офтопик едит: факултетия ми номер
Великите българи
Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
И все пак, напук на идиотщината и почти подигравателното отношение към великите българи, нека гласуваме. За Левски, за Ботев, за Вапцаров... Защото ако не го направим ни чака още по-голям позор - в "Тop Ten" (наистина звучи унизително) да се озоват лица като вече посочените по-горе бат' Бойко, Берба, Славито, Азиско. Срам! 
- Малката Ида
- В началото бе словото
Не си ли малко краен? Кампанията несъмнено е обвързана с много глупости, а за самата реклама - всички сме единодушни...Но във всичко това има и смисъл.Vintersorg написа: Хора, тъпо е дори това, че гласувате в тия идиотщини! Как мислите, пукало ли му е на Ботев дали ще попадне в челото на класацията, докато е вървял към собствената си смърт в името на ония негови наследници, които след век и нещо ще го местят в "ранглистата" с едно цъкване на мишката ?!?!?!
А на Ботев пък специално определено му е пукало! На всички ни е известно, че той не е безразличен към народната памет. Нужно ли е да прикрепя някой литературен цитат?
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Да, искал е да остане в народната памет, но едва ли си се е представял като водач на някаква класация Дъ Бест!Малката Ида написа:Не си ли малко краен? Кампанията несъмнено е обвързана с много глупости, а за самата реклама - всички сме единодушни...Но във всичко това има и смисъл.Vintersorg написа: Хора, тъпо е дори това, че гласувате в тия идиотщини! Как мислите, пукало ли му е на Ботев дали ще попадне в челото на класацията, докато е вървял към собствената си смърт в името на ония негови наследници, които след век и нещо ще го местят в "ранглистата" с едно цъкване на мишката ?!?!?!
А на Ботев пък специално определено му е пукало! На всички ни е известно, че той не е безразличен към народната памет. Нужно ли е да прикрепя някой литературен цитат?
Брей, някой май се е готвил усилено за литературата тая година...
- Малката Ида
- В началото бе словото
Е, да, точно като водач на класация Дъ Бест по БНТ, за която се гласува с смс-и или по интернет, не си се е представял, това е вярно!
Друг е въпросът, че една от идеите на класацията е да отрази именно народната памет...Но както и да е, дай да не задълбаваме...
За другото - не съм кандидатствала с литература, това за Ботев и паметта го знае всеки, който някога изобщо е влизал в час по литература.
За другото - не съм кандидатствала с литература, това за Ботев и паметта го знае всеки, който някога изобщо е влизал в час по литература.
Аз гласувах за Пенчо Славейков, тъй като е любимият ми български автор. Славейков е бил невероятен човек, предложен за Нобелова награда, а поезията, коята създава е уникална по рода си.
Въпреки, че гласувах, съм съгласен, че донякъде класацията е безмислена. По принцип обективна класация в България не може да се направи поради манталитета на самия народ. Има ли възможност българинът да злоупотреби, той със сигурност ще го направи. Защото за мен да гласуваш за Азис или Анелия си е чиста злоупотреба с всички онези наистина велики българи, чиито имена за съжаление все по-малко деца знаят.
Въпреки, че гласувах, съм съгласен, че донякъде класацията е безмислена. По принцип обективна класация в България не може да се направи поради манталитета на самия народ. Има ли възможност българинът да злоупотреби, той със сигурност ще го направи. Защото за мен да гласуваш за Азис или Анелия си е чиста злоупотреба с всички онези наистина велики българи, чиито имена за съжаление все по-малко деца знаят.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
and persue that flighty temptress, adventure.
-
repi-s-lychec
- Пишете, о, братя
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
http://www.velikite.bg/index.php?p=2Паган написа:Кога ще излезе (колко гадно звучи) класацията?
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
Отзиви след снощното предаване?
Ето ги моите:
Дънов сред първите десет?!?
Някъв даскал от немската - сред 100-те "най"?!?
Слави Трифонов и Азис пред Никола Вапцаров и Димчо Дебелянов??!?
Иван Костов и Сидеров пред Кубрат и Омуртаг?!
Ахмед Доган - българин?!?!
Give me a break...
Ето го "класирането" по величие:
http://www.velikite.bg/index.php?p=4&id=45
Ето ги моите:
Дънов сред първите десет?!?
Някъв даскал от немската - сред 100-те "най"?!?
Слави Трифонов и Азис пред Никола Вапцаров и Димчо Дебелянов??!?
Иван Костов и Сидеров пред Кубрат и Омуртаг?!
Ахмед Доган - българин?!?!
Give me a break...
Ето го "класирането" по величие:
http://www.velikite.bg/index.php?p=4&id=45