Книги
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
- Fervourrr
- От дъжд на вятър
- Специалност: социология
- Курс: трети
еее чудесна тема:)
И аз да споделя малко....не знам защо така се получава,но чета книги само от български автори....Като отида в библиотеката и се лепвам на българските и почвам да душа книгите(еми пък харесва ми
) и да си избирааамм
И винаги си взимам най-старото възможно издание,май май нови книги не мога да чета...абе миришат си на лепило и тва е
А за фаворити(ех,ама хубава българска думичка,бе
)...засега "Тютюн",всичко на Йовков,Каралийчев(приказките не ги помня,ама помня,че много ми харесваха
),Хайтов(е не,няма такъв стил на писане),Талев(май май само тетралогията "Железния светилник" съм му чела).Личен фаворит ми е Орлин Василев,малко известен и неизтъкващ се с кой знае какво писател,но просто пише за времето,за което обожавам да чета(17-18 век в България)
Това се сещам засега... иначе от чуждите..."Отнесени от вихъра","Вечната Амбър"...мммм друго не се сещам сега....
А в момента съм на Толстой-"Възкресение",скоро я свършвам и ще почвам "Анна Каренина" или пък "Майсторът и Маргарита" или малко Тургенев.....ще видим:)
Евала за темата...толкова много книги си харесах да чета,че не знам кога ще намеря време
И аз да споделя малко....не знам защо така се получава,но чета книги само от български автори....Като отида в библиотеката и се лепвам на българските и почвам да душа книгите(еми пък харесва ми
А за фаворити(ех,ама хубава българска думичка,бе
Това се сещам засега... иначе от чуждите..."Отнесени от вихъра","Вечната Амбър"...мммм друго не се сещам сега....
А в момента съм на Толстой-"Възкресение",скоро я свършвам и ще почвам "Анна Каренина" или пък "Майсторът и Маргарита" или малко Тургенев.....ще видим:)
Евала за темата...толкова много книги си харесах да чета,че не знам кога ще намеря време
-Как си?
-Горе-долу....
-Няма долу!...Горе е! Крачка да е, стъпка да е, но да е нагоре!
-Горе-долу....
-Няма долу!...Горе е! Крачка да е, стъпка да е, но да е нагоре!
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Подкрепям напълно!Fervourrr написа: А за фаворити(ех,ама хубава българска думичка,бе)...засега "Тютюн",всичко на Йовков,Каралийчев(приказките не ги помня,ама помня,че много ми харесваха
),Хайтов(е не,няма такъв стил на писане),Талев(май май само тетралогията "Железния светилник" съм му чела).
"... и го заля закъснялото прозрение, че животът е по-безкраен от смъртта."
And it's not my last life at all...
And it's not my last life at all...
Аз пък ти стискам ръка за "Дрезден-Апо...." стабилна книгаVintersorg написа:Стискам ти ръката! Точно така мисля и аз и ми е адски чудно защо всички са луднали по тоя хит...После си давам и отговор- еми щото е хит, така че няма и да я чета...Мразя хитови неща!Moriarti написа:сериозни книги, а не булевардна литература като измишлиотините за някакви кодове на Леонардо.......
Аз чета както винаги по няколко книги наведнъж - още дочитам "Песен за нибелунгите" и "Кентърбърийски разкази", а снощи започнах книгата на Дейвид Ървинг "Дрезден - Апокалипсисът", която обаче ми е в pdf формат и на английски, така че кой знае колко ще прочета...
Иначе за Лео's Код обяснението е просто и го има в самата книжка "Непознатото поражда съмнения" т.е. неразбирането и непознаване на Средновековие, Ренесанс, бележниците и живота на да Винчи и най-вече християнството като цяло ........
„Мнозина са търгували със заблуди и лъжливи чудеса,
заблуждавайки глупавите тълпи."
- Леонардо да Винчи
„Заблуждава ни ослепяващо невежество. О, окаяни
смъртни, отворете си очите!"
— Леонардо да Винчи
Дали Д. Браун не се надсима над читателите си ?
Ubi concordia, ibi victoria!
- ChiLL_PiLL
- Драскач
На първо място да кажа,че когато си купя нова книга винаги първо помирисвам хартията,защото обожавам мириса на нова хартия и мастило
Иначе имам слабост към Чарлс Дикенс като цяло,но все още не съм прочела всико негово,защото нямам време напоследък,а някои от творбите му са обемни (но все пак:"Дейвид Копърфийлд","Големите надежди")...Също така харесвам руските класици - Достоевски,Толстой,М.Горки,Н.Гогол -> "Престъпление и наказание" , "Ана Каренина","Шинел" и др. Още : Томас Харди -"Тес от рода Д'ърбървил" , Оноре дьо Балзак - "Изгубени илюзии" , Шекспир - Сонети. От по-новата чужда литер. - Пауло Коелю - най-вече "Дневникът на един маг","Алхимикът".Наистина творбите му са достъпни за всеки,именно защото съдържат простите житейски истини,от които всички ние имаме нужда!
От бългаската литература - наистина ми става много драго,когато се сетя колко образци и шедьоври съдържа нашата литература! Повече афинитет,обаче, имам към Никола Вапцаров! , Алеко Константинов - Фейлетони , Антон Дончев - "Сказание от времето на Самуила" и др.
Детски романи
- Джани Родари - "Приключенията на Лукчо" , Ерих Кестнер - "Антон и Точица","Емил и тримата близнаци" , Ектор Мало - "Без дом" и "Приключенията на Лиско по море" на един бълг.автор, на когото забравих името..
Обичам езотерична литература, свързана с мистериите на религиозна основа, усъвършенстване на духа и пр.
Специализирана литература - популярна психология, спец.списания и т.н.
малко се отплеснах,но това е защото обичам книгите и литературата.Пък и е свързано със специалността ми все пак (книгоиздаване)
От бългаската литература - наистина ми става много драго,когато се сетя колко образци и шедьоври съдържа нашата литература! Повече афинитет,обаче, имам към Никола Вапцаров! , Алеко Константинов - Фейлетони , Антон Дончев - "Сказание от времето на Самуила" и др.
Детски романи
Обичам езотерична литература, свързана с мистериите на религиозна основа, усъвършенстване на духа и пр.
Специализирана литература - популярна психология, спец.списания и т.н.
малко се отплеснах,но това е защото обичам книгите и литературата.Пък и е свързано със специалността ми все пак (книгоиздаване)
"On this continuing long road,there is surely something to believe in..Everyone has the right to a dream..." (Final Fantasy)
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
ох, никой май не харесва фентъзи
е, нищо, аз пък си го обичам
любимите ми книги са "Властелинът на Пръстените", "Сага за войната на разлома" и поредицата "Мечът на истината". иначе ако говорим за българси автори, най-много си обичам Вазов. макар че поредицата на Талев "Железният светилник" и т.н. също много ми хареса. а "Асеневци" на Фани Попова-Мутафова...! оттогава си мечтая този период от бълг. история да ми се падне на кандидатстудентските изпити 
"Life is the Future, not the Past!"
Re: Книги
вчера я свършихKenzo написа:.Спомням си,че след като прочетох "Алхимикът" имах чувството,че мога да осъществя всяка една от мечтите си...Много ми въздейства този автор.
Nicht alles Wünschenswerte ist erreichbar, nicht alles Erkennenswertе erkennbar!
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка: