АНГЛИЙСКИ ЕЗИК!!!
Модератор: Boromir
-
kalinalena
- В началото бе словото
- Catherine
- Летящите Пръсти
- Специалност: Нордистика
- Курс: втори
Тази година минималният бал за първо класиране в английската филология беше 26.04. 
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/

http://predi13.pernik-bg.com/

- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
- mecho
- Постоянно присъствие
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Препоръчително е да си намериш кой да ти диктува и да ти проверява есетата (курсове, частни учители). Четирите книжки на Просвета ще те ориентират за формата на изпита и ще те подготвят за бързо решаване на тестови въпроси, но не разчитай само на тях за трупане на знания. Това си зависи само от теб-книги, филми, учебници и граматики. Един преговор на цялата изучавана граматика ще ти свърши добра работа. Успех!zvezdnata написа:А може ли аз да попитам (понеже ще кандидатствам следващата година) как се подготвяте за изпита по английски? Понеже имам 2 сертификат - CAE, но знам че формата на изпита в СУ е съвсем различен. Има ли някаква възмойност да се подготвя сама? Споделете опита си
http://jorik.blog.bg/
...............................
...............................
Има голям шанс!Аз самата съм пример за това-миналата година взех CAE с А и тъй като тази година подготовката по история ми отне почти цялото свободно време,за английския се готвих сама по книжките на Просвета,и то когато имах време за това..и ето ме,Английска филологияzvezdnata написа:А може ли аз да попитам (понеже ще кандидатствам следващата година) как се подготвяте за изпита по английски? Понеже имам 2 сертификат - CAE, но знам че формата на изпита в СУ е съвсем различен. Има ли някаква възмойност да се подготвя сама? Споделете опита си
ами за амбиции не знам дали мога да говоря още, защотот за съжаление още не съммногоориентирана, но ще кандидатствам с математика и възнамерявам да пробвам и с английски като втори предмет, но без да му отделям много време, защото по-важно е да съм добре подготвена по математика 
Човек може толкова колкото знае!
И аз не му отделях много време,защото се надявах на друго,но както казват-никога не знаеш откъде ще изскочи зайчето,така че..използвай потенциала си докрай и успех!zvezdnata написа:.. ще кандидатствам с математика и възнамерявам да пробвам и с английски като втори предмет, но без да му отделям много време, защото по-важно е да съм добре подготвена по математика
Нека и аз се включа.
Доколкото разбрах, няма да залагаш чак толкова много на английския, но нека ти кажа кое е полезно според мен ако искаш да изкараш хубава оценка. Аз се подготвях ето така:
1)Диктовка: Според мен най-добре е от всяка диктовка да вадиш думите, които си сбъркала и да ги пишеш по няколко реда.
2)Тест: Намери си книжките с тестове по Английски език на СУ (Five Practice Test..., Five Real Tests... и т.н.). Прави сама тестовете с отговори и обяснения. Аз след всеки тест си отбелязвах грешките и подробно четях обясненията. Дори и обясненията на въпросите, които ми бяха верни. Всичко от обясненията, което не знаех си записвах в една тетрадка (думи, изрази, конструкции, граматически правила). След като изчета всички обяснения, си прочитах теста наново и обръщах особено внимание на местата, където съм сбъркал. Думите и изразите от споменатата тетрадка си ги преговарях переодично.
3)Есе: Тук мога само да ти кажа да пишеш колкото може повече есета, да ги даваш за проверка на учител и да обръщаш внимание на пропуските ти. Колкото повече есета напишеш, толкова по добре.
Може да звучи страшно, но повярвай ми, не е. Колко време ще заделиш за анлийския, те си прецени. Както казах, колкото повече, толкова по-добре. УСПЕХ от мен и дано догодина сме колеги в СУ.
Доколкото разбрах, няма да залагаш чак толкова много на английския, но нека ти кажа кое е полезно според мен ако искаш да изкараш хубава оценка. Аз се подготвях ето така:
1)Диктовка: Според мен най-добре е от всяка диктовка да вадиш думите, които си сбъркала и да ги пишеш по няколко реда.
2)Тест: Намери си книжките с тестове по Английски език на СУ (Five Practice Test..., Five Real Tests... и т.н.). Прави сама тестовете с отговори и обяснения. Аз след всеки тест си отбелязвах грешките и подробно четях обясненията. Дори и обясненията на въпросите, които ми бяха верни. Всичко от обясненията, което не знаех си записвах в една тетрадка (думи, изрази, конструкции, граматически правила). След като изчета всички обяснения, си прочитах теста наново и обръщах особено внимание на местата, където съм сбъркал. Думите и изразите от споменатата тетрадка си ги преговарях переодично.
3)Есе: Тук мога само да ти кажа да пишеш колкото може повече есета, да ги даваш за проверка на учител и да обръщаш внимание на пропуските ти. Колкото повече есета напишеш, толкова по добре.
Може да звучи страшно, но повярвай ми, не е. Колко време ще заделиш за анлийския, те си прецени. Както казах, колкото повече, толкова по-добре. УСПЕХ от мен и дано догодина сме колеги в СУ.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
and persue that flighty temptress, adventure.
да това наистина звучи като добра подготовка
Не искам да оставям английския настрана, защото малко или много за 1 година ще го забравя. Мерси за съветите. Жалко обаче, че няма МИО в СУ, но не се знае къде и какво ще стане, затова искам да си се явя на изпит по английски.
Човек може толкова колкото знае!