медии/журналисти извеждат на преден план такива тъпизми...Както гласи римската мъдрост- за народа хляб и зрелища. Е, зрелища колкото искаш - леб нема!Lexter написа:Аз ако почна да поставям условия на университети в Германия, САЩ, Великобритания дали ще ме отсвирят или ще симулират демокрация? За Близкия Изток вобще не говоря, там ако си в разрез с некой шериатски закон чрез совето поведение може и да те обесят на централния им площад или да търкаш нарове десетки години.
именно! по мое мнение поне засега забрадките и особено кръстчетата не притесняват кой знае колко почти никой. въпросът е в това, че ако бъде въведена подобна забрана, ще започне едно безкрайно парадиране с религиозни символи, което не само ще изостри отношенията м/у отделните религиозни групи, но е и неморално. при един подобен акт на правителството напълно логично стечение на обстоятелствата е да се разбунтуват малцинствата и например всички мюсюлманки да се изтъпанчат с фереджета във ВУЗ-ове, у-ща... така че тейк ит иизи... достатъчно им е, че умират от жега през лятото, като са омотани по тоя начин 
Imagination. Realism. ENERGY. Freedom.
Честно казано (не, че съм почитател на конспиративните теории) много ми е странно как ревнаха всички вкупом. Интересен е и миналия такъв инцидент с ученички в гимназия, които казаха по Нова ТВ, че членували в някаква мюсюлманска организация, която после се оказа свързана с някакви радикални ислямистки организации в Близкия Изток ! Така, че не знаем какво може да излезе накрая ! Те могат да твърдят, че сами са решили да настояват, обаче после да се окаже, че с решението им е помогнал някакъв психопат с чалма и колан с бомби. Аз и не мога да разбера от какво се оплакват тукашните мюсюлмани, в демократичните и развите ЕС държави не им дават да говорят в джамиите на арабски, а само на съответния език, поне във Франция със сигурност е така. Тука наще си ги глезиме яко, имат хора в правителството, даже ДПС е мандато-носител, имат напълно равни права, хората се държат добре с тях, имат новини на техния език по националната тв.
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
явно не си бил в Турция, след като твърдиш подобно нещо!repi-s-lychec написа:В Турция не носят фереджета.
има и жени с черни фереджета, но на мен ми направиха впечатление млади и красиви момичета, облечени в стилни дрехи и в една деликатна и красива кърпа на главата - подобна мода и култура съществува в Турция и е много красиво мога да подчертая!
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
това не са прищевки... освен това в много западни страни мюсюлманите спазват традицията си и носят забрадки, дори фереджета се случва да се видят, а мъжете дълги ризи и панталони! и го правят доброволно! питайте ги тези хора дали е прищевка!Lexter написа:Аз ако почна да поставям условия на университети в Германия, САЩ, Великобритания дали ще ме отсвирят или ще симулират демокрация?
правителствата на тези държави разрешават да се носят всякакви символи, стига това да не пречи на други граждани и това не е симулация на демокрация, а истинска демокрация, за разлика от тази пародия, на която сме свидетели тук в България!
-
repi-s-lychec
- Пишете, о, братя
И я докат си копам бостаньо носим чавре, ама като да тръгнем на училище си го маам, оти бодигардовете си тръкат цифките у ньего...inaccessibility написа:явно не си бил в Турция, след като твърдиш подобно нещо!repi-s-lychec написа:В Турция не носят фереджета.
има и жени с черни фереджета, но на мен ми направиха впечатление млади и красиви момичета, облечени в стилни дрехи и в една деликатна и красива кърпа на главата - подобна мода и култура съществува в Турция и е много красиво мога да подчертая!
Цаката е, че в училища, университети и п.м. носенето на подобни воали не е разрешено, предполагам от съображения за сигурност - и много правилно...
krast4eta i zabradki
Здравейте! Позицията на министъра по тези въпроси ясно показва, че това е позиция на човек неверник и невежа, които не признава никаква религия. Ако трябва да сме честни християните въобще не разсъждават върху своята религия, а и нямат знания за нея, защото ако го правеха щяха да знаят, че забрадката не е характерна само за исляма, но и за християнството и то не само за възрастните жени християнки, но и за младите. Най-малкото Дева Мария е била със забрадка, едва ли в днешно време ще се намери някоя жена да твърди че е по-добра християнка от нея. Чисто и просто днес не се разсъждава, а се следват сляпо страстите, без никакъв контрол. А що се отнася до кръстчетата те въобще не са съществували в истинското християнство, те са въведени по-късно, незнайно от кой. И най-интересното е, че хората носят тези предмети като си мислят че те ги пазят или незнам какво, а всъщност Господ е този, който пази хората. Вярата не се носи на шията, а в сърцето, така че човек като носи кръст на шията да не си мисли че е вярващ или голям християнин, защото Исус (Господ да е доволен от него) не е учил хората да ги носят тези неща, а е учил хората да вярват в един едийнсвен Бог и то истински с цялото си сърце. Но какво да се прави смътни времена са и хората предпочитат заблудата пред истаната, колкото и жалко да е, това е факт. Единственото, което ще спечелят ако въведат такъв закон ще е вреда и напрежение сред хората.
Дано Господа на световете, владетелят на Съдния ден да ни даде мъдрост на нас и нашите управници да взимаме правилните решения!!!!!
редактирано от Крематори: Съобразявай се с правилата.При следващ пост на латиница - бан.
Дано Господа на световете, владетелят на Съдния ден да ни даде мъдрост на нас и нашите управници да взимаме правилните решения!!!!!
редактирано от Крематори: Съобразявай се с правилата.При следващ пост на латиница - бан.
- Lo_Ridah
- В началото бе словото
Re: krast4eta i zabradki
Амин.Halef написа: Dano Gospoda na svetovete, vladetelqt na Sadniq den da ni dade madrost na nas i na6ite upravnici da vzimame pravilnite re6eniq!!!!!