Какво писахте на есето? 2006

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Написах седем страници...С дребен шрифт... Нормалното за този тип есе е 3-4 (или минималното)...

Обаче сега се замислих над думите на елфер...и смея да не се съглася с тях. В справочника пишеше, че трябва да се покажат познания и за основните проблеми в творчеството, епохата и т.н. за авторите,а не да пишеш единствено върху цитатите! А то и няма смисъл-не можеш да пишеш за безсмъртието без да засегнеш смъртта и да проследиш как идва тази идея,баси! Ма не може!!!
Аз съм започнал с увод за Ботев и значението му за литературата,с няколко думи за формирането му като личност и творец. После проследявам пътя на лирическия герой сбито до извеждането на идеята за безсмъртие в хаджи димитър и цитата. После Славейков плавно въвеждам, обяснявам влиянието на немските модернисти и философи, култа към силната личност, който пък е в основата на цитата, щото силната личност е способна да остане във вечността. После правя паралел-прилики и разлики между двата цитата, като основната разлика е, че докато ЛР на Ботев иска да остане в паметта на народа, то Славейковия ЛР изобщо не му пука какво ще каже времето за него!
Накрая съпоставки и с автори като Вапцаров и Ботев- за разкош...

Това е! Ааааргггг...вече ще се пръсна!!! Не може да ми прекършат крилете точно сега....*хлип*

Искам СУУУУУУУУУУУУ :cry: :cry: :cry: :cry:
Аватар
Himera
Летописец Виртуоз
Обратна връзка:

Мнение от Himera »

Аз увода го направих общ, после ги разглеждах и отделно, и общо двата автора... Но по-скоро съпоставях идеите от двата цитата... Но, не знам, какво ще стане. А елфер си е права за аргументираността! Пък и Vintersorg, можеш и сам да прецениш, за колко си по данните, които изведох за оценяване!
Аватар
Agileh
В началото бе словото

Мнение от Agileh »

Споко бе хора,какво сте се шашнали толкова :) Това,че един или друг литератор казва еди какво си не означава,че точно този,в който ще попадне вашата работа,ще е на същото мнение!кандидаствахме 3500 човека,представете си колко много проверители има и съответно колко мнения по съответните теми или въпроси.Това не е математика да получиш отговора на задачата,чe да знаеш,че е грашна.Всичко зависи от двамата проверяващи! :wink:
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Да бе, я ме успокойте че посягам към револвера вече....!!! :shock: :shock: :shock:
Аватар
Himera
Летописец Виртуоз
Обратна връзка:

Мнение от Himera »

Да де, ама условията за оценяване са подобни на тези, които писах на 2 пъти - веднъж от справочника, втори път - от сайта на Варна,а и съм чела изискванията за Шумен ... То пак си има една относителност, но ако си се аргументирал добре, защитил си тезата си, няма как да ти напишат по-ниска оценка от 4... Пък друг е и въпросът, кой как оценява знанията и дали не си допуснал някякви сериозни пропуски. А Agileh, притеснения винаги ще има. Моите дори се увеличиха след самия изпит...
Аватар
Agileh
В началото бе словото

Мнение от Agileh »

То и аз не съм от най-спокойните....и няма как да е така.След изпита бях много доволна,но с всеки изминал ден все повече се притеснявам....а и това бавене на резултатите...както и да е,нищо не можем да направим вече,освен да чакаме :?
JIyD_XuMuK
В началото бе словото

Мнение от JIyD_XuMuK »

аз писах много глупости :) признавам си, ма не ми пука общо зето :) и казармата не е лоша :lol:
Аватар
Himera
Летописец Виртуоз
Обратна връзка:

Мнение от Himera »

Какви оценки имате от есето? Някой ще се явява ли ан сутен в УНСС? Кой ми е конкурент за там,нека си каже!
Човек трябва да бъде отговорен за действията си
Аватар
elfer
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от elfer »

Аз на прословутото есе имам 4.75, но не съм много доволна от резултата си :shock: Изглежда им се досвидяха 25 стотни :lol: Шегувам се! Доволна съм чат-пат, но винаги може и повече :roll:
Огледай се наоколо, нима природата не е истинска богиня ?!
ZmEiaT
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от ZmEiaT »

Браво , 4,75 хич не е малко особенно на есе за което дори не се знаеха критерийте с които ще бъде оценявано.Трябва да си много щастлива.Аз сега имам да го пиша това есе за уроците ми и незнам как ще се справя... много обаркано ми се струва , което е много дразнещо защото мога да направя анализ на 2та цитата но ми е трудно да развивам локум 8 листа за това есе колкото каза учителката ми. :shock:
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

ZmEiaT написа:Браво , 4,75 хич не е малко особенно на есе за което дори не се знаеха критерийте с които ще бъде оценявано.Трябва да си много щастлива.Аз сега имам да го пиша това есе за уроците ми и незнам как ще се справя... много обаркано ми се струва , което е много дразнещо защото мога да направя анализ на 2та цитата но ми е трудно да развивам локум 8 листа за това есе колкото каза учителката ми. :shock:
Учителката ти да яде чирва, приятел!
Седем страници беше моето есе! СЕДЕМ! Оценката ми е 5.75 :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Тъй че кажи на тая твоя учителка да се самоубие и земи си върни парите дето й даваш щото явно тя разбира толкова от литература колкото аз от стригане на врабчета! Ако напишеш 8 листа, проверяващите така ще се отегчат, че забрави за оценката. Пък и не е възможно да РАЗСЪЖДАВАШ 8 листа!!! Неминуемо ще се оклепеш с баластра... :wink:

Успех приятелю! Имаш страхотен аватар! :D
Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

:)

Мнение от Johana Jotkova »

Знаеш ли, Vintersorg, странно ми е като чета какво си писал преди половин година, как си се притеснявал за оценката си, а сега със задоволство казваш, че имаш 5.75. Поздравявам те :) ! На мен скоро ми предстои изпит по литература, а имам да довърша още няколко теми и търпението ми вече започва да се изчерпва... Но да не се отнасям, ами исках да те питам какво учиш в момента в СУ и доволен ли си?
It's better to have loved and lost than never to have loved at all.
http://www.pleven.bg/index.php
Аватар
Vintersorg
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Vintersorg »

Здрасти, Йоана!
Ех, и мен ми беше притеснено и бях супер доволен на оценката си! Добра награда за добрата работа!

В момента уча ПиАр в Софийския и съм много доволен! Лесно е, изпитите са малко и не са трудни, а колегите са супер!

Успех и ...що не дойдеш при нас,а ? *идея* :D
Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

:)

Мнение от Johana Jotkova »

Ами ти само с литература ли си кандидатствал? Защото нз точно с какво се влиза в твоята специалност? Колко ти беше бала?
It's better to have loved and lost than never to have loved at all.
http://www.pleven.bg/index.php
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

http://fjmk.atspace.com

В сайта на Факултета по журналистика има отговор на въпросите ти ;)
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”