Щото бих те нахранил поради простичкия факт, че смятам Вапцаровата поезия за едно от най- (ама НАЙ) хубавите неща, случвали се на българската литература...
Великите българи
Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia
- Darksorrow
- Паисий
- Обратна връзка:
-
THE_PARASITE
- Легендарен флуудър
-
Циндил-Пиндил
- Легендарен флуудър
По време на делото срещу Вапцаров най-известните писатели от тогавашния "Съюз на Българските Писатели" го определят като съвсем посредствен писател.Даже публично оповестяват че той няма никакъв талант(това го казват професионални писатеили, не аз).А определението "велик" се дава само на такава личност, която е допринесла много за благото на своята нация.В случая Вапцаров е спомагал за подронването суверенността на Царство България!При наличието на такава подривна дейност каквито и поетически качества да е имал, остават на заден план.
- zlatoto
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
аз чак сега разбрах,че може да се гласува няколко пъти.Първоначално мислех да дам гласа си за Левски(ако беше само 1 път),но после се отказах,защото да той е велик човек,но това означаваше да пренебрегнеш толкова много Българи,които по различен начин са помогнали на България.
Сега ще му мисля,но за момента със сигурност за Левски и Ботев
Сега ще му мисля,но за момента със сигурност за Левски и Ботев

- Малката Ида
- В началото бе словото
Аз вече доста пъти гласувах - княз Борис I, Климент Охридски, Паисий и част от революционерите... Ще се изненадам, ако най-много гласове не получи Левски, но нещо друго ми е любопитно... Преди няколко седмици гледах репортаж по БНТ, в който споменаха, че в челната двайсетица има две жени. Много се надявам едната да е баба Тонка! Даже е за топ 10! Моля сестрите с капчица феминизъм да гласуват масово за нея като символ на голямата саможертва на жената и майката в свещеното име на революцията...Винаги съм смятала, че тя и безименните с нейната съдба заслужават повече от отдаваната им почит!
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Вървете по дяволите с вашите Левски, ботев и великите ви българи!!! Да върви по дяволите и цялата тая смахната класация, която за малко да се падне и на изпита по журналистика тази година!
Какви велики българи бе? Кой си ти, българино, че да оценяваш по точки и по гласове великите си българи? Мислиш, мислиш, па току цъкнеш на Левски, щото е единственият неопетнен герой в историята ни, или на Ботев, щото има хубаив стихчета, па и юнашки се е бил човекът... Що не даде Пенка гласа си и за Вапцаров, той Гошу й каза, че гласувал за него, пък на баба си в библиотеката имало негова книга, та го била чувала...Дай да гласуваме и за Вазов, който сме го изучавали в училище все някога...
Хора, тъпо е дори това, че гласувате в тия идиотщини! Как мислите, пукало ли му е на Ботев дали ще попадне в челото на класацията, докато е вървял към собствената си смърт в името на ония негови наследници, които след век и нещо ще го местят в "ранглистата" с едно цъкване на мишката ?!?!?!
Пукало ли му е на Левски за шибаните ви гласове, които давате за него в някаква измислена класация или за това, че на 19 февруари учениците които учат в училище с името 'Васил Левски" почиват или че го има по паметници и плочи ?!
Дали Вапцаров се е замислял, че ще попадне в лъскавата класация с малоууумната си реклама по БНТ, докато е описвал нелеката съдба на обикновения работник в брутално-реалистичните си стихове ?!
Всичко е една подигравка! Копирана от западен модел, раздута от смс-гълтачи на пари-сценаристи-журналисти и дооформена от всички тия интернет-потребителчета, които попълват имена на велики българи в интернет все едно отговарят на въпроси в quiz!

Какви велики българи бе? Кой си ти, българино, че да оценяваш по точки и по гласове великите си българи? Мислиш, мислиш, па току цъкнеш на Левски, щото е единственият неопетнен герой в историята ни, или на Ботев, щото има хубаив стихчета, па и юнашки се е бил човекът... Що не даде Пенка гласа си и за Вапцаров, той Гошу й каза, че гласувал за него, пък на баба си в библиотеката имало негова книга, та го била чувала...Дай да гласуваме и за Вазов, който сме го изучавали в училище все някога...
Хора, тъпо е дори това, че гласувате в тия идиотщини! Как мислите, пукало ли му е на Ботев дали ще попадне в челото на класацията, докато е вървял към собствената си смърт в името на ония негови наследници, които след век и нещо ще го местят в "ранглистата" с едно цъкване на мишката ?!?!?!
Пукало ли му е на Левски за шибаните ви гласове, които давате за него в някаква измислена класация или за това, че на 19 февруари учениците които учат в училище с името 'Васил Левски" почиват или че го има по паметници и плочи ?!
Дали Вапцаров се е замислял, че ще попадне в лъскавата класация с малоууумната си реклама по БНТ, докато е описвал нелеката съдба на обикновения работник в брутално-реалистичните си стихове ?!
Всичко е една подигравка! Копирана от западен модел, раздута от смс-гълтачи на пари-сценаристи-журналисти и дооформена от всички тия интернет-потребителчета, които попълват имена на велики българи в интернет все едно отговарят на въпроси в quiz!
- Joyride
- Пишеща машина
подкрепям мнението ,че по-малоумна анкета досега не е имало , но това за паметниците не е така. на тях не им е "пукало", но по този начин се засвидетелства уважение и почит . всеки ги таи в сърцето си, но трябва да има и подобни "материални" признания
а анкетата отдавна съм я забравила и оставила без коментар
The sun is gonna keep on shining.On brighter days,on the horizon.My love for you will always keep on rising
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Нямам нищо против паметниците - напротив, аз самият съм ЗА поддържането и почитането им. Идеята ми беше, че те не са го правили заради каквото и да било признание, а просто защото така са го чувствали - надживяли са били времето си, без дори да са осъзнавали това! Това е великото им, а не пикливата кампания на БНТ!
- Joyride
- Пишеща машина
Vintersorg написа:Нямам нищо против паметниците - напротив, аз самият съм ЗА поддържането и почитането им. Идеята ми беше, че те не са го правили заради каквото и да било признание, а просто защото така са го чувствали - надживяли са били времето си, без дори да са осъзнавали това! Това е великото им, а не пикливата кампания на БНТ!
точно казано
The sun is gonna keep on shining.On brighter days,on the horizon.My love for you will always keep on rising
аз пък гласувах за Александър Теодоров-Балан - човек с такова фанатично преклонение пред чистотата на българаския език, че благодарение на него днес езикът ни е с един от най-богатите речникови запаси... за пример негови са думите "летище", "чакалня" и не дотам сполучливото "драсни-пламни-клечица":)
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens